NHL-kauden alkuun on aikaa enää muutamia päiviä, mutta Toronto Maple Leafsin ruotsalaishyökkääjä William Nylander on edelleen ilman sopimusta.

22-vuotiaan Nylanderin ja Maple Leafsin väliset neuvottelut ovat olleet pattitilanteessa jo pitkään.

Mediatietojen mukaan kiistakapulana on ollut ainakin palkka, sillä Nylanderin kerrotaan vaativan yli seitsemän miljoonan dollarin vuosipalkkaa, jota torontolaisseura pitää aivan liian suurena.

Nyt kaksi ruotsalaista NHL-kiekkoilijaa – Anaheim Ducksissa pelaavat Rickard Rakell ja Hampus Lindholm – ovat nousseet puolustamaan maanmiestään.

Lindholm oli vastaavassa tilanteessa kaudella 2016-2017, jolloin hän menetti kahdeksan ensimmäistä ottelua ennen kuin sai sovittua jatkosta Ducksien kanssa.

– Ihmisillä on aina omat mielipiteensä, mutta siinä tilanteessa on lopulta tehtävä se mikä on parasta itsensä kannalta. On harmillista, että asiaan otetaan ikävästi kantaa sosiaalisessa mediassa, mutta niin siinä vain käy, kun puhutaan noin isoista rahoista, Lindholm toteaa Expressenille ja jatkaa:

– Tässä on kuitenkin kyse useista vuosista hänen tulevaisuuttaan, joten hänen on saatava sellainen palkka, jonka ansaitsee.

Rakell joutui tiukkaan neuvottelutilanteeseen agenttinsa Peter Wallenin kanssa heidän neuvotellessaan monivuotisesta sopimuksesta Ducksien kanssa kesällä 2016. Hän on Nylanderin tilanteesta samoilla linjoilla Lindholmin kanssa

– Jos allekirjoittaa pitkän sopimuksen, sitä haluaa myös saada jotain vastineeksi, mutta rajoitettuna vapaana agenttina se on hankalaa, Rakell toteaa viitaten nyt käsillä olevaan tilanteeseen ja jatkaa Lindholmin tavoin:

– William yrittää vain saada sen minkä ansaitsee.