Eurooppalaista NHL-fania hellitään alkaneella kaudella aivan uudella tavalla, sillä parhaaseen katseluaikaan lähetettäviä pelejä näytetään maailman parhaasta liigasta jopa 120. Philadelphia Flyersin ja viime kauden sensaatiojoukkue Vegas Golden Knightsin kohtaaminen lauantaina lukeutuu joukkoon.

On liian aikaista puhua toisen kauden kirouksista, mutta Golden Knightsin uuden sesongin alku on ollut vaikea. Viasatin jääkiekkoselostaja Antti Mäkinen näkee asiaan muutaman syyn.

– Hienon viime kauden jälkeen tilastoissa näkyneet uhkakuvat ovat konkretisoituneet. Tarkoitan tällä ykkösketjun tehokkuutta ja Nate Schmidtin puuttumista takalinjoilta, Mäkinen sanoo NHLSuomi.comille.

Vegas hävisi torstain ja perjantain välisenä yönä Pittsburghille vieraissa 2-4. Kauden viidestä ensimmäisestä ottelustaan se on hävinnyt neljä. Ainoa voitto irtosi viikko sitten jatkoajalla Minnesotaa vastaan. Viime kauden flow-tilan löytäminen on nuorelle ja kokemattomalle seuralle vaikeaa, mutta välttämätöntä materiaalivajeen aiheuttamien ongelmien peittämiseksi.

– Vegasin puolustus ylisuoritti koko viime kauden. Nyt se on viisikkopelaamisessa ollut enemmän ”omalla tasollaan” ja heti kolisee omissa. Marc-Andre Fleurykaan ei ole pystynyt pelastamaan joukkuetta viime kauden tavalla. Golden Knightsilla on ongelmia puolustusalueen pelissä, mutta myös iso kysymys hyökkäyspäässä: miten sieltä saadaan tehot irti?

Flyersilla on neljästä ensimmäisestä ottelusta saldona kaksi voittoa. Hyökkäyksestä ja puolustuksesta löytyy laatua ja monipuolisuutta, mutta ongelmat ovat maalinsuulla.

– Flyers on aloittanut kauden niin hyvin kuin ennakkoon oli nähtävissä. Ongelma-alue löytyy yhä samasta paikasta kuin ennen kauttakin, tolppien välistä. Brian Elliott ei ole pystynyt vakiinnuttamaan paikkaansa ykkösmaalivahtina. Seura turvautui varavaihtoehtona hankkimaan waiver-listalta Calvin Pickardin. Tämä otti avausottelussa voiton Ottawasta, mutta päästi neljä omiin, Mäkinen pohtii.

Philadelphia Flyersin ja Golden Knights Vegasin kohtaaminen lauantaina kello 20.00 Viasat Jääkiekko -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa Antti Mäkisen selostamana.