Winnipeg Jetsin päävalmentaja Paul Maurice avaa medialle syitä, jotka nostivat Kristian Vesalaisen jo tänä syksynä NHL-ryhmän matkaan.

Harva osasi odottaa, että 19-vuotias huippulupaus murtautuu jo nyt taalajäille. Vesalainen on ansainnut vahvan syksyn jälleen paikkansa Jets-leiristä.

Maurice muistuttaa, että kyse on yhä hyökkääjästä, joka opettelee pelaamista NHL:ssä. Kypsät otteet ovat silti yllättäneet valmennuksen.

– Hän pystyy jäällä kaikkeen siihen, mitä me haluamme joukkueeltamme nähdä. Hän pystyy pelaamaan sellaista peliä, jota me haluamme. Se ei näy jäällä jokaisessa vaihdossa – eikä jokainen syöttö mene kuin haluaisimme. Mutta hänestä näkee, että hän oppii nopeasti, Maurice kehuu.

Vesalainen pelasi vielä viime kaudella Liigassa. Hyppy NHL-organisaatioon on sujunut jopa yllättävän helpon oloisesti.

Kanadalaismedia on kysellyt, onko mahdollista, että Vesalainen pelaa jopa koko kauden NHL:ssä. Tulokaspelaajan voi lähettää yhdeksän ottelun jälkeen farmiin ilman, että tulokassopimuksen ensimmäinen vuosi astuu voimaan.

Maurice ei aio ainakaan itse tarkastella Vesalaista muita tarkemmin yhdeksän avauspelin ajan.

– Tämä on vuoden mittainen kausi – kuten kaikilla muillakin pelaajilla, Jets-valmentaja kuittaa.

Jets ja Vesalainen aloittavat kautensa perjantaiyönä, kun joukkue matkaa St. Louis Bluesin vieraaksi. Tuo ottelu alkaa Suomen aikaa klo 03.00.