Carolina Hurricanesin omistaja Tom Dundon ilmoitti kesän kynnyksellä, että hän on valmis luopumaan kaikista pelaajistaan – paitsi Sebastian Ahosta.

Kyseisellä viestillään Dundon halusi nimenomaan testata markkinat, jotta hän pääsee parempaan käsitykseen siitä, missä NHL:ssä mennään. Vastahan hän oli astunut mukaan maailman tarunhohtoisimpaan kiekkomaailmaan.

Syy, miksi Aho ei ollut Dundonin listalla, johtuu vain ja ainoastaan siitä, ettei hän ole valmis luopumaan timantistaan mistään hinnasta. Miksipä tuolloin edes testata markkinoita hänen kohdallaan.

Dundon teki myös hiljattain selväksi, ettei hän ole kiinnostunut allekirjoittamaan Ahon kanssa lyhyttä siltasopimusta. Dallasista lähtöisin oleva miljardööri haluaa kerralla koko kakun.

– Dundon sanoi, että Ahon kohdalla pitkä jatkosopimus on prioriteetti numero yksi, kirjoitti Raleigh News & Observerin toimittaja Chip Alexander sunnuntaina Twitter-tilillään.

Ahon nykyistä tulokassopimusta on vielä vuosi jäljellä. Suomalainen kertoi elokuussa NHL.comin Tom Gulittille, että osapuolet ovat jo aloittaneet neuvottelut uudesta jatkopahvista.

Numerot pysyvät luonnollisesti salassa, mutta Ahon voi hyvinkin odottaa olevan kaudesta 2019-2020 lähtien Carolinan parhaiten palkattu pelaaja. Nykyään kyseistä kärkisijaa pitää hallussaan Jordan Staal (6 miljoonaa dollaria kaudessa).

Niko Leinonen
Twitter: @leiskaniko