Tampa Bay Lightningin tähtihyökkääjä Nikita Kutsherov havittelee edelleen sitä suurinta palkintoa, joka seurajoukkueessa on mahdollista voittaa. Tampa oli jo viime kaudella lähellä Stanley Cupia, sillä tie nousi pystyyn vasta konferenssifinaaleissa.

Venäläisen maanmies Alex Ovetshkinin Washington Capitals meni parista jatkoon voitoin 4-3 kruunaten kautensa lopulta mestaruuteen.

25-vuotias laituri kommentoi maajoukkuetoverinsa menestystä taannoin NHL.comin suomenkieliselle sivustolle.

– Oli hienoa etenkin hänelle itselleen, että hän pystyi viimein voittamaan Cupin kaikkien pelaamiensa vuosien ja kokemiensa asioiden jälkeen. Hän pääsi esteiden yli, ensin Pittsburghin ja sitten meidän. Cupin voittaminen Las Vegasissa varmasti vain odotti häntä, venäläinen näki.

Tuo toimii motivaattorina myös Kutsheroville. Lightning palasi NHL:n huipulle ryminällä jäätyään kaudella 2016-17 vaivaisen pisteen päähän jatkopaikasta.

– Totta kai se motivoi. Näen, mitä he kävivät läpi. Käsittelemme mielestäni samoja asioita ja toivottavasti pystymme mahdollisimman pian puhumaan Stanley Cupista, hyökkääjä painotti.

Lähivuosien tulokset osoittavat sen, että Tampa on kasvanut yhdeksi mestarisuosikeista eivätkä ajatukset Stanley Cupista todellakaan ole kaukaa haettuja. Kutsherov kuitenkin huomauttaa, että ajassa eläminen on tärkeää.

– Ennen kauden alkua ajattelen pudotuspeleihin pääsyä ja niin tasaista pelaamista kuin mahdollista.

– Pudotuspeleissä tarvitaan 16 voittoa ja otteluita tulee noin 25. Pitää siis olla tasainen 16 pelissä, ei saa mennä ylös ja alas.

Tampa Bayn osalta uusi kausi pyörähtää vauhtiin Suomen aikaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Aleksander Barkovin tähdittämää Florida Panthersia vastaan.