Erik Karlssonin siirtyminen kesällä Ottawa Senatorsista San Jose Sharksiin on kaikilla mittareilla vuosituhannen suurimpia siirtoja NHL:ssä. Media-arvo ei voisi olla korkeampi, kun Brent Burnsin johtamaan puolustukseen liitetään aisapariksi moninkertainen Norris-voittaja.

Valistuneemmat lajin seuraajat kuitenkin jo ymmärtävät, että paperilla kaunis yhtälö vaatii todellisuudessa toimiakseen valmennusjohdolta kärsivällistä työtä. Viasatin selostaja Antti Mäkinen lukeutuu näihin.

– Sharksin päävalmentaja Peter DeBoer uskoakseni ajattelee, että he eivät edes halua selkeää ykköspuolustajaa joukkueeseen. Valmennus haluaa puolustuksen toimivan kollektiivisesti hyvin. Se on ollut haaste alkukaudesta. Mediakin näki etukäteen pelkästään hyviä puolia Karlssonin saapumisessa, mutta totuus ei ole niin yksinkertainen.

– Erik Karlssonin tyyppisen pelaajan mukaantulo joukkueeseen tarkoittaa vähintään sitä, että joukkueen puolustusalueen puolustuspeli muuttuu. Pelataan enemmän kiekon kanssa ja sen myötä ollaan haavoittuvaisempia, Mäkinen kertoo NHLSuomi.comille.

Sunnuntai-iltana Suomen aikaa Sharks kohtaa terävästi kautensa avanneen New Jersey Devilsin. Alkukauden tulokset vahvistavat Mäkisenkin näkemyksen: Sharks ottaa vasta selvää millaista kiekkoa käsissä olevalla materiaalilla tulisi pelata.

– Suurin kysymys San Josen kohdalla onkin se, että missä kunnossa se joukkue on kun pudotuspelit lähtevät liikkeelle?

Devils on pelannut alkaneella kaudella vasta kaksi ottelua ja on ollut molemmissa vakuuttava. Avausottelussa kotikentällä kaatui Edmonton Oilers 5-2 ja toisessa hallitseva mestari Washington Capitals tylysti 6-0. Hyökkääjä Kyle Palmieri on iskenyt neljä osumaa ja on valmis myös tekemään tuhoja identiteettiään vielä etsivän Sharks-puolustuksen keskellä.

New Jersey Devilsin ja San Jose Sharksin kohtaaminen sunnuntaina Viasat Jääkiekko -kanavalla ja Viaplayssa kello 20.00.