[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818555810{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Onko väärin sanoa, että San Jose näytti viime kaudella paremmalta (tulostaululla), kuin mitä se todellisuudessa oli? Ehkä on, ehkä ei.

Kalifornialaiset sijoittuivat Tyynenmeren divisioonan kolmanneksi tasan sadalla pisteellä voittaen 45 ottelua. Näistä 14 kertyi Sharksin pelatessa sen omassa divisioonassaan pahasti alisuorittaneita joukkueita – Calgary Flamesia, Chicago Blackhawksia, Vancouver Canucksia ja Arizona Coyotesia – vastaan. Toisin sanoen Sharks nappasi näiltä 29 pistettä 34:stä. Se on todella paljon se.

Väärin se ei ole. Ennemminkin se kertoo siitä kuinka paljon parempi San Jose oli kyseisiin joukkueisiin verraten. Kuitenkin. Mikäli nämä neljä seuraa olisivat pystyneet nappaamaan kolmekin voittoa Sharksilta, olisi se tippunut pudotuspeliviivan alapuolelle. Tällöin ”hait” olisivat näyttäneet huomattavasti huonommilta tulostaulua katsottaessa.

San Josen suorittaminen jäällä oli kaukana siitä, mitä se parhaimmillaan pystyy esittämään. Joukkueesta ei löytynyt ensinnäkään yhtään 70 tehopisteen rajapyykkiä rikkonutta pelaajaa. Herranen aika, sen tehokkain pelaaja oli puolustaja! Brent Burns, joka nakutti 12 maalia ja 55 syöttöpistettä.

Positiivista oli kuitenkin se, että joukkue suoritti tasaisesti. Tai sanotaanko, että Sharksista löytyi riittävästi syvyyttä, jotta se pystyi kipuamaan pudotuspeleihin. Yli 20 maalia tehneitä hyökkääjiä löytyi neljä kappaletta (Logan Couture 34, Tomas Hertl 22, Joe Pavelski 22, Timo Meier 21). Lisäksi seitsemän pelaajaa puhkaisi 10 maalin rajapyykin. Unohtamatta tietenkään Evander Kanea, jonka San Jose hankki ennen siirtoikkunan sulkeutumista Buffalo Sabresista. Kanadalainen iski runkosarjassa komeat 29 uunia, joista yhdeksän napsahti haipaidassa.

Nämä ovat tärkeitä asioita menestymisen kannalta. Se, että ratkaisijoita löytyy muualtakin kuin kahdesta kärkiketjusta. Lisäksi puolustus toimi moitteetta ja maalivahti Martin Jones suoritui kelvollisesti.

Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella vastaan tullut Anaheim Ducks oli täysin vastaantulija, ja Sharks pyyhki paikallisvastustajansa voitoin 4-0. Ottelusarjassa korostui nimenomaan se tärkein – maalintekopeli. Tässä San Jose oli valovuoden vastustajaansa edellä.

Toisella kierroksella kalifornialaiset jäivät kuitenkin Vegas Golden Knightsin jalkoihin – kirjaimellisesti. Raskaskinttuisempi San Jose onnistui nappaamaan vain kaksi voittoa dynaamista vauhtikiekkoa pelanneesta vastustajastaan.

Kokonaisuutena tulos jäi kuitenkin voitolliseksi. Realistisesti ajateltuna Sharks tappeli siellä missä sen kuuluukin tapella: pudotuspeleissä. GM Doug Wilson ei perusta uudelleenrakennuksesta, vaan hän haluaa tarjota joka vuosi joukkueelleen mahdollisuuden taistella Stanley Cupista. Tässä Wilson on onnistunut lähes täydellisesti. Vuodesta 2003 lähtien San Franciscon ylpeys on jäänyt vain kerran pudotuspelien ulkopuolelle. Se kirkkain palkinto on jäänyt kuitenkin toistaiseksi saavuttamatta.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Chris Tierney (Ottawa Senators)
Keskushyökkääjä, 24 vuotta

Kanadalaishyökkääjä pelasi päättyneellä kaudella NHL-uransa parhaan kauden tehoin 17+23. Erinomainen kolmosketjun sentteri. Omaa hyvät kahdensuunnan taidot ja pystyy pelaamaan periaatteessa kentän jokaisella osa-alueella. Köyhän miehen Ryan O’Reilly.

 

Kuva: Getty Images

Dylan DeMelo (Ottawa Senators)
Puolustaja, 25 vuotta

Kuten Tierney, myös DeMelo siirtyi Erik Karlsson -vaihtokaupan kautta Ottawaan. Pelasi viime kaudella lyhyen uransa parhaan kauden saalistamalla 20 maalisyöttöä. Luotettava kolmosparin pakki, joka ei loista millään osa-alueella. Karlssonin LUULISI täyttävän DeMelon jättämän aukon.

 

Kuva: Getty Images

Eric Fehr (Minnesota Wild)
Keskushyökkääjä, 33 vuotta

Toronto Maple Leafs passitti kanadalaissentterin viime kaudella siirtolistalle, josta Sharks poimi hänet itselleen. Luotettava nelossentteri ja hyvä pukukoppipelaaja. Ei loista jäällä millään osa-alueella, mutta hoitaa työnsä moitteetta.

 

Kuva: Getty Images

Joel Ward (vapaa agentti)
Laitahyökkääjä, 37 vuotta

Konkarilaituri kärsi viime kaudella loukkaantumisista, eikä pelannut kuin 52 ottelua tehoin 5+7. Joutui istumaan penkillä läpi pudotuspelien. NHL-ura paketissa?[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Erik Karlsson (Ottawa Senators)
Puolustaja, 28 vuotta

Sanonta ”yksi pelaaja ei ihmeitä tee” pätee monessa asiassa, mutta ei tässä tapauksessa – ainakaan täysin. Karlsson tekee heikostakin joukkueesta hyvän.

Kaikki muistavat mitä tapahtui kaudella 2016-17, jolloin Ottawa punnersi itsensä aina konferenssifinaaleihin saakka. Tämä ei olisi onnistunut ilman Karlssonia. Viime kaudella ruotsalainen pelasi jalalla, josta osa nilkan luista oli kaavittu pois. Onnistui tästäkin huolimatta takomaan 71 ottelussa 62 tehopistettä. Täysin käsittämätön suoritus!

Palataan tähän mieheen vielä myöhemmin tässä artikkelissa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”suomalaiset”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1538119967534{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Suomalaiset

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Joonas Donskoi
Laitahyökkääjä, 26 vuotta

Sensaatiomaisen debyyttikauden 2015-16 pelannut raahelainen kärsi toisella sesongillaan loukkaantumisista, eikä noussut sille tasolle mitä häneltä odotettiin.

Viime kaudella Donskoi palasi juurilleen ja pelasi 66 runkosarja- ja yhdeksän pudotuspeliottelua tehoin 16+20=36.

Nyt suomalaiselta odotetaan jälleen tasaista suorittamista ja samalla myös pienoista tason nostoa. ”Yläkutoseen” Donskoilla ei ole mitään asiaa, mutta kolmosvitjassa pehmeäkätinen laituri tuo lisää variaatiota ja syvyyttä Sharksin hyökkäyspelaamiseen.

 

Kuva: Getty Images

Antti Suomela (JYP)
Keskushyökkääjä, 24 vuotta

SM-liigan pistepörssin voittanut espoolainen on jatkanut NHL:n harjoituskaudella siitä, mihin hän viime kaudella jäi. Suomela on takonut viimeiseen kolmeen otteluun huimat neljä maalia ja yhden syöttöpisteen.

Tällä menolla hän on enemmän kuin ansainnut mahdollisuuden näyttää kyntensä heti NHL-kauden avauksesta. Mikäli tähtimerkit osuvat kohdalleen, Suomela aloittaa kautensa samassa ketjussa Donskoin kanssa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö

Jevgeni Nabokov on ainoa Sharks-vahti, joka on onnistunut torjuntojensa lisäksi tekemään myös maalin. Tämä tapahtui kaudella 2001-02.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818882743{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Päävalmentaja:
Peter DeBoer (4. kausi)

DeBoer pyrkii pitämään Sharksin puolustuspelin tiiviinä. Kiekon riistettyään joukkue suorastaan räjähtää hyökkäysalueelle.

Taktiikka tuottaa paljon maalintekopaikkoja, mutta samalla myös riskikerroin lisääntyy. Viime kaudella hait olivat yksi NHL:n eniten laukoneista joukkueista. Tulosta syntyi, mutta myös oma pää joutui kovan tulituksen kohteeksi.

Tulevalla kaudella teema pysynee samana. Sharksin on kuitenkin hyödynnettävä paikkansa entistä paremmin.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1538255579289{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Erik Karlsson

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Ennakoimme ennen Karlsson-treidiä Sharksin pykälän nykyistä alemmas, mutta hänen siirtonsa San Franciscoon sekoittaa pakan hajalleen. San Josen kannalta vain ja ainoastaan hyvällä tavalla.

Kysymys kuuluukin: tarvitseeko Sharks enempää kuin kolmea puolustajaa? Karlsson, Burns ja Marc-Edouard Vlasic pystyvät hoitamaan homman vaikka kolmistaan. Näin ei tule tietenkään käymään, mutta tämä korostaa vain sitä, kuinka jäätävä puolustus San Josella on kasassa.

Karlssonista löytyvät käytännössä kaikki täydellisen pelaajan ominaisuudet: uskomaton liike, huima kiekollinen taito ja kirurginen peliäly. Listaa voi jatkaa loputtomiin.

Ensimmäisten NHL-vuosiensa aikana ruotsalaista syytettiin huonosta oman pään pelaamisesta – ja näin asia olikin. Viime vuosina Karlssonista on kuoriutunut eliittipelaaja tälläkin saralla. Etsipä siinä sitten heikkouksia pelaajasta, jolla niitä ei ole.

Sharksin ”puuttuva rengas”, jonka johdolla vain taivas on rajana?[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1538257170555{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kiinnostavin tulokas – Dylan Gambrell

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Gambrellia pidettiin ennen harjoituskauden alkua Antti Suomelan suurimpana haastajana taistossa nelossentterin paikasta.

Tierneyn kauppaaminen muutti kuitenkin asetelmia ja nyt kaksikon tie Sharksiin on lähes avoin.

Syy, miksi Gambrell on tässä kategoriassa Suomelan edellä, johtuu lähinnä hänen selvästi paremmista kahdensuunnan taidoistaan. Lisäksi yhdysvaltalaishyökkääjän offensiiviset kyvyt ovat sillä tasolla, että hänen voi odottaa nousevan tulevaisuudessa jopa NHL-tason kakkossentteriksi.

22-vuotias nuorukainen kiekkoili viime kaudella Denverin yliopistojoukkueessa ja naulasi 40 peliin 41 tehopistettä (13+30). Hyvien puolustusominaisuuksiensa ansiosta aloittanee Sharks-nelosessa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818912071{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: 3

Kuten sanottu, Karlsson-kauppa oli kaikki kaikessa ja nyt Sharksilla on mahdollisuus taistella jopa läntisen konferenssin voitosta.

Hyökkäyksestä löytyy syvyyttä, taitoa ja mikä tärkeintä, maalinteko-osaamista. Puolustus on NHL:n kärkikastia ja vaikka Jones on yksi liigan puuduttavimmista maalivahdeista, hän on silti tasaisen varma.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1535023738928{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kentälliset

[/vc_column_text][vc_column_text]Hyökkäysketjut:

Evander Kane Joe Thornton Joe Pavelski
Timo Meier Logan Couture Tomas Hertl
Joonas Donskoi *Antti Suomela Kevin Labanc
Marcus Sörensen *Dylan Gambrell Melker Karlsson


Puolustus:

Joakim Ryan – Brent Burns
Marc-Edouard Vlasic – Erik Karlsson
Brenden Dillon – Justin Braun

Maalivahdit:

Martin Jones
Aaron Dell

*Pelaajalla kaksisuuntainen sopimus. Saattaa aloittaa kautensa myös farmissa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820946075{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=49 /]

