[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818555810{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Vancouverin taapertaminen NHL:ssä sai viime kaudella jatkoa, ja miekkavalaat jäivät jo kolmantena vuonna peräkkäin pudotuspelien ulkopuolelle.

Orastavin ongelma näinä vuosina on ollut maalinteko. Canucks on osunut putkien väliin ainoastaan 582 kertaa (vuosina 2015-2018). Syy tähän on ilmeinen: runkopelaajat ovat ”harmaantuneet”, eikä uusia maalinsylkijöitä ole putkahtanut mistään suunnalta. Tätä prosessia ovat hidastaneet osittain Sedinin veljekset, joiden yhteenlasketut tilinauhat söivät palkkakattoa peräti 14 miljoonaa dollaria kaudessa.

Nyt nämä virtuoosimaiset kaksoset väistyivät sivuun. Vancouver saa vihdoin ja viimein uudelleenrakennusjunansa käyntiin, ja tulevaisuus on edessä päin.

Päättyneellä kaudella tästä saatiin jo pientä esimakua, kun tulokashyökkääjä Brock Boeser nousi NHL-maalintekijäkartalle sytytettyään maalilampun peräti 29 kertaa. Lukema olisi voinut olla vieläkin suurempi, mutta epäonninen loukkaantuminen päätti 21-vuotiaan jenkkilaiturin kauden vain 62 ottelun jälkeen.

Maalinteko ei ollut suinkaan ainoa ongelma kaudella 2017-18. Myös omassa päässä helisi jopa 262 kertaa – enemmän kuin kertaakaan aiemmin sitten 1997-98. Maalivahdit Jacob Markström ja Anders Nilsson imivät kumia kuin viimeistä päivää, eikä kapea puolustusosasto auttanut tässä asiassa lainkaan.

Veskarilupaus Thatcher Demko ja puolustaja Olli Juolevi olisi ajettava sisään mitä pikemmin – ehkä jopa tulevalla kaudella. Vancouver sai kesällä napattua myös huippulupaavan Quinn Hughesin, joka tosin pelaa vielä vuoden Michiganin yliopistossa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Henrik ja Daniel Sedin (lopettivat uransa)
37 vuotta

NHL:ssä vuodesta 2000 alkaen ihastuttaneet legendaariset kaksoset päättivät uskomattoman 17 kautta kestäneen uransa. Aika oli jo jättänyt jälkensä veljeksiin, mutta tästäkin huolimatta he valtasivat Canucksin sisäisen pistepörssin toisen ja kolmannen sijan. Jääkäämme odottamaan tulevia paidanjäädytysseremonioita.

 

Kuva: Getty Images

Jussi Jokinen (Detroit Red Wings)
Laitahyökkääjä, 35 vuotta

Suomalaiskonkarin viime kausi oli vähintäänkin erikoinen. Jokinen kiekkoili peräti neljässä eri seurassa, joista Vancouver oli hänen päätepysäkkinsä. Pelit Canucksissa loksahtivat lopulta uomiinsa ja Jokinen oli joukkueensa loppukauden tehokkain pelaaja (4+6) liityttyään kokoonpanoon 5. maaliskuuta. Tästä ei kuitenkaan palkintoa herunut, sillä kalajokinen ei kuulu kanukkien tulevaisuuden suunnitelmiin.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Jay Beagle (Washington Capitals)
Keskushyökkääjä, 32 vuotta

Erinomainen kahdensuunnan hyökkääjä. Tuo Canucksiin ripauksen voittamisen kulttuuria ja ”jerkkua” aloituksiin – oli Capitalsin viime kauden paras aloittaja (58,5 %). Beagle on myös varsin kiekkovarma pelaaja, eikä hänellä ole tapana menettää sitä vastustajalle. Hyvä lisä puolustus- ja alivoimapeliin, mutta kykenee tuloksentekoon myös hyökkäyspäässä.

 

Kuva: Getty Images

Antoine Roussel (Dallas Stars)
Laitahyökkääjä, 28 vuotta

Jäähyalttiudestaan huolimatta Roussel tuo Canucksiin hyvää jämäkkyyttä ja fyysisen pelin osaamista. Osaa myös puolustaa ja on varsin hyvä myös kiekollisena. Pystynyt parhaimmillaan takomaan mukavat 29 tehopistettä (2013-14 ja 2015-16).

