Suomalainen kiekkoyleisö saattaa muistaa Edmonton Oilers -hyökkääjä Kailer Yamamoton, 20, viimesyksyisen taistelun Jesse Puljujärven, 20, kanssa pelipaikasta NHL:ään. Nyt kummatkin pelaajat ovat eri asemissa – he ovat vahvasti tyrkyllä öljypaitojen vakiorosteriin.

Sekä Yamamoto itse että joukkueen päävalmentaja Todd McLellan ovat yhdysvaltalaisen tilanteen suhteen luottavaisia. Alle 20- ja alle 18-vuotiaiden MM-pronssimitalisti on ottanut harppauksia eteenpäin.

– Minulla on erilainen ajattelutapa tänä vuonna, olen luottavaisempi. Tunnen oloni paljon mukavammaksi. Voin kehittää puolustusalueella tekemistäni, joka vaikuttaa juuri nyt hyvältä, yhdysvaltalainen luetteli NHL.comin mukaan.

Luotsikin vaikuttaa näkevän sen, ettei Yamamoton välttämättä tarvitse ajatella mahdollista pelipaikan menettämistä viime syksyn tapaan.

– Havaitsen kypsyyttä. Hän on muuttunut fyysisesti. Henkisesti hänellä on hieman mukavampaa joukkueessa.

Yamamoto on Oilersin kesän 2017 ykköskierroksen varaus (22). Hän on antanut NHL:ään kovia näyttöjä, sillä lähimenneisyydessä esimerkiksi WHL:ssä pelannut jenkki on paukuttanut kyseisessä sarjassa yhteensä 249 ottelussa huimat pinnat 109+196=305.

Yhdysvaltalaiselle ennakoitiin jo vuosi sitten suuria saappaita tulevaisuuden suhteen. Hän haastoi Puljujärveä Oilersin suurimpien lupausten listalla jääden kuitenkin kakkoseksi.