Pittsburgh Penguinsin Juuso Riikolan NHL-debyytti oli monella tapaa onnistunut.

24-vuotias suomalaispakki loisti, kun Penguins kaatoi Vegas Golden Knigtsin maalein 4-2. Riikola kirjautti voittopelissä tilastoihinsa reilut 18 minuuttia jääaikaa. Tämän ohella tilastoihin ehti kertyä neljä taklausta ja kaksi laukauksen blokkausta.

Vaikka pistetili jäi avaamatta, keräsi Riikola pelin jälkeen vuolaat kehut. Muun muassa paikallismedia TRIB live kirjoitti laajan artikkelin suomalaisen vahvasta debyytistä.

– Hän oli mahtava. Uskomatonta tasaisuutta tyypiltä, joka pelaa uransa ensimmäistä NHL-peliä, Penguinsin maalivahti Casey DeSmith kehui medialle.

Vahti seurasi mielenkiinnolla edessä luutinutta tulokasta, jonka kiekollinen peli teki heti vaikutuksen. Riikolan rohkeus jäällä paistoi tv-katsojille asti.

– Hän oli mukavuusalueellaan tuolla. Tai siltä se ainakin näytti. Hänellä on silkkisen pehmeät kädet – hän henkilökohtaisilla taidoillaan sai paljon hyökkäyksiä käyntiin. Sitä me olemme tarvinneet.

Valmennus ihasteli

DeSmithin ohella Riikola sai kehuja myös valmennuksen suunnalta. Penguinsin pääkäskijä Mike Sullivan ylisti heti pelin jälkeen tulokkaan otteita.

– Hän pelasi mielestäni hyvän pelin. Hänestä näkee hänen viisauden ja kyvyn prosessoida peliä. Hänen syöttötaitonsa on loistava ja hänellä on taitoa saada kiekot takaisin.

Mikäli otteet jatkuvat samoina, on suomalaisella hyvä tulevaisuus Penquinsin pakistossa. Se käy ilmi perjantaisista kehuista.

– Mielestäni tämä oli ensimmäiseksi NHL-peliksi todella vahva esitys, Sullivan kiteytti.