[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818555810{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Minnesotan viime kautta varjostivat useat avainpelaajien loukkaantumiset. Muun muassa Zach Parise pelasi ensimmäisen ottelunsa vasta tammikuussa, ja pelivireen löytäminen tuntui olevan vähintäänkin vaikeaa.

Myös Nino Niederreiter ja Charlie Coyle kärsivät erilaatuisista vaivoista. Molemmat tahkosivat lopulta yli 60 ottelua, mutta tehot jäivät piippuun ja kumpikin jäi alle 40 pisteeseen.

Vaikeuksista huolimatta Wild pyristeli Keskisen divisioonan kolmanneksi ja sai kerättyä 101 sarjapistettä. Minnesota sai kuitenkin jobinpostia juuri ennen runkosarjan päätöstä, kun joukkueen ykköspakki Ryan Suter loukkasi jalkansa ja joutui kevään tosipeleistä sivuun.

Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella vastaan tuli Winnipeg Jets, joka suorastaan möyhensi minnesotalaiset voitoin 4-1. Kanadalaisseura oli yksinkertaisesti julmempi, tehokkaampi, nopeampi ja alati vaarallisempi kuin vastustajansa. Tehottomuus oli nimenomaan se, joka vaivasi Minnesotaa. Kärkihyökkääjät Coyle, Niederreiter, Mikael Granlund ja Jason Zucker eivät onnistuneet tekemään kuin yhteensä kaksi maalia.

Wildille tippuminen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella oli jo kolmas perättäinen. Niinpä omistajaporras erotti organisaation pitkäaikaisen GM:n, Chuck Fletcherin. Hänen tilalleen astui Nashville Predatorsin entinen apulais-GM Paul Fenton, jonka johdolla Minnesota lähtee nyt rakentamaan uutta menestyspohjaa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Matt Cullen (Pittsburgh Penguins)
Keskushyökkääjä, 41 vuotta

Kolminkertaisesta Stanley Cup -voittajasta ei ollut johdattamaan Wildia seurahistoriansa ensimmäiseen mestaruuteen. Veteraanisentteri onnistui omalla tontillaan varsin hyvin ja toimi tärkeässä roolissa nelosketjun keskellä. Pisteitäkin syntyi mukavat 22, mikä oli kelpo suoritus hänen peliaikaansa (alle 12 minuuttia per ottelu) nähden.

 

Kuva: Getty Images

Tyler Ennis (Toronto Maple Leafs)
Laitahyökkääjä, 28 vuotta

Minnesota osti kesällä ulos Ennisin kallispalkkaisen, vuosiansioiltaan 4,6 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen. Tämä tulee rasittamaan seuran palkkakattoa seuraavat kaksi kautta. Ensimmäiseltä vuodelta sakko on yli kaksi miljoonaa, toiselta noin 1,2. Ennisin hyöty joukkueelle jäi lopulta todella vähäiseksi, eikä vikkeläjalkainen laituri onnistunut kasaamaan kuin 22 tehopistettä.

 

Kuva: Getty Images

Daniel Winnik (Boston Bruins)
Laitahyökkääjä, 33 vuotta

Kuten Cullenin ja Ennisin myös Winnikin aika Minnesotassa jäi vain yhden kauden mittaiseksi. Kanadalainen oli tärkeä osa Wildin kohtalaisesti toiminutta alivoimaa, minkä lisäksi hän pelasi tärkeitä nelosketjun minuutteja. Tehot 6+17 olivat näin ollen kelvollinen suoritus. Hakee nyt tryout-sopimuksella pelipaikkaa Bostonista.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Eric Fehr (San Jose Sharks)
Keskushyökkääjä, 33 vuotta

Kanadalaiskonkarin ura on lähtenyt viime vuosina pienoiseen laskusuuntaan ja päättyneellä kaudella mies löysi itsensä jopa AHL:n puolelta. On edelleen kuitenkin kelvollinen kahdensuunnan hyökkääjä ja täyttänee paikan Minnesotan nelosketjun keskeltä.

 

Kuva: Getty Images

Greg Pateryn (Dallas Stars)
Puolustaja, 28 vuotta

Pateryn siirtyi vapaana agenttina Minnesotaan ja allekirjoitti kolmevuotisen ja 6,75 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen. Hyvä kahdensuunnan puolustaja, joka liikkuu erittäin hyvin kokoiseksekseen (191 cm, 100 kg). Tehoja Paterynilta on turha odottaa. Sen sijaan hän keskittyy pitämään oman maalin puhtaana, eikä kaihda uhrata kroppaansa sitä tehdessään. Tärkeä palanen alivoimalla.

 

Kuva: Getty Images

Matt Hendricks (Winnipeg Jets)
Keskushyökkääjä, 37 vuotta

Hendricks tuo hyvää syvyyttä Minnesotan nelosketjuun, mutta vieläkin tärkeämpi rooli hänellä on lisätä johtajuutta pukukoppiin. Näin ollen yhdysvaltalaiskonkarin pelillinen anti voi jäädä hyvinkin vähäiseksi. Toimii luultavasti tietynlaisena ”apuvalmentajana”, joka tuuraa myös tarvittaessa jäällä. Ikäisekseen rautaisessa kunnossa.

 

Kuva: Getty Images

Matt Read (Philadelphia Flyers)
Laitahyökkääjä, 32 vuotta

Read ei ole antanut vielä periksi. Mies tiputettiin viime kaudella Philadelphian farmijoukkueeseen, eikä hän pelannut ylhäällä kuin 19 ottelua. Saa nyt uuden mahdollisuuden Minnesotasta (kaksisuuntainen sopimus) ja aikoo tehdä kaikkensa noustakseen kokoonpanoon. Nelosketjua korkeammalle hänen panoksensa tuskin riittää.

 

Kuva: Getty Images

J.T. Brown (Anaheim Ducks)
Laitahyökkääjä, 28 vuotta

Brown pudotettiin viime kaudella Tampa Bay Lightningista waiveriin, josta Anaheim lopulta poimi hänet joukkoihinsa. Siirtyi kesällä Minnesotaan kahden vuoden mittaisella sopimuksella. Tunnetaan lujasta työmoraalistaan ja periksiantamattomuudestaan. Minnesotan nelosketjuun on nyt kova tunku, joten jenkkilaiturin on annettava kaikkensa murtautuakseen kokoonpanoon.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”suomalaiset”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1537343742255{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Suomalaiset

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Mikko Koivu
Keskushyökkääjä, 35 vuotta

Turkulaisen nykyisestä, vuosipalkaltaan 5,5 miljoonan dollarin arvoisesta, sopimuksesta käynnistyy nyt toiseksi viimeinen vuosi.

Koivu on edelleen joukkueensa suurin johtaja ja paras kahdensuunnan hyökkääjä – myös aloittaja. Jalka ei kulje enää nuoruusvuosien malliin, joten luultavasti hänen peliminuuttinsa tulevat jälleen laskemaan. Kaudella 2015-16 Koivu kellotti lähes 20 minuuttia ottelua kohden, vuosi myöhemmin minuutit laskivat 19:ään ja viime kaudella mentiin jälleen puoli minuuttia alaspäin.

Leijonakapteenin natsat eivät ole uhan alla niin kauan kuin hän pelaa Wildissa. Mikäli Minnesotaa uhkaa tulevalla kaudella pudotuspeleistä tippuminen, saattaa Fenton jopa pohtia Wild-ikonin kauppaamista johonkin toiseen seuraan. Tähän tarvittaisiin kuitenkin Koivun hyväksyntä, sillä hänen sopimuksessaan on liikuttamisen estävä pykälä (NMC).

Muut suomalaiset:

Mikael Granlund (katso alhaalta)[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö

Mikael Granlund tunnetaan yleisesti lempinimestään ”Granny”. Minnesotan pukukopissa häntä kutsutaan kuitenkin usein ”Bruceksi”. Tämä on saanut alkunsa siitä, kun Granlund kutsui aikoinaan Minnesotaan siirtynyttä Zach Parisea ”Springsiksi”, vaikka hänen lisänimensä on ”Brinks”. Granlund luuli Parisea Springsiksi sen takia, että yhdysvaltalainen siirtyi Wildiin New Jerseystä, josta on lähtöisin myös tunnettu laulaja Bruce Springsteen.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1537342523780{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Päävalmentaja:
Bruce Boudreau (3. kausi)

Apuvalmentajat:
Dean Evason (1. kausi)

63-vuotiaan Boudreaun pelitavassa korostuvat aggressiivinen hyökkäyspelaaminen ja tehokas viisikkopuolustaminen.

Kun joukkue saa kiekon haltuunsa, se pyrkii kääntämään välittömästi katseensa hyökkäysalueella – puolustajat mukaan lukien. Pikkumustan menetettyään alkaa välitön karvauspelaaminen, jonka tavoitteena on luonnollisesti napata kiekko omille.

Mikäli tässä ei onnistuta, vetäytyy Wild tiiviiseen noppavitoseen, joka pakottaa vihollisen pelaamaan kiekkoa laidoilla pääsemättä juurikaan ykkössektoriin.

Boudreaun pelifilosofia kukoistaa ja tästä syystä hän on menestynyt erinomaisesti runkosarjassa. Käänteinen tekijä kanadalaiskäskyttäjän pelitavassa on sen äärimmäinen kuluttavuus. Kuten usein on jo totuttu näkemään, Boudreaun joukot eivät ole selvinneet juuri pudotuspelien ensimmäistä kierrosta pidemmälle.

Tälle on nyt jotain tehtävä, sillä Wild kuuluu keski-iällisesti NHL:n iäkkäimpiin joukkueisiin. Pahin hyytyminen saattaa näin ollen tapahtua jo kesken runkosarjan.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1537343717406{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Mikael Granlund

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

26-vuotias Granlund on noussut viimeisen kahden vuoden aikana Wildin tärkeimmäksi hyökkäyspään pelaajaksi.

Oulunsalolainen on summannut tuona aikana komeat 136 tehopistettä (47+89), mutta parempaankin löytyy vielä rahkeita.

Viime kaudella Granlund kellotti suurimmat peliminuutit (18.47 minuuttia ottelua kohden) kaikista Wild-hyökkääjistä. Tämä ei ole sattumaa, sillä Granlund pystyy parhaimmillaan olemaan kentän dominoivin pelaaja. Alkukausi oli vaikea, mutta vauhtiin päästessään mies oli jälleen lähes pitelemätön.

Nyt suomalaiselta odotetaan jälleen enemmän. Mikäli tähtimerkit osuvat kohdalleen, tullaan Granlundista leipomaan Minnesotan uusi kapteeni heti, kun Koivu lopettaa uransa tai kun Koivu kaupataan jonnekin toisaalle.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1537347438596{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kiinnostavin tulokas – Jordan Greenway

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

21-vuotias laitahyökkääjä pääsi jo viime kaudella pelaamaan ensimmäiset NHL-ottelunsa, kun Wild solmi hänen kanssaan maaliskuussa kolmevuotisen tulokassopimuksen.

Runkosarjapelejä kertyi lopulta kuusi, joissa Greenway saalisti yhden syöttöpisteen. Pudotuspeleissä lähes kaksimetrinen hyökkääjäjärkäle onnistui aavistuksen paremmin ja summasi viidessä ottelussa tehot 1+1. Lisäksi hän oli ainoa Minnesota-hyökkääjä, joka jäi tehotilastossa plussan puolelle (+2).

Nyt Greenwayn odotetaan murtautuvan suoraan NHL-kokoonpanoon ja tällöin hänen pelipaikkansa on kolmosketjun laidassa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818912071{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: 11

Minnesotan hyökkäysrunko on päässyt ajan saatossa ikääntymään. Sen kahta kärkiketjua johtavat lokakuussa 34 vuotta täyttävä Staal ja 35-vuotias Koivu, jotka pystyvät edelleen tekemään kelvollista tulosta – etenkin Staal, joka oli päättyneellä kaudella Wildin tehokkain pelaaja 76 tehopisteellään (42+34).

Vuosi on kuitenkin uusi ja Staalilta vaaditaan jälleen sensaatiomaista jälkeä. Kykeneekö hän tähän? Tuskin.

Puolustus on hyvä, mutta mikä on Suterin pelikunto? Lääkärit epäilivät ensin, kykeneekö hän enää ollenkaan jatkamaan uraansa, mutta niin vain jalka saatiin hoidettua. Peliminuutit tulevat luultavasti laskemaan – ja paljon.

Maalivahti Devan Dubnyk kykenee kunnossa ollessaan pelaamaan lähes koko kauden, mutta hänkin on jo 32-vuotias. Viime kausi ei ollut enää yhtä häikäisevä kuin edellinen, joten kovin paljon ei häneltäkään voi odottaa.

Minnesota on kivunnut pudotuspeleihin jo kuutena vuonna peräkkäin. Mikäli runkosarja olisi lyhyempi, mahdollisuudet seitsemään olisivat hyvinkin todennäköiset. Nyt jalka ei yksinkertaisesti kanna niin pitkälle.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1535023738928{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kentälliset

[/vc_column_text][vc_column_text]Hyökkäysketjut:

Zach Parise Eric Staal Jason Zucker
Nino Niederreiter Mikko Koivu Mikael Granlund
Jordan Greenway Joel Eriksson Ek Charlie Coyle
Marcus Foligno Eric Fehr J.T. Brown

Puolustajaparit:

Ryan Suter – Jared Spurgeon
Jonas Brodin – Mathew Dumba
Nick Seeler – Greg Pateryn

Maalivahdit:

Devan Dubnyk
Alex Stalock[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820946075{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=40 /]

Niko Leinonen[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]