Edmonton Oilers – vai pitäisikö sanoa ”Edmonton McDavids” – nappasi perjantain vastaisena yönä kolmannen peräkkäisen voittonsa kaatamalla Boston Bruinsin jatkoajan jälkeen luvuin 3-2.

”Öljymiesten” maaleista vastasivat Kailer Yamamoto, Ryan Nugent-Hopkins ja voitto-osuman iskenyt Leon Draisaitl. Kahteen jälkimmäiseen osumaan ykkössyötön nappasi, kukapa muukaan kuin Connor McDavid.

Oilers on tehnyt nyt kauden viidessä kamppailussaan yhteensä 13 maalia. Näistä McDavid on ollut osallisena peräti yhdessätoista tehtaillen huimat 11 tehopistettä (4+7).

21-vuotiaan taiturin tahti on niin kova, että Edmontonin seurahistoriasta löytyy vain kaksi muuta pelaajaa, jotka ovat onnistuneet takomaan kauden viidessä avausottelussaan yhtä monta pistettä: Wayne Gretzky ja Jari Kurri. Gretzky teki vastaavan tempun peräti seitsemän kertaa urallaan.

Liioittelun merkeissä sanottakoon, että ”McJesus” on parhaillaan huimassa 180 tehopisteen (65+115) tahdissa. Gretzky teki parhaimmalla NHL-kaudellaan uskomattomat 215 runkosarjapistettä (52+163), joten kirittävää löytyy vielä yllin kyllin.