Perjantaina St. Louis Bluesia vastaan kautensa aloittavan Winnipeg Jetsin yksi kiehtovimmista nimistä on suomalaishyökkääjä Patrik Laine. Maalilingon ympärillä käy jälleen alkavan sesongin alla kuhina etenkin hänen huimien maalintekotaitojensa ansiosta.

– En tiedä, kuinka monta hän voisi iskeä. Hän voi leiskahtaa liekkeihin. Kuka tietää sen jälkeen, luotsi Paul Maurice sanoi Montreal Gazetten mukaan.

Viime kaudella 44 häkkiä iskenyt ja kolmannella sesongillaan todennäköisesti 100 runkosarjamaalirajan puhkaiseva Laine itse kuitenkin painotti alkavan kauden alla sitä, että joukkueen menestys on kaiken a ja o.

– Tekemällä pienet asiat ensiksi joukkueen hyväksi, pelaaja palkitaan. 50 maalia olisi hyvä saavutus minulle, mutta en ole pettynyt, jos en yllä siihen.

Tamperelaislähtöinen hyökkääjä on nyt ja tulevaisuudessa joukkueensa isoimpia palasia menestyksessä tai menestyksettömyydessä. Varattiinhan hänet reilut kaksi vuotta sitten juhannuksena peräti kakkosena.

– Hän on työstänyt muita asioita. Te voitte havaita sen. Hänellä on kiekon kanssa vaikeampaa, mutta hän on vahvempi ja nopeampi ja hän on kiekolla enemmän. Hän pystyy tekemään fyysisesti joitain asioita, joita peli vaatii, Maurice kertoi Laineen nykyisestä iskykyvystä.

Vaikka Laine painottikin kommentissaan joukkueen menestystä ja mainitsi vasta sitten henkilökohtaiset tilastot, auttaa hän omiaan parhaiten juurikin maalaamalla. Sen tietää myös pitkäaikainen Jets-sentteri Bryan Little.

– Hän on sellainen pelaaja, joka voi iskeä kaksi tai kolme maalia ja kääntää pelin kokonaan. Kun hän on kuuma ja maalaa paljon, voi hän yhdellä ”räpäytyksellä” kääntää pelejä meille, keskushyökkääjä arveli.

Laine räppäsi debyyttikaudellaan 36 osumaa, kun viime kaudella niitä syntyi runkosarjassa jo mainitut 44. Kevään 17 pudotuspeliottelussa vastustajien verkot heiluivat vain viidesti.