Huippu-urheilussa – niin jalkapallossa, jääkiekossa kuin missä tahansa muussakin lajissa – on vuosikausien saatossa vellon tietynlainen ”veljessyndrooma”, jossa kinastellaan alati siitä kumpi on parempi kuin toinen.

Yleisesti tämä kyseinen kina käydään fanien ja asiantuntijoiden keskuudessa – luonnollisesti myös pelaajien.

NHL:ssä keskustelu on käyty viime vuosina Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosbyn ja Edmonton Oilersin Connor McDavidin välillä. Onpahan mukaan änkeytynyt viime päivinä myös huimasti kautensa aloittanut Toronto Maple Leafsin Auston Matthews.

Yksi sanoo Crosbyn olevan vielä kahta nuorempaansa edellä. Onhan hän voittanut kolme Stanley Cupia ja lukemattomia muitakin palkintoja. Toinen sanoo McDavidin nousseen hänen edelleen. Kanadalaisnuorukainen tuntuu tekevän jäällä mitä haluaa ja takoo ilta toisensa jälkeen hurjaakin hurjempia tehopisteitä. Kolmas sanoo Matthewsin olevan nykypäivän armoitetuin maalintekijä ja kokonaisvaltaisesti yksi parhaista.

Eikö riitä, että he kaikki ovat erinomaisia pelaajia. No ei tietenkään. Jonkun on aina oltava jonkun edellä, halusipa sitä tai ei. Mutta kuka on Penguins-tähden mielestä se yksi ylitse muiden?

– Mielestäni McDavid on asettunut erilleen jo pelkästään palkintojensa, tunnustustensa ja johdonmukaisuutensa perusteella. Mielestäni hän on helppo valinta juuri näistä syistä, Crosby paalutti NHL.comin toimittaja Mike Zeisbergerille.

Crosby lisäsi, että moni muukaan nuorempi pelaaja ei ole kaukana vertailuista. Hänen mielestään myös Matthews ja Colorado Avalanchen Nathan MacKinnon ansaitsevat omat tunnustuksensa.

– Pelaajat ovat niin erilaisia. Matthews on noussut esille kuluvalla kaudella ja näyttää, että hän on ottanut aivan uuden askeleen. Keskusteluun mahtuu mielestäni todella monta pelaajaa. Mutta McDavidin suhteen on vaikea väitellä. Hän on ollut todella johdonmukainen. Hän on voittanut pistepörssejä, arvokkaimman pelaajan palkintoja. Joten kyllä, hänet on varsin helppo valita, Crosby arvioi.

McDavid voitti Hart Trophyn (NHL:n arvokkain pelaaja) kaudella 2016-17 ja on napannut sekä Art Ross Trophyn (Runkosarjan pistepörssin voittaja) että Ted Lindsay Awardin (NHLPA:n jäsenten valitsema kauden paras pelaaja) kahdella edelliskaudella.

Crosby on mestaruussormustensa lisäksi kaksinkertainen Conn Smyth Trophy-(Pudotuspelien arvokkain pelaaja), kaksinkertainen Hart Trophy-, kaksinkertainen Art Ross Trophy-, kaksinkertainen Rocket Richard Trophy- (paras maalintekijä) ja kolminkertainen Ted Lindsay Award -voittaja.

– Motivaationi on yksi parhaista puolistani. Se on mahdollistanut sen, että olen pysynyt näissä keskusteluissa mukana. Niin olen aina ajatellut. Olen aina halunnut saada itsestäni parhaan irti, Crosby kuvaili.