[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818555810{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Calgaryä ovat viime vuosina piinanneet pahat maalinteko-ongelmat. Sama dilemma toistui myös viime kaudella, jolloin Flames osui vaivaiset 218 kertaa vastustajan verkkoon. Tällä irtosi NHL:n 26. sija. Kyseisillä lukemilla on hyvin vaikea nousta pudotuspeliviivan paremmalle puolelle – etenkään jos omissa helisee 248 kertaa.

Syyt löytyvät ennen kaikkea joukkueen hyökkäypelistä, joka on pohjautunut liikaa Johnny Gaudreaun ja Sean Monahanin varaan. Mukaan on toki noussut Matthew Tkachukin kaltainen huippulupaus, mutta tähänpä se sitten jääkin.

Albertalaisten vuosi lähti hyvin liikkeelle ja ensimmäisestä 45 ottelusta kertyi mukavat 25 voittoa. Unelma pudotuspeleistä oli elossa, mutta sitten tapahtui jotain. Loppukaudesta Flames suli totaalisesti ja onnistui keräämään enää 12 voittoa.

Se riitti GM Brad Trelivingille, joka erotti huhtikuussa päävalmentaja Glen Gulutzanin. Hänen tilalleen Treliving pestasi Carolina Hurricanesissa toimineen Bill Petersin, jonka johdolla seura lähtee metsästämään jälleen uutta menestystä.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Dougie Hamilton (Carolina Hurricanes)
Puolustaja, 25 vuotta

Hamilton jättää poistuessaan ison aukon Flamesin kiekolliseen pelaamiseen. Pystyy loistavalla liikkuvuudellaan tuomaan kiekon ylös ja toimii niin sanotusti neljäntenä hyökkääjänä. Puolustajien maalipörssin jaettu ykkösnimi 17 osumallaan. Paluupostissa tulleelle Noah Hanifinille jää iso ruutu täytettäväksi.

 

Kuva: Getty Images

Micheal Ferland (Carolina Hurricanes)
Laitahyökkääjä, 26 vuotta

Vaikeista vuosistaan huolimatta Ferland onnistui nousemaan jaloilleen ja takoi 77 peliin 21 maalia ja yhteensä 41 tehopistettä. Calgaryn neljänneksi paras maalintekijä viime kaudella.

 

Kuva: Getty Images

Troy Brouwer (Florida Panthers)
Laitahyökkääjä, 33 vuotta

Kanadalaislaiturilla on takanaan uransa kaksi huonointa kautta. Flames kyllästyi konkarin esityksiin ja osti ulos hänen kallispalkkaisen, vuosipalkaltaan 4,5 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen. Calgaryn palkkakattoa tämä tulee rokottamaan 1,5 miljoonalla seuraavan neljän vuoden ajan.

 

Kuva: Getty Images

Matt Stajan (EHC München)
Keskushyökkääjä, 34 vuotta

Stajanin neljävuotinen ja 12,5 miljoonan dollarin arvoinen pahvi päättyi viime kauteen, eikä Flames halunnut jatkaa miehen sopimusta. Calgaryä tästä ei käy syyttäminen, sillä kanadalaissentterin ura on lähtenyt pahaan laskuun, eikä yksikään seura löytänyt enää hänelle käyttöä.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

James Neal (Vegas Golden Knights)
Laitahyökkääjä, 31 vuotta

Kuten sanottu, Flames on kärsinyt viime vuosina maalinteko-ongelmista. Jos joku pystyy auttamaan tällä saralla, niin James Neal. Kanadalainen on ampunut jokaisella NHL-kaudellaan yli 20 maalia – parhaimmillaan 40. Nealista on iso apu kulmaväännöissä, maalin edessä ja totta kai myös ylivoimalla.

 

Kuva: Getty Images

Noah Hanifin (Carolina Hurricanes)
Puolustaja, 21 vuotta

Vaikka Calgary menetti Hamiltonin, Hanifin täyttänee erinomaisesti hänen tonttinsa. Ei ehkä heti, mutta tulevaisuudessa. Loistava kahdensuunnan pakki, jolta löytyy kokoa, taitoa ja rutkasti kiekollista osaamista. Hypännee kakkospariin yhdessä Travis Hamonicin kanssa.

 

Kuva: Getty Images

Elias Lindholm (Carolina Hurricanes)
Keskushyökkääjä, 23 vuotta

Valmentajan unelmapelaaja, jonka pystyy heittämään kentälle missä tilanteessa tahansa. Pelaa sekä yli- että alivoimaa ja pystyy tarvittaessa hoitamaan niin sentterin kuin laiturinkin roolin. Näiden lisäksi syntyy myös tulosta. Viime kaudella Lindholm nakutti pisteet 16+28=44 ja oli samalla Carolinan kuudenneksi tehokkain pelaaja.