Niko Leinonen
Twitter: @leiskaniko[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]JTNDc2NyaXB0JTIwdHlwZSUzRCUyMnRleHQlMkZqYXZhc2NyaXB0JTIyJTNFJTBBZnVuY3Rpb24lMjBnZXRBZ2UlMjhkYXRlU3RyaW5nJTI5JTIwJTdCJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwdmFyJTIwdG9kYXklMjAlM0QlMjBuZXclMjBEYXRlJTI4JTI5JTNCJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwdmFyJTIwYmlydGhEYXRlJTIwJTNEJTIwbmV3JTIwRGF0ZSUyOGRhdGVTdHJpbmclMjklM0IlMEElMjAlMjAlMjAlMjB2YXIlMjBhZ2UlMjAlM0QlMjB0b2RheS5nZXRGdWxsWWVhciUyOCUyOSUyMC0lMjBiaXJ0aERhdGUuZ2V0RnVsbFllYXIlMjglMjklM0IlMEElMjAlMjAlMjAlMjB2YXIlMjBtJTIwJTNEJTIwdG9kYXkuZ2V0TW9udGglMjglMjklMjAtJTIwYmlydGhEYXRlLmdldE1vbnRoJTI4JTI5JTNCJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwaWYlMjAlMjhtJTIwJTNDJTIwMCUyMCU3QyU3QyUyMCUyOG0lMjAlM0QlM0QlM0QlMjAwJTIwJTI2JTI2JTIwdG9kYXkuZ2V0RGF0ZSUyOCUyOSUyMCUzQyUyMGJpcnRoRGF0ZS5nZXREYXRlJTI4JTI5JTI5JTI5JTIwJTdCJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwYWdlLS0lM0IlMEElMjAlMjAlMjAlMjAlN0QlMEElMjAlMjAlMjAlMjByZXR1cm4lMjBhZ2UlM0IlMEElN0QlMEElMEF2YXIlMjBiZGF5cyUyMCUzRCUyMGRvY3VtZW50LmdldEVsZW1lbnRzQnlDbGFzc05hbWUlMjglMjJjb2x1bW4tNSUyMiUyOSUzQiUwQSUwQWZvciUyOHZhciUyMGklMjAlM0QlMjAxJTNCJTIwaSUyMCUzQyUyMGJkYXlzLmxlbmd0aCUzQiUyMGklMkIlMkIlMjklMjAlN0IlMEElMjAlMjB2YXIlMjBiZGF5JTIwJTNEJTIwZ2V0QWdlJTI4YmRheXMlNUJpJTVELmlubmVySFRNTC5zbGljZSUyODAlMkMxMCUyOS5zcGxpdCUyOCUyNy4lMjclMjkucmV2ZXJzZSUyOCUyOS5qb2luJTI4JTI3JTJGJTI3JTI5JTI5JTNCJTBBJTIwJTIwYmRheXMlNUJpJTVELmlubmVySFRNTCUyMCUzRCUyMGJkYXklM0IlMEElN0QlMEElMEF2YXIlMjBmbGFncyUyMCUzRCUyMGRvY3VtZW50LmdldEVsZW1lbnRzQnlDbGFzc05hbWUlMjglMjJjb2x1bW4tMiUyMiUyOSUzQiUwQWZvciUyOHZhciUyMGklMjAlM0QlMjAxJTNCJTIwaSUyMCUzQyUyMGZsYWdzLmxlbmd0aCUzQiUyMGklMkIlMkIlMjklMjAlN0IlMEElMjAlMjB2YXIlMjBmbGFnJTIwJTNEJTIwZmxhZ3MlNUJpJTVELmlubmVySFRNTCUzQiUwQSUyMCUyMGZsYWdzJTVCaSU1RC5pbm5lckhUTUwlMjAlM0QlMjAlMjclM0NpJTIwY2xhc3MlM0QlMjJmbGFnJTIwJTI3JTJCZmxhZyUyQiUyNyUyMiUyMGFyaWEtaGlkZGVuJTNEJTIydHJ1ZSUyMiUzRSUzQyUyRmklM0UlMjclM0IlMEElN0QlMEElM0MlMkZzY3JpcHQlM0U=[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]