NHL-kausi 2018-2019 pyörähtää käyntiin tällä viikolla, joten on hyvä aika tehdä katsaus sarjan parhaimpiin pelaajiin.

Tällä kertaa esittelyvuorossa ovat NHL:n parhaat oikeat laitahyökkääjät. Kyseiselle tontille on tarjolla useita huippunimiä, mutta NHL Suomi on pyrkinyt nostamaan esiin viisi mielenkiintoisinta nimeä.

5. Vladimir Tarasenko, St. Louis Blues

26-vuotias Tarasenko on joukkueelleen mittaamattoman arvokas pelaaja. Monipuolinen venäläistähti on erinomainen molempiin suuntiin. Myös tehopisteitä syntyy tappavan tasaiseen tahtiin. Viime kaudella Blues-tähti tykitti 66 (33+33) tehopistettä, eikä tulevalla kaudella kannata odottaa vähempää, kun joukkue taistelee läntisen konferenssin kärkisijoista.

4. Phil Kessel, Pittsburgh Penguins

31-vuotias Kessel on tykittänyt NHL:ssä jo kymmenellä kaudella putkeen yli 20 maalia. Yhdysvaltalainen yllätti myös varmasti viime kaudella monet, kun hän viimeisteli uransa kovimmat tehopisteet 34+58=92. Tulevalla kaudella Kessel voi olla hyvinkin mielenkiintoinen seurattava, sillä hän halusi tiettävästi kesällä pois päävalmentaja Mike Sullivanin alaisuudesta.

3. Patrick Kane, Chicago Blackhawks

Kane on Blackhawksin tärkein palanen. 29-vuotiaan yhdysvaltalaisen tehot ovat olleet viime vuosina laskussa ja edelliskausi oli hyvin hankala. Siitä huolimatta supertähti viimeisteli 76 (27+49) tehopistettä.

Tehokkaimmalla kaudellaan Kane on pyssyttänyt uskomattomat 106 (46+60) tehopistettä, mutta sellaisista pisteistä on nyt turha haaveilla. Yhdysvaltalainen treenasi kuitenkin kesän fysiikkaguru Ian Mackin kanssa, joten lähtökohdat ovat hyvät. Kane on viisi kiloa kevyempi kuin viime kauteen lähdettäessä.

Patrick Kane on harjoitellut kesällä todella kovaa. Henkilökohtaisella tasolla huippukausi tiedossa? (Kuva: Getty Images)

2. Patrik Laine, Winnipeg Jets

20-vuotias Laine on noussut hetkessä yhdeksi NHL:n pelätyimmistä maalintekijöistä. Viime kaudella suomalaistähti pääsi omien sanojensa mukaan vauhtiin vasta tammikuussa, mutta runkosarjassa syntyi siltikin hurjat 44 osumaa. Laine on pyrkinyt hankkimaan kesällä paljon lisää nopeutta, jonka ansiosta hän pääsee yhä paremmin maalipaikoille. Uusi maalipörssin voittaja?

1. Nikita Kutsherov, Tampa Bay Lightning

Listaykkönen tuskin yllättää tällä hetkellä ketään. 25-vuotias Kutsherov pelasi viime kaudella huikean runkosarjan, kun hän tykitti 80 otteluun älyttömät 100 (39+61) tehopistettä. Venäläistähden meno tuskin hyytyy tulevallakaan kaudella, joten hän taistelee sekä maali- että pistepörssin voitosta. 100 tehopistettä paukkuu rikki?

Muita listaukseen ehdolla olleita pelaajia olivat: Blake Wheeler (Winnipeg Jets), Mikko Rantanen (Colorado Avalanche), David Pastrnak (Boston Bruins) ja Aleksandr Radulov (Dallas Stars).

Miikka Lahtinen, Helsinki
Twitter: @miikka_lahtinen