 

Kuva: Getty Images

Derek Ryan (Carolina Hurricanes)
Keskushyökkääjä, 31 vuotta

Ikää on jo 31 vuotta, mutta NHL-kokemusta Ryanilla ei ole kuin kolmen kauden verran. Jenkkisentteristä ei odotettu ikinä NHL-pelaajaa, mutta niin vain hän kipusi Itävallan ja Ruotsin pääsarjojen kautta AHL:ään, josta tie vei aina kirkkaimpiin valoihin asti. Kova tekemään töitä ja loistava aloituksissa. Tärkeä palanen tuomaan syvyyttä Flames-hyökkäykseen.

 

Kuva: Getty Images

Austin Czarnik (Boston Bruins)
Keskushyökkääjä, 25 vuotta

AHL:n pistekolmonen (25+44=69). Ei onnistunut koskaan tekemään läpimurtoa Bruinsiin, mutta Calgaryssä siihen on nyt mahdollisuus: allekirjoitti kesällä kaksivuotisen ja yksisuuntaisen sopimuksen. Tuo lisää jalkoja ja nopeita käsiä.

Tryout-pelaajat:

Justin Auger, Laitahyökkääjä, 24 vuotta
Gilbert Brule, Keskushyökkääjä, 31 vuotta
Justin Falk, Puolustaja, 29 vuotta
Jeff Glass, Maalivahti, 32 vuotta
Scott Sabourin, Laitahyökkääjä, 26 vuotta
Logan Shaw, Keskushyökkääjä, 25 vuotta
Duncan Siemens, Puolustaja, 25 vuotta
Ryan Sproul, Puolustaja, 25 vuotta
Viktor Svedberg, Puolustaja, 27 vuotta[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö

Calgary Flames on alkujaan Atlanta Flames, joka perustettiin vuonna 1972. Kahdeksan vuoden jälkeen (1980) organisaatio siirrettiin kuitenkin Calgaryyn.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818882743{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Päävalmentaja:
Bill Peters (1. kausi)

Apuvalmentajat:
Geoff Ward (1. kausi)
Ryan Huska (1. kausi)

Calgaryssä näytettiin kesällä ovea koko valmennusosastolle. Päävalmentajaksi astui Carolinaa viimeiset neljä vuotta luotsannut Peters. Hänen avukseen Treliving palkkasi New Jersey Devilsin entisen apuvalmentaja Wardin ja Stockton Heatin päävalmentajana toimineen Huskan.

Petersin pelitapa nojautuu vahvaan kiekkokontrollipelaamiseen, jossa pikkumusta pyritään pitämään mahdollisimman paljon oman alueen ulkopuolella. Riistoihin pyritään nopeasti, jotta tuttu hyökkäysmylly saadaan jälleen pyörimään.

Kanadalaiskoutsi toi Carolinasta mukanaan kourallisen tuttuja hänelle tuttuja pelaajia (Hanifin, Lindholm, Ryan), joten pelin sisäänvienti on tätä kautta helpompaa. Kokonaisuudessaan alku voi olla pientä opettelua. Tästä nähtiin viitteitä jo Kiinassa, missä Calgary pelasi kaksi harjoitusottelua Boston Bruinsia vastaan. Flames paineisti ja myllytti, mutta itse palkinto jäi vielä lunastamatta.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1537449320343{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Johnny Gaudreau

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Yksi NHL:n dynaamisimmista pelaajista.

Gaudreau pystyy tekemään kiekon kanssa sellaisia ihmeitä, ettei mikään enää yllätä. Takana uran paras kausi tehoin 24+60=84.

Pienikokoinen (174 cm, 71 kg) pelaaja, mutta laukaus lähtee kuin kehonrakentajalta.

Pelannee tulevalla kaudella tutun aisaparinsa Monahanin sekä vapailta markkinoilta poimitun Nealin kanssa. Tältä supervitjalta odotetaan nyt paljon ja onnistuessaan he voivat hyvinkin johdattaa Calgaryn takaisin pudotuspeleihin.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1537449337737{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kiinnostavin tulokas – Juuso Välimäki

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Huimaa jälkeä viime kaudella WHL:ssä tehtaillut suomalaislupaus saa harjoituspelien kautta mahdollisuuden nousta suoraan NHL-joukkueen kokoonpanoon.

Helppoa se ei ole, sillä Välimäen pitäisi raivata tieltään kaksi seitsemästä yksisuuntaisella sopimuksella varustetusta pelaajasta. Ensimmäisenä hänen tähtäimessään on kesällä yksivuotisen ja 900 000 dollarin arvoisen sopimuksen tehnyt Brett Kulak. Profiililtaan kyseessä on kaksi varsin samantyyppistä pelaajaa. Molemmat ovat kiekollisia pakkeja, joskin Välimäki on heistä se lupaavampi versio.

Suomalainen tarvinnee ensin kokemuksia AHL:stä, josta hänen on helpompi nousta NHL:n parrasvaloihin.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818912071{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: 8

Calgarylle kauden alku saattaa olla pienoista hakemista, mutta uuden pelitavan iskostuttua albertalaisilla on kaikki eväät selviytyä aina pudotuspeleihin saakka.

Hyökkäyksestä löytyy kosolti taitoa ja myös kokonaisvaltaista osaamista. Puolustus on vahva ja sen viimeisenä lukkona seisoo konkarivahti Mike Smith. Vaikka kanadalainen ei ole enää huippuvuosiensa iskussa, on kyseessä edelleen pesunkestävä NHL-tason ykkösvahti.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1535023738928{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kentälliset

[/vc_column_text][vc_column_text]Hyökkäysketjut:

Johnny Gaudreau Sean Monahan James Neal
Matthew Tkachuk Mikael Backlund Elias Lindholm
Michael Frolik Derek Ryan Austin Czarnik
Sam Bennett Mark Jankowski Curtis Lazar

Puolustajaparit:

Mark Giordano – T.J. Brodie
Noah Hanifin – Travis Hamonic
Brett Kulak – Michael Stone

Maalivahdit:

Mike Smith
Jon Gillies
David Rittich[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820946075{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=30 /]

Niko Leinonen
Twitter: @leiskaniko[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]JTNDc2NyaXB0JTIwdHlwZSUzRCUyMnRleHQlMkZqYXZhc2NyaXB0JTIyJTNFJTBBZnVuY3Rpb24lMjBnZXRBZ2UlMjhkYXRlU3RyaW5nJTI5JTIwJTdCJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwdmFyJTIwdG9kYXklMjAlM0QlMjBuZXclMjBEYXRlJTI4JTI5JTNCJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwdmFyJTIwYmlydGhEYXRlJTIwJTNEJTIwbmV3JTIwRGF0ZSUyOGRhdGVTdHJpbmclMjklM0IlMEElMjAlMjAlMjAlMjB2YXIlMjBhZ2UlMjAlM0QlMjB0b2RheS5nZXRGdWxsWWVhciUyOCUyOSUyMC0lMjBiaXJ0aERhdGUuZ2V0RnVsbFllYXIlMjglMjklM0IlMEElMjAlMjAlMjAlMjB2YXIlMjBtJTIwJTNEJTIwdG9kYXkuZ2V0TW9udGglMjglMjklMjAtJTIwYmlydGhEYXRlLmdldE1vbnRoJTI4JTI5JTNCJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwaWYlMjAlMjhtJTIwJTNDJTIwMCUyMCU3QyU3QyUyMCUyOG0lMjAlM0QlM0QlM0QlMjAwJTIwJTI2JTI2JTIwdG9kYXkuZ2V0RGF0ZSUyOCUyOSUyMCUzQyUyMGJpcnRoRGF0ZS5nZXREYXRlJTI4JTI5JTI5JTI5JTIwJTdCJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwYWdlLS0lM0IlMEElMjAlMjAlMjAlMjAlN0QlMEElMjAlMjAlMjAlMjByZXR1cm4lMjBhZ2UlM0IlMEElN0QlMEElMEF2YXIlMjBiZGF5cyUyMCUzRCUyMGRvY3VtZW50LmdldEVsZW1lbnRzQnlDbGFzc05hbWUlMjglMjJjb2x1bW4tNSUyMiUyOSUzQiUwQSUwQWZvciUyOHZhciUyMGklMjAlM0QlMjAxJTNCJTIwaSUyMCUzQyUyMGJkYXlzLmxlbmd0aCUzQiUyMGklMkIlMkIlMjklMjAlN0IlMEElMjAlMjB2YXIlMjBiZGF5JTIwJTNEJTIwZ2V0QWdlJTI4YmRheXMlNUJpJTVELmlubmVySFRNTC5zbGljZSUyODAlMkMxMCUyOS5zcGxpdCUyOCUyNy4lMjclMjkucmV2ZXJzZSUyOCUyOS5qb2luJTI4JTI3JTJGJTI3JTI5JTI5JTNCJTBBJTIwJTIwYmRheXMlNUJpJTVELmlubmVySFRNTCUyMCUzRCUyMGJkYXklM0IlMEElN0QlMEElMEF2YXIlMjBmbGFncyUyMCUzRCUyMGRvY3VtZW50LmdldEVsZW1lbnRzQnlDbGFzc05hbWUlMjglMjJjb2x1bW4tMiUyMiUyOSUzQiUwQWZvciUyOHZhciUyMGklMjAlM0QlMjAxJTNCJTIwaSUyMCUzQyUyMGZsYWdzLmxlbmd0aCUzQiUyMGklMkIlMkIlMjklMjAlN0IlMEElMjAlMjB2YXIlMjBmbGFnJTIwJTNEJTIwZmxhZ3MlNUJpJTVELmlubmVySFRNTCUzQiUwQSUyMCUyMGZsYWdzJTVCaSU1RC5pbm5lckhUTUwlMjAlM0QlMjAlMjclM0NpJTIwY2xhc3MlM0QlMjJmbGFnJTIwJTI3JTJCZmxhZyUyQiUyNyUyMiUyMGFyaWEtaGlkZGVuJTNEJTIydHJ1ZSUyMiUzRSUzQyUyRmklM0UlMjclM0IlMEElN0QlMEElM0MlMkZzY3JpcHQlM0U=[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]