Chicago Blackhawks ja Toronto Maple Leafs järjestivät maanantain vastaisena yönä varsinaisen ilotulituksen, kun Original six -seurat takoivat yhteensä huimat 13 maalia.

Pidemmän korren vei kuitenkin vierasjoukkueena toiminut Toronto, joka voitti ottelun jatkoajalla maalein 6-7.

Kamppailun päätähti oli hattutempun mättänyt kanadalaistähti John Tavares, joka kasvatti kuluvan kauden maalisaldoaan neljään osumaan. Myös Auston Matthews oli jälleen lähes pitelemätön nousten NHL:n pistepörssin kärkipaikalle tehtyään ottelussa tehot 2+2. Yhdysvaltalaissentteri on takonut nyt pelaamassaan kolmessa mittelössä viisi maalia ja kolme syöttöpistettä.

Suomalaiset huippuiskussa

Blackhawks-puolustaja Henri Jokiharju jatkoi niin ikään huippuvirettään saalistamalla Torontoa vastaan peräti kolme syöttöpistettä. Näistä jokainen oli ykkössyöttöjä.

19-vuotias oululainen nousi tehoiltansa turvin NHL-puolustajien pistepörssin kakkoseksi heti Maple Leafs -puolustaja Morgan Riellyn jälkeen. Jokiharju on kerännyt nyt kolmeen otteluun tehot 0+5.

Toronton suomalaiskiituri Kasperi Kapanen oli myös tärkeässä roolissa joukkueensa voittojuhlissa. 22-vuotias kuopiolainen teki Leafsin ensimmäisen osuman ja syötti toisen.

LUE LISÄÄ: Aho ja Teräväinen pisteille maali-ilottelussa – Carolinan kakkoskenttä huippuiskussa