NHL-kausi 2018-2019 pyörähtää käyntiin tällä viikolla, joten nyt on hyvä aika kääntää katseet taalajäiden uusimpiin suomalaispelaajiin.

NHL:ssä nähdään tulevallakin kaudella useita kovia suomalaisnimiä, joista monet ovat joukkueissaan merkittävässä roolissa. Myös tulokaspuolella on useita mielenkiintoisia nimiä, joista NHL Suomi nostaa esiin viisi kiinnostavinta.

5. Roope Hintz, Dallas Stars

Dallas Starsissa nähdään tulevalla NHL-kaudella myös neljäs suomalainen, sillä Roope Hintzin vakuuttavat näytöt riittivät kokoonpanoon. Ilves-kasvatti pelasi viime kaudella ainoastaan AHL:ssä, mutta kehityskäyrä on osoittanut koko ajan ylöspäin.

Hintz pelaa Starsissa mitä todennäköisimmin nelosketjussa, joten tehopistesaraketta ei kannata alussa tuijottaa liikaa. Suomalaishyökkääjän tulevaisuus näyttää kuitenkin seurassa kirkkaalta.

4. Jesperi Kotkaniemi, Montreal Canadiens

Vasta 18-vuotias Kotkaniemi vaikutti vielä kesällä hieman raakileelta NHL-kaukaloihin, mutta kuinkas kävikään. Porin Ässien kasvatti saapui Montreal Canadiensin leirille itseluottamusta uhkuen ja räväytti heti debyytissään tehot 1+2.

Kotkaniemi nousi myös kahdessa harjoitusottelussa seuran ykkössentteriksi, joka kertoo omaa kieltään siitä, minkälaisen vaikutuksen hän on valmennusosastoon tehnyt.

Jesperi Kotkaniemi vastasi alkusyksyn kovimmasta yllätyksestä. Suomalaishyökkääjä valmistautuu uransa ensimmäiseen NHL-kauteen. (Kuva: Getty Images)

3. Juuso Riikola, Pittsburgh Penguins

24-vuotias Riikola allekirjoitti NHL-sopimuksen kesällä, eikä hänen kohdalleen asetettu suuria odotuksia. Suomalaispuolustaja näytti kuitenkin jo harjoituskaudella, että hän on valmis NHL:ään. Siitä syystä hän murtautuikin Pittsburgh Penguinsin aloitusmiehistöön.

Riikola kehittyi viime kaudella maajoukkuetason puolustajaksi, eikä kehityskäyrä osoita tälläkään hetkellä kuin ylöspäin. Älykäs suomalaispelaaja on NHL-kauden musta hevonen.

2. Antti Suomela, San Jose Sharks

Liigan viime kauden pistepörssivoittaja sai kesällä useita sopimustarjouksia, joista San Jose Sharks vakuutti pelaajan parhaiten.

Suomela onkin sopeutunut harjoituskaudella mainiosti Sharksin kolmosketjuun, jossa hän tulee todennäköisesti aloittamaan kautensa. Suomela on ollut harjoitusotteluissa Sharksin paras maalintekijä, joten alku on lupaava.

1. Miro Heiskanen, Dallas Stars

Dallas Starsin superlupaus ei ole esittelyjä kaipaa. Heiskanen pelasi vielä viime kaudella HIFK:ssa, jossa hän esitti välillä dominoivia otteita. Suomalaispuolustaja on Dallas Starsin suurin tulevaisuuden nimi ja vastuuta tulee rutkasti jo tulevalla kaudella.

Jos Heiskasella menee tulokaskaudellaan kaikki nappiin, taistelee hän tosissaan jopa Calder Trophyn (Vuoden tulokas) voitosta.

Muita mahdollisia suomalaistulokkaita: Juuso Välimäki (Calgary Flames), Henrik Borgström (Florida Panthers), Eeli Tolvanen (Nashville Predators), Sami Niku (Winnipeg Jets), Urho Vaakanainen (Boston Bruins) ja Niko Mikkola (St. Louis Blues).

Miikka Lahtinen, Helsinki
Twitter: @miikka_lahtinen