Jos katsoit Mikko Koskisen tilastot lauantai-iltana pelatusta ottelusta, niin tuskin vakuutuit. Sen sijaan jos katsoit ottelun, niin takaan, että tilanne on täysin eri.

Edmonton Oilersin kakkosvahti torjui Nashville Predatorsia vastaan kauden ensimmäisen ottelunsa pysäyttäen 24 laukausta. Kolme kutia upposi selän taakse ja torjuntatilastot jämähtivät 88,9 prosenttiin.

Predators-maaleista jokainen oli ruotsalaistykki Filip Forsbergin käsialaa ja väitän, ettei niitä olisi pysäyttänyt kuin metrin paksuinen muuri. Edes ”kolmen metrin Koskisella” ei ollut mitään palaa vastata huimassa vireessä olevan Forsbergin tulitukseen.

Mutta se tapa, jolla Koskinen pelasi läpi ottelun, vakuutti varmasti jokaisen peliä katsoneen silmäparin. 30-vuotias vantaalainen seisoi maalillaan itsevarman ja rauhallisen oloisena napaten useamman kuin yhden huipputorjunnan.

– Mielestäni Koskinen oli uskomaton. Hän ei joutunut torjumaan ensimmäisessä erässä kovinkaan monta laukausta (7), mutta pelasti usean tilanteen. Hän teki muutamia häikäiseviä torjuntoja alivoimalla. Tämä tekee hyvää sekä hänen että koko joukkueen itseluottamukselle, päävalmentaja Todd McLellan kehui NHL.comin haastattelussa.

Myös Koskisesta itsestään tuntui hyvältä Edmontonin 3-5 -voittoon päättyneen ottelun jälkeen.

– Odotin tätä pitkään, mutta minusta tuntui myös hyvältä. Sain paljon aikaa valmistautua ja tein kovasti töitä joka päivä. Oli mukavaa aloittaa voitolla, Koskinen totesi.

Tämän esityksen myötä Koskinen voi odottaa saavansa rutkasti lisävastuuta. Mies käytti tilaisuutensa osoittaen pystyvänsä haastaa ykkösvahti Cam Talbotin mennen tullen ja palatessa.

Niko Leinonen
Twitter: @leiskaniko