Arizona Coyotesin osalta viime kauden loppu oli huima. Joukkue keräsi 30 viimeisestä runkosarjan ottelusta 37 pinnaa ollen läntisen konferenssin kuntopuntarin kuudes. Omissa kilisi 74 kertaa, ja se oli lännessä toiseksi vähiten.

Kuten tilastot osoittavat, on joukkueessa parhaimmillaan aidosti menestyspotentiaalia alakerran johdolla. Kojoottipaitojen luotsi Rick Tocchet tietää, että menestystä hamuavassa joukkuessa pitää olla nimenomaan toimiva alakerta.

– Uskon, että kilpailua ja Stanley Cupin voittoa tavoittelevassa joukkueessa on oltava maalivahti. Viime vuonna pitkälle edenneissä joukkueissa heidän maalivahtinsa olivat tähtiä, NHL:ssä pohjamutiin jämähtäneen Coyotesin Tocchet tiesi kertoa AZ Centralille.

Arizonan ykköstorjuja on jo viime kaudella mainioita otteita väläytellyt Antti Raanta. Tocchet ei halunnut sysätä pikkumustia komeasti 93,0 prosentin varmuudella pysäytelleelle suomalaiselle paineita, vaikka hän veskarien panosta korostikin.

– Liikaa painetta ei voi antaa, Tocchet mietti, ja jatkoi kertoen Raannan ja ylipäätään alakerran merkityksestä.

– Hän teki hyvää työtä, mikä loi meihin luottoa. Terveenä ollessaan meidän puolustuksemme, eli pakit ja maalivahdit, olivat joukkueemme sydämenlyöntejä.

Suomen aikaa varhain perjantaiaamuna Dallas Starsia vastaan kautensa aloittavan Coyotesin menestyksen kannalta on toivottavaa, että kausi saisi viime syksystä poikkeavan alun.

Tuolloin se otti käkättimeen 11 kamppailussa putkeen, eikä koko lokakuussa kertynyt ainuttakaan voittoa varsinaisella peliajalla.