Puuduttava harjoituskausi on viimein pelattu. NHL:n ensimmäisellä ottelukierroksella kahdeksan joukkuetta pääsi jo tosi toimiin. NHL Suomi päätti listata ensimmäisen pelipäivän viisi kovinta onnistujaa.

5. Travis Hamonic, Calgary Flames

Travis Hamonic ei tehnyt maalia, antanut huikeaa syöttöä tai tehnyt muutakaan sen ihmeellisempää kiekon kanssa. Sen sijaan Hamonic puolusti joukkuekaveri Dillon Dubéa, kun tämä joutui epäpuhtaan taklauksen kohteeksi.

Hamonic haastoi huomattavasti isokokoisemman Erik Gudrandsonin tappeluun ja sai kaikilla mittapuilla pahasti selkäänsä. Silti tappeli lähetti tärkeän viestin: Calgary Flamesin mikkihiirihyökkäystä ei kohdella kaltoin ilman seurauksia.

Lue aiheesta lisää ja katso tappelu tästä.

 

4. John Gibson, Anaheim Ducks

Kalifornian paikallistaistossa nähtiin tasainen kamppailu San Jose Sharksin ja Anaheim Ducksin välillä. Mahtiankat vetivät taistossa pidemmän korren, ja suuri syy siihen on maalivahti John Gibson.

Siinä, missä virkaveli Martin Jones, päästi helpohkoja maaleja, Gibson pysäytti kiekot eleettömästi. Komein torjunta oli, kun maalivahtikolossi pysäytti Evander Kanen läpiajosta.

 

3. Auston Matthews, Toronto Maple Leafs

Toronto Maple Leafs sai runsaasti tehoja kärkihyökkääjiltään voitossa Montreal Canadiensista. Lisäksi puolustus osoitti, että se kykenee pimentämään vastustajan hyökkäyspeliä, vaikka Montreal ei kovin mittari olekaan.

Toronto-pelaajista Auston Matthews nousi erityisesti esiin. Ykkösvaraus pyssytti varsinaisella peliajalla toisen joukkueensa maaleista. Sen lisäksi hän tehtaili voitto-osuman jatkoajalla.

 

2. Elias Pettersson, Vancouver Canucks

Vancouver Canucksin seuraava ruotsalainen supertähti Elias Pettersson tuli ryminällä NHL:ään. Ruotsalaissentteri väläytti heti parhaita taitojaan, kun tämä viimeisteli tehot 1+1 NHL-debyytissään.

Erityisen komea oli Petterssonin iskemä maali. Vihainen rannekuti maalin kattoon ei jättänyt Mike Smithille juuri mahdollisuuksia. Nuoresta iästään huolimatta Pettersson tulee olemaan Vancouverin kärkihyökkääjiä.

 

1. Washington Capitals

Stanley Cup -mestari Washington Capitals näytti, että puheet mestaruuskrapulasta ovat olleet turhia. Washington ryöpytti Boston Bruinsia avausottelussa lukemin 7-0.

Washington tuli otteluun täynnä virtaa ja sai hieman unisen Bostonin näyttämään umpisurkealta. Yksi voiton arkkitehdeistä oli Nicklas Bäckström, joka iski tehot 0+3.

Voit lukea lisää Bäckströmin saavuttamasta urarajapyykistä tästä.