 

Kuva: Getty Images

Tim Schaller (Boston Bruins)
Keskushyökkääjä, 27 vuotta

Beaglen ja Rousselin ohella hyvä kahdensuunnan pelaaja. Ei kaihda myöskään fyysistä peliä ja uskaltaa heittäytyä kiekon eteen. Luottomies alivoimalla ja teki viime kaudella kolme maalia miesvajaalla.

 

Tryout-pelaajat:

Ben Betker, Puolustaja, 23 vuotta[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”suomalaiset”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1537855619138{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Suomalaiset

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Markus Granlund
Keskushyökkääjä, 25 vuotta

Oulunsalolaisen viime kausi meni päreiksi osittain loukkaantumisen takia. Mies pelasi lopulta vain 59 ottelua tehoin 8+4.

Nyt häneltä vaaditaan enemmän, mutta saako hän siihen vaadittavaa vastuuta? Viime kaudella peliaikaa kertyi mukavasti ja Granlund pelasi yli 16 minuuttia ottelua kohden. Nyt hänen paikkansa on kahdessa alemmassa ketjussa, jos niissäkään.

Takaa puskee hurja määrä nuoria lahjakkuuksia, joihin Vancouver haluaa myös panostaa. Näin ollen Granlund saattaa löytää itsensä jopa kokoonpanon ulkopuolelta.

 

Kuva: Getty Images

Olli Juolevi
Puolustaja, 20 vuotta

Juolevi siirtyi vuosi sitten TPS:ään keräämään kokemusta ja vastuuta aikuisten peleistä.

Alkukausi oli tahmea, mutta päästyään vauhtiin nuorukainen oli joukkueensa johtava kiekollinen puolustaja. Runkosarjapelejä kertyi 38 ja niissä Juolevi onnistui takomaan komeat 19 tehopistettä. Pudotuspeleissä helsinkiläinen oli jälleen omiaan ja 11 otteluun syntyi kaksi maalia ja viisi syöttöpistettä.

Nyt Juolevin on otettava taas uusi harppaus urallaan. Pelipaikka Canucksissa ei ole itsestäänselvyys, mutta pelejä kertynee jo tulevan kauden aikana. Vauhtia on ensin otettava kuitenkin AHL:stä.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö

Nimi Canucks on lähtöisin kanadalaisesta sarjakuvasankarista, Johnny Canuckista, joka tunnettiin loistavana metsurina ja luistelijana.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818882743{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Päävalmentaja:
Travis Green (2. kausi)

NHL:ssä yli 1000 ottelua tahkoneen ex-sentterin ura taalaliigan päävalmentajana ei saanut alleen mitään parasta mahdollista alkua.

Green penkitti tulokashyökkääjä Boeseria kahden ensimmäisen pelin ajan ja sai tuntea fanien raivot niskassaan. Päätös osoittautui kuitenkin nerokkaaksi ja Boeser takoi ensimmäisessä kymmenessä ottelussaan huimat 13 tehopistettä (5+8).

Kokonaisuudessaan kausi oli kuitenkin vaikea ja Canucks hävisi 51 ottelua, joista 40 varsinaisella peliajalla. Green ei saanut pakistoaan kuriin ja omissa soi keskimäärin 3,16 kertaa per ottelu.

Nyt 47-vuotias kanadalaisvalmentaja pääsee aloittamaan puhtaalta pöydältä. Loistavana nuorten pelaajien kehittäjänä hän on oikea mies seisomaan penkin takana rakentamaan uuden ajan Canucksia.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1536735901200{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Bo Horvat

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Tuntuu jokseenkin oudolta kutsua Bo Horvatia Vancouverin ykkössentteriksi, mutta näin se vain on. Henrik Sedin on pitänyt tätä arvonimeä hallussaan jo vuosikaudet, joten otettakoon tämä virkistävänä muutoksena.

Kanadalainen on tahkonnut NHL:ssä jo neljä kautta, mutta silti hän on jäänyt suurelta yleisöltä varsin pimentoon – kiitos Sedini(e)n.

