[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818555810{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Toronto osoitti vaarallisuutensa heti kauden alusta lähtien ja voitti ensimmäisestä yhdeksästä pelistään peräti seitsemän.

Silmiinpistävän kaunista hyökkäyspeliä esittänyt ontariolaisjoukkue rikkoi lopulta seuraennätyksensä ja naarasi upeat 49 voittoa runkosarjassa sijoittuen itälohkon kolmanneksi.

Pudotuspeleissä matka katkesi kuitenkin ensimmäisellä kierroksella. Boston Bruins oli aavistuksen parempi ja meni Toronton upeasta noususta huolimatta jatkoon voitoin 4-3.

Kauteen mahtui kuitenkin paljon hyvää. Nuori ydinryhmä sai jälleen yhden oppivuoden lisää ja tulevalla kaudella se on jälleen entistä valmiimpi.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

James van Riemsdyk (Philadelphia Flyers)
Laitahyökkääjä, 29 vuotta

Toronton viime kauden tehokkain maalintekijä (36) siitäkin huolimatta, että pelasi keskimäärin alle 15 minuuttia per ottelu. Maple Leafs ajoi van Riemsdykiä hiljalleen hierarkiassa alaspäin nostaakseen nuorisoaan yhä vastuullisempaan rooliin. Yksi NHL:n parhaista maalineduspelaajista ja harmittava, jokseenkin välttämätön menetys.

 

Kuva: Getty Images

Tyler Bozak (St. Louis Blues)
Keskushyökkääjä, 32 vuotta

Kanadalaishyökkääjästä tuli kesällä vapaa agentti, eikä Torontolla ollut enää varaa pitää viime kaudella 43 tehopistettä nakuttanutta varakapteeniaan. Siirