Columbus Blue Jacketsin tähtivahti Sergei Bobrovskin kausi on käynnistynyt tahmeasti.

Venäläinen on pelannut seitsemän ottelua, joissa hänen torjuntaprosenttinsa on vaivainen 88,2. Päästettyjen maalien keskiarvo on sen sijaan 3,58.

Bobrovskin kohdalla tilannetta ei helpota myöskään se tosiasia, että hänen sopimuksensa päättyy kuluvan kauden jälkeen. Mies ei ole ollut halukas allekirjoittamaan uutta jatkosopimusta, vaan venyttää ennemmin päätöstään kesän tienoille. Jatko Columbuksessa on todellakin vaakalaudalla.

Tämä – ja kakkosvahti Joonas Korpisalon hyvät otteet – ovat saaneet Blue Jacketsin päävalmentajan John Tortorellan katsomaan maalivahtien peluutusta hieman eri silmällä.

Suomalainen on aloittanut viimeiset kolme ottelua joukkueensa maalilla. Tortorella katsoo tämän johtuvan pääosin Bobrovskin sopimustilanteesta.

– Jos ”Bob” olisi tehnyt uuden sopimuksen – vaikkapa kolmevuotisen – niin tällöin hän olisi luultavasti aloittanut edelliset kaksi ottelua. Lisäksi Korpisalo on pelannut hyvin. Vaikka hän on päästänytkin maaleja, niin hän on tehnyt lukemattomia tärkeitä torjuntoja, Tortorella täräytti keskiviikkona 1st Ohio Batteryn radiohaastattelussa.

Columbus on voittanut edellisestä kolmesta ottelustaan kaksi. Keskiviikon vastaisena yönä vierasjoukkue Detroit Red Wings kävi ryöstöretkellä voittaen ”Sinitakit” luvuin 3-5. Korpisalo vedettiin ulos maaliltaan ensimmäisessä erässä päästettyään kolme maalia selkänsä taakse.