Nyt hänen on kuitenkin astuttava näyttämölle ja otettava paikkansa joukkueen kärkipelaajana. Avainhahmo hän on ollut jo viimeiset kaksi vuotta – kiitos parantuneen puolustuspelaamisen. Viime kaudella 23-vuotias Horvat sai ensimmäisen todellisen tulikasteensa ja hänestä leivottiin jo näennäinen ykkössentteri.

Yhdessä Boeserin ja Sven Bärtschin kanssa Horvat muodosti varsin tehokkaan vitjan ja kolmikko keräsi 128 tehopistettä. Näistä Horvatille merkattiin 44 (22+22).

Canucksin kannalta sopii toivoa, että tämä oli vasta alkusoittoa. Parannettavaa löytyy vielä, ja paljon.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1536735914252{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kiinnostavin tulokas – Elias Pettersson

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Nyt tarkkana. Tässä on kaveri, joka on mahdollisesti suurin suosikki pokkaamaan ensi kesänä jaettavan Calder Trophyn (NHL:n paras tulokas).

Vasta 19-vuotias ruotsalaishyökkääjä voitti viime kaudella SHL:ssä sekä runkosarjan että pudotuspelien pistepörssin hakattuaan pelaamassaan 57 ottelussa hurjat 75 tehopistettä (34+41).

Pettersson ei säkenöi ainoastaan hyökkäyspäässä, vaan kykenee myös laadukkaaseen kahdensuunnan pelaamiseen. Isosta varrestaan (188 cm) huolimatta varsin hintelä (75 kg), mutta saanut luultavasti kesän aikana tankattua hieman ruutia koneeseen.

Hyvä luistelu, samettiset kädet ja erinomaiset vaistot tekevät Petterssonista pelaajan, josta riittää Canucksille iloa vielä useiden vuosien ajaksi.

Mikäli Pettersson ja hänen vierellään mahdollisesti pelaava Jonathan Dahlen onnisuvat valloittamaan vancouverilaisten sydämet – mistä ei ole pienintäkään epäilystä – haihtunee ikävä Sedineistä hyvinkin pian.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818912071{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: 15

Vancouverin maalivahtitandemia voidaan pitää yhtenä NHL:n huonoimmista. Kumpikaan heistä ei ole osoittanut pystyvänsä kantamaan ykkösvahdin viittaa. Lisäksi puolustus on reilusti keskikastin alapuolella, mikä tietää Canucksille jälleen vaikeuksia omassa päässä.

Kahdesta ensimmäisestä hyökkäysketjusta löytyy kosolti taitoa ja mielenkiintoista seurattavaa, mutta kokemus ei ole näiden pelimiesten paras ystävä. Sen sijaan kahdesta jälkimmäisestä sitä löytyy, joskin taitokapasiteetti putoaa kuin lehmän häntä. Syvyyspelaajien tehtävä onkin pysäyttää vastustajien kärkiketjut ja antaa nuoremmille mahdollisuus tehdä työnsä hyökkäyspäässä.

Positiivista kanukkien kannalta on se, että heiltä löytyy hirvittävä määrä tulevaisuuden huippupelaajia myös kokoonpanon ulkopuolelta. Tulevaisuus on kirkas, mutta ensin joukkueen on otettava ne ensimmäiset vauvan askeleet.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1535023738928{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kentälliset

[/vc_column_text][vc_column_text]Hyökkäysketjut:

Sven Bärtchi Bo Horvat Brock Boeser
*Jonathan Dahlen Elias Pettersson Loui Eriksson
Antoine Roussel Brandon Sutter Sam Gagner
Tim Schaller Jay Beagle Jake Virtanen

Puolustajaparit:

Alexander Edler – Chris Tanev
Michael Del Zotto – Erik Gudbranson
Ben Hutton – Troy Stecher

Maalivahdit:

Jacob Markström
Anders Nilsson
*Thatcher Demko

*Pelaajalla kaksisuuntainen sopimus. Saattaa aloittaa kautensa myös AHL:ssä.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820946075{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=53 /]

Niko Leinonen[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]