Suomalaisvahti Joonas Korpisalo on kirjoittamassa huikeaa tarinaa Columbus Blue Jacketsin tolppien välissä.

NHL-toimittaja Brian Hedger paljasti tiistaina, että Korpisalo pääsee aloittamaan jo kolmannessa peräkkäisessä ottelussa, kun Blue Jackets kohtaa Detroit Red Wingsin keskiviikon vastaisena yönä.

Erityisen mahtavan tempusta tekee se, että 24-vuotias porilainen syrjäytti 7,4 miljoonan dollarin jättipalkkaa nettoavan venäläistähden Sergei Bobrovskin vaihtopenkille.

Korpisalo on startannut kautensa hienosti, kun kaikki neljä hänen otteluaan on päättynyt Blue Jacketsin voittoon. Nuoren suomalaisvahdin torjuntaprosentti on näissä peleissä hieman vaatimaton 89,7, mutta voittavat maalivahdit ovat kovassa huudossa NHL:ssä.

Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorella perusteli hieman jopa yllättävää maalivahtivalintaansa yksinkertaisesti siten, että kuumempi maalivahti pelaa.

Bobrovskin kausi on lähtenyt surkeasti liikkeelle, kun kuuden pelin jälkeen hänen torjuntaprosenttinsa on NHL:n huonoin 87,2.

Sopimuksensa tähän kauteen päättävä ja jatkosopimuksesta kieltäytynyt venäläinen on ollut mukana villeissä siirtohuhuissa. Uusin takaisku ei tuskin vähentänyt ainakaan huhujen määrää.

GM Jarmo Kekäläisellä on edessä kovia päätöksiä Bobrovskin suhteen. Tällä hetkellä näyttää siltä, että tähtivahtia ei tulisi niin kova ikävä, kun Korpisalo on vakuuttanut maalinsuulla.