Patrick Royn ura NHL:ssä on ollut värikkäitä yksityiskohtia täynnä. Saatuaan niskaansa yleisön buuaksia Montreal Canadiens -paidassa, hän pyysi välittömästi vaihtoa jonnekin muualle.

Valmentajaurakaan ei sujunut ilman kohahduksia. Riitauduttuaan seurajohdon kanssa Roy hylkäsi valmentamansa Colorado Avalanchen aivan kauden kynnyksellä. Hän jätti NHL:n taakseen ja siirtyi QMJHL:ään valmentamaan Quebec Rempartsia.

Vastaisiko maalivahtilegenda puhelimeen nyt, jos joku NHL-seura soittaisi hänen peräänsä?

– Vastaisin. Mutta tapa, jolla lähdin Coloradosta, tekee työn löytämisen NHL:stä todella vaikeaksi. Tiesin sen. Samaan aikaan olen erittäin tyytyväinen nykyiseen paikkaani. En mitenkään etsi työtä, mutta kyllä, vastaisin puheluun, Roy kertoo NHL.comille.

– Kun erosin Coloradosta, heitin kaikki kirjani ja pelisuunnitelmani roskikseen ja sanoin ”Valmentamiseni on valmennettu”. Kun Rempartsin johtaja Jacques Tanguay soitti minulle, sanoin ”Ok, anna minun miettiä asiaa”.

NHL-taipaleen jälkeen Roy ajattelee kypsyneensä valmentajana.

– Minulla on enemmän kokemusta. Kun valmentamisen aloittaa 30-vuotiaana, kypsyys, kokemus ja lähestymistapa ovat erilaiset. Peli on muuttunut ja samoin pelaajien kanssa kommunikointi. He haluavat, että heitä autetaan. Pidän pelaajiani todella sitoutuneena kaikkeen tekemiseensä. Pyrin käymään läpi paljon videoita heidän kanssaan ja antamaan resursseja hyvään suoritukseen.