Washington Capitalsin Stanley Cup -mestaruuteen kesällä luotsannut Barry Trotz on mielissään Valtteri Filppulan tekemisestä. Kummatkin ovat uusia kasvoja NY Islandersissa. Kokenut suomalaishyökkääjä on painanut tällä kaudella tehot 2+1=3.

Kokenut 34-vuotias Filppula aloitti uransa taalajäillä jo kaudella 2005-06. Yksi sarjan kokeneista kehäketuista tuo Islandersiin lisäarvoa juurikin kokemuksensa ansiosta.

– Tärkein asia, jota hän tuo tähän joukkueeseen, on mielestäni kokemus. Hän on pelannut lähes jokaista roolia. Hän pelasi nuorena niissä hienoissa Detroitin joukkueissa. Näin häntä joka toinen viikko, kun hän pelasi uransa ensimmäisiä vuosia, mestarivalmentaja Trotz muisteli NHL.com/fi:n mukaan alkuviikosta.

Filppula on Trotzin mukaan ammentanut tarjolla ollutta oppia hienosti.

– Hän on saanut oppia hienoilta ihmisiltä. Häntä on valmennettu erittäin hyvin, ja hän on hyvä ammattilainen.

Suomalaisen tekemisestä paistaa Trotzin mukaan oikeita asioita edelleen ”vanhoina” päivinä. Se tarttuu joukkuetovereihin.

– Nyt muut pelaajamme näkevät, kuinka tehokas hän on. Hän ei ryntäile ympäriinsä ja päämäärättömästi. Hän pelaa mailalla hyvin ja tietää, mitä jäällä tapahtuu. Pelaajat huomaavat tuollaiset asiat.

Islandersin kausi jatkuu sunnuntain vastaisena yönä Pekka Rinteen tähdittämää Nashville Predatorsia vastaan.