Montreal Canadiensiin täksi kaudeksi siirtynyt Joel Armia ihastuttaa rapakon takana hänen monivaltaisen pelaamisensa ansiosta. Habs voi hyödyntää suhteellisen isokokoinen suomalaista (tilastosivu Eliteprospectsin mukaan 192 cm, 93 kg) Armiaa monipuolisesti – hänellä on käyttöä oikeastaan missä hyökkäysvitjassa hyvänsä sekä erikoistilanteissa.

Yksi suomalaista viikonloppuna kehunut aviisi oli National Post.

– Armia on osoittautunut hyödylliseksi lisäksi Canadiensin kokoonpanoon.

– Hän on pelannut (Jesperi) Kotkaniemen ja (Jonathan) Drouinin kanssa samassa ketjussa, mutta (päävalmentaja Claude) Julien uskoo voivansa käyttää Armiaa missä tahansa tilanteessa.

Esimerkiksi taannoin pelatussa Toronto Maple Leafs -mittelössä suomalainen antoi oivat kohti pitkää kautta.

– Torontoa vastaan hän kellotti peliajaksi 18:50, mikä oli enemmän kuin kellään muulla hyökkääjällä. Armia pelasi ali- ja ylivoimaa (kumpaakin toiseksi eniten hyökkääjistä). Hän antoi viisi taklausta, blokkasi sekä voitti kaksi kolmesta aloituksesta.

Suomalaisten näkökulmasta Armian tilanne kuulostaa mielenkiintoiselta mielenkiintoisessa joukkueessa. Montrealissa on mainittujen sinivalkoisten tähtien lisäksi pelannut alkukaudella myös kolmas suomalaishyökkääjä Artturi Lehkonen.

Habsin kausi jatkuu Los Angeles Kingsiä vastaan Suomen aikaa vasta perjantain vastaisena yönä.