Huikein tehoin kautensa NHL:ssä aloittanut Sebastian Aho nähdään taas taituroimassa lauantai-iltana kun Carolina Hurricanes isännöi Colorado Avalanchea.

Colorado on neljän pelin mittaisella vieraskiertueella. Se aloitti kiertueen New Yorkista häviämällä voittolaukauskisan jälkeen Rangersille 2-3. Torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa Colorado haki pisteet New Jersey Devilsin kotipesästä maalein 5-3. Kolmas koitos on heti seuraavana päivänä Carolinassa, joten paljoa ei Avalanchelle jää palautumisaikaa.

– Kyllähän se vaikuttaa. Sitten kun siellä reissussa ollaan, niin määrätyt pelaajat pelaa isolla kuormalla. Ei se voi olla vaikuttamatta. Koutsin pitää olla peluutuksen kanssa pitkillä reissuilla hereillä. Monesti pikkasen muutetaankin omaa pelityyliä vieraskentällä, tietää pitkän uran Pohjois-Amerikan kaukaloissa tehnyt Sami Helenius.

Siinä missä Coloradon pelurit ovat tuskin ehtineet ottaa luistimia jalasta, kun nauhat pitää sitoa uudelleen, on Carolinan pelurit saaneet huilata monta päivää. Hurricanes pelasi edellisen pelinsä tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa.

– Kyllä se näkyy, mutta toisaalta he ovat ammattilaisia ja huolto osataan. On yksityiskoneet ja ruokapuoli hoidossa. Itse matkustaminen ei mielestäni ole niin raskasta. Siinä saa levättyä. Joka tapauksessa hienoinen etulyöntiasema on Carolinalla, Helenius toteaa NHLSuomi.comille.

Carolinan riveissä Hurricanesin suomalaiskaksikko Sebastian Aho-Teuvo Teräväinen on aloittanut kautensa väkevästi. Aho on takonut seitsemässä ottelussa huikeat tehot 4+8 ja Teräväinen 1+6. Entinen NHL-ammattilainen on vakuuttunut kaksikon pelaamisesta.

– Aho oli MM-kisoissa ihan saatanan hyvä. Teuvon kanssa heillä on hyvä kombinaatio ja toki Teuvokin tekee pisteitä. Aho ei ole koolla pilattu, mutta peliäly on ihan järkyttävä, Helenius ylistää.

Carolina Hurricanes – Colorado Avalanche lauantaina klo 20.00. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä Viasatin jääkiekkokanavalla ja Viaplay-palvelussa. Ennakkostudio alkaa klo 19.30.