Jori Lehterän kostoisku kuumensi tunteet NHL:ssä – Flyersin päävalmentaja ärähti tuomarin ratkaisusta

© Kuva: Getty Images
Katso kaikki 64 jääkiekon MM-kisojen ottelua suorana!

Philadelphian suomalaishyökkääjä Jori Lehterä ei päässyt pisteiden makuun Flyersin voittaessa Ottawa Senatorsin maalein 4-7.

Sen sijaan Lehterä kulutti jäähyaition penkkiä ja kulutti sitä peräti kahdeksan minuutin edestä. Espoolaissentteri sai ensimmäisen tuomionsa ottelun toisessa erässä pamautettuaan kostoiskun Senators-hyökkääjä Alex Formentonin selkään. Kanadalainen ajoi laitaan Flyersin ruotsalaistulokas Oskar Lindblomin, josta Lehterä ei selvästikään ollut mielissään.

Suomalainen sai tempauksestaan neljän minuutin rangaistuksen, Formenton kaksiminuuttisen. Tuomariston ratkaisu ei miellyttänyt pennsylvanialaisseuran päävalmentaja Dav Hakstolia, joka ärähti voimasanoin tuomareiden suuntaan.

– Tämä on yksi v*tun vitsi, Hakstol huudahti.

Lehterän päästyä jäähyltä Philadelphian maalin edustalla aiheutui uusi hässäkkä, johon myös suomalainen otti osaa. Taistelupukarin Lehterä löysi tällä kertaa Ottawan Bobby Ryanista, joka täräytti puolustaja Robert Häggiä päähän. Tilanteen jälkeen peräti kuusi pelaajaa komennettiin rangaistusaitioon.

Viimeisen kaksiminuuttisensa Lehterä nappasi estämisestä.

Katso ottelun tuoksinnat tästä:

Jääkiekon MM-kisat: katso kaikki 64 ottelua ilmaiseksi ja suorana tästä.

Katso kaikki 64 jääkiekon MM-kisojen ottelua suorana!