[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818555810{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Kojooteilta katkesi selkäranka heti kauden alussa ja joukkue hävisi peräti 11 ensimmäistä otteluaan. Päävalmentaja Rich Tocchet ei pidätellyt pettymystään ja latoi suoria kommentteja ykkösvahdiksi hankitun Antti Raannan suuntaan.

Raumalainen loukkaantui jo kauden kolmannessa ottelussaan, mitä Tocchet piti huonon kesäharjoittelun seurauksena. Raanta paransi kuitenkin otteitaan kauden edetessä, ja kevätpuoliskolla hän oli yksi NHL:n parhaista maalivahdeista.

Mitä tulee muihin Arizona-pelaajiin, ei heillekään voinut ruusuja ojentaa. Hyökkäys perustui liikaa Max Domin, tulokashyökkääjä Clayton Kellerin ja New York Rangersista hankitun Derek Stepanin varaan. Näistäkin ainoa varsinainen onnistuja oli Keller, joka voitti Coyotesin sisäisen pistepörssin 65 tehopisteellään. Muutoin jopa puolustajat olivat hyökkääjiä keskimääräisesti tehokkaampia.

Vaikka Arizona valahti lopulta länsilohkon viimeiseksi, organisaatio sai kuitenkin kaudelleen niin sanotun onnellisen päätöksen. Joukkue hitsautui hyvin yhteen ja voitti viimeisestä 26 ottelustaan 17. Tästä on enemmän kuin hyvä jatkaa tulevaan kauteen.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Max Domi (Montreal Canadiens)
Laitahyökkääjä, 23 vuotta

Domi lukeutui Arizonan johtaviin hyökkääjiin heti debyyttikaudestaan alkaen, vaikka kaksi viimeisintä olivat vain varjo ensimmäisestä. Päättyneellä sesongilla kanadalainen pelasi täyden runkosarjan tehoin 9+36=45. Domi kykenee huomattavasti parempiin maalimääriin, mutta kaudella 2016-17 tapahtunut loukkaantuminen hidasti hieman kehitystä. Harmittava menetys, mutta vaihdossa tullut Alex Galchenyuk täyttänee erinomaisesti hänen paikkansa.

 

Kuva: Getty Images

Luke Schenn (Anaheim Ducks)
Puolustaja, 28 vuotta

Schennin aika Arizonassa jäi lopulta kahden kauden mittaiseksi hänen siirryttyään vuoden mittaisella sopimuksella Anaheimiin. Vahva jässikkä, joka ei säkenöi jäällä muutoin kuin leimatessaan mustelmia vastustajan ihoon. Kykenee myös hyvään puolustus- ja alivoimapeliin, mutta hänen menettämisestään ei juuri kyyneleitä kannata vuodattaa.

 

Kuva: Getty Images

Zac Rinaldo (Nashville Predators)
Laitahyökkääjä, 28 vuotta

Rinaldon ja Schennin myötä Arizona menettää kaksi kovaluisinta tappelijaansa – ei paljon muuta. Rinaldon pelillinen anti on varsin vähäinen. Taidot perustuvat paljolti vastustajan ärsyttämiseen ja kovaan taklauspeliin.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Alex Galchenyuk (Montreal Canadiens)
Keskushyökkääjä, 24 vuotta

Galchenyuk tuo Coyotesiin lisää taitoa hyökkäyspäähän ja mikä tärkeintä, leveyttä keskikaistaan. Yhdysvaltalaistaituri siirrettiin viime kaudella keskushyökkääjästä laituriksi, mutta nyt hänen odotetaan täyttävän Arizonan kakkossentterin paikan. Loistava maalintekijä, joka paukutti kaudella 2015-16 mukavat 30 häkkiä. Sittemmin luvut ovat valuneet hieman alaspäin, mutta nyt hänellä on erinomainen mahdollisuus nousta jälleen NHL:n eliittiin. Arizonassa paineet ovat nimittäin ”aavistuksen” pienemmät, kuin mitä ne ovat Montrealin kiekkopyhätössä.

 

Kuva: Getty Images

Vinnie Hinostroza (Chicago Blackhawks)
Laitahyökkääjä, 24 vuotta

175-senttinen Hinostroza on pallotellut viimeiset kolme kautta Chicagon ja AHL-seura Rockford IceHogsin välillä. Se varsinainen läpimurto jäi vielä tekemättä, mutta hyvien otteiden myötä intiaanit palkitsivat hänet yksisuuntaisella, kahden vuoden sopimuksella. Hinostroza kaupattiin kuitenkin kesän aikana Arizonaan, jossa hän pääsee pelaamaan ensimmäisen täyden NHL-kautensa. Kahteen kärkiketjuun hänellä ei ole mitään asiaa, mutta tämän kaliiperin hyökkääjä tuo tarvittavaa syvyyttä alempiin ketjuihin. Hinostroza on lähtökohtaisesti sentteri, mutta Coyotesissa hänen paikkansa tulee luultavasti olemaan oikealla laidalla.

 

Kuva: Getty Images

Michael Grabner (New Jersey Devils)
Laitahyökkääjä, 30 vuotta

Itävaltalaishyökkääjä on todella monikäyttöinen pelaaja ja veteraaniluokituksestaan huolimatta edelleen yksi taalaliigan nopeimmista luistelijoista. Erinomainen alivoiman tappaja, joka tuo Hinostrozan ohella myös lisää leveyttä hyökkäykseen. Pelasi viime kaudella 80 ottelua tehoin 27+9=36.

 

Kuva: Getty Images

Jordan Oesterle (Chicago Blackhawks)
Puolustaja, 26 vuotta

Jenkkipakki kaupattiin Arizonaan yhdessä Hinostrozan kanssa. Sopimuksesta tärähtää käyntiin nyt viimeinen vuosi, joten Oesterlen on näytettävä parastaan. Lähtökohtaisesti Arizonan seitsemäs puolustaja, joka täyttää tarvittaessa kärkikuusikkoa. Omaa tulisen laukauksen, joten tuo lisää variaatioita myös ylivoimapelaamiseen.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö

Coyotesin organisaatio perustettiin jo vuonna 1971, mutta tuolloin sen nimenä toimi Winnipeg Jets. Jets pelasi ensimmäiset seitsemän vuottaan WHA:ssa, minkä jälkeen se liittyi NHL:ään. Phoenixissa, Arizonassa seura näki päivänvalon vasta vuonna 1996.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818882743{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Päävalmentaja:
Rick Tocchet (2. kausi)

Vaikka Tocchetin viime vuosi oli tämän ensimmäinen päävalmentajakautensa aavikkokaupungissa, niin hänet muistetaan myös organisaation apuvalmentajana kaudelta 2005-06.

Kyseinen reissu päättyi kuitenkin monen muistamaan vedonlyöntiskandaaliin, jonka seurauksena Tocchet piiloutui maan alle seuraavan kahden vuoden ajaksi.

Ennen paluutaan Coyotesiin mies toimi Pittsburgh Penguinsin apuvalmentajana kokonaiset kolme kautta. Pennsylvaniassa hän toimi suuressa roolissa vastaten muun muassa ylivoiman toimivuudesta ja hyökkääjien peluutuksesta.

Penguinsin kaltaista pelinopeaa ja aggressiivista kiekkoa oli nähtävissä myös päättyneellä kaudella. Suurin ongelma oli kuitenkin se, ettei hyökkäys ollut riittävän leveä eikä valmis toteuttamaan Tocchetin vaatimaa pelifilosofiaa. Se oli odotettavissa, sillä pelitavan muutos oli pelaajille valtava siihen nähden, mitä se oli Dave Tippettin aikakaudella.

Loppukaudesta miehistö pääsi yhä paremmin sisään Tocchetin ajamaan muutokseen, mikä näkyi myös kaukalossa. Tulevalla sesongilla pyörää ei tarvitse enää keksiä uudelleen, joten Coyotesin luulisi olevan huomattavasti valmiimpi kuin vuosi sitten.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1537259211183{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Antti Raanta

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Kuten loppukaudesta nähtiin, Raanta kykeni naaraamaan voittoja lähes yksin.

Suomalaiskassari pelasi kevätpuoliskolla 27 ottelua ja pysäytti kiekkoja huimalla 94,2 prosentin varmuudella.

Nyt häneltä vaaditaan poikkeuksetta vastaavanlaista virettä, mikäli Arizona mielii taistella pudotuspelipaikoista. Mies on omien sanojensa mukaan panostanut tällä kertaa entistä tehokkaampaan ja laadukkaampaan kesäharjoitteluun, joten ainakin tältä pohjalta Raannan pitäisi olla valmiina vastuuseen.

Sitä nimittäin riittää, sillä kakkosvahti Darcy Kuemper ei ole riittävän luotettava kantamaan ”selänpesijän” roolia. Tästä syystä Raanta voi odottaa itselleen jopa 60 pelin runkosarjarupeamaa, mikä on maalivahdille valtava taakka kannettavaksi.

Nyt nähdään, onko Raanta siihen valmis. Jos on, niin suomalaismaalivahti taistelee kauden jälkeen jopa Vezina Trophyn voitosta. Tätä titteliä varten tarvitaan toisaalta myös pudotuspelipaikka.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1537260234776{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kiinnostavin tulokas – Dylan Strome

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Kanadalaislupauksen nousua NHL-kartalle on odotettu jo viimeiset kaksi vuotta.

Arizona varasi Stromen kesän 2015 varaustilaisuuden kolmantena pelaajana. Seuraavalla kaudella hän sai mahdollisuuden näyttää osaamisensa, mutta tuolloin isokokoinen (190 cm) sentteri ei ollut vielä valmis lunastamaan paikkaansa.

Päättyneellä kaudella hänelle avautui uusi mahdollisuus, mutta Coyotes lähetti hänet kasvamaan korkoa AHL:ään. Päätös osoittautui viisaaksi, sillä Strome voitti Tucson Roadrunnersin sisäisen pistepörssin 53 tehopisteellään (22+31). Palkintona tästä Arizona kutsui nuorukaisen ylös. Strome kiitti mahdollisuudestaan ja takoi kymmeneen otteluun kahdeksan tehopistettä.

Tulevalla kaudella 21-vuotias taituri pääsee suoraan kojoottien pelaavaan kokoonpanoon. Mikäli matkan aikana ei koidu takapakkeja, pelaa hän ensimmäisen vuotensa NHL:ssä.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818912071{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: 13

Arizona on nostanut kesän aikana reilusti osakkeitaan. Suunta on oikea, mutta pudotuspeleihin on vielä matkaa. Joukkueen tärkeimmältä pelaajalta, Raannalta, vaaditaan suorastaan ihmettä.

Sekä hyökkäyksestä että puolustuksesta löytyy taitoa ja leveyttä, mutta kärkitaistoon se ei vielä riitä. Arizona on kuitenkin valmis vastaamaan haasteeseen, eivätkä vastustajat tule todellakaan pääsemään helpolla.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1535023738928{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kentälliset

[/vc_column_text][vc_column_text]Hyökkäysketjut:

Clayton Keller Derek Stepan Richard Panik
Brendan Perlini Alex Galchenyuk Christian Fisher
Dylan Strome Christian Dvorak Michael Grabner
Lawson Crouse Brad Richardson Vinnie Hinostroza

Puolustajaparit:

Oliver Ekman-Larsson – Jason Demers
Jacob Chychrun – Niklas Hjalmarsson
Alex Goligoski – Kevin Connauton
Jordan Oesterle

Maalivahdit:

Antti Raanta
Darcy Kuemper[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820946075{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=27 /]

Niko Leinonen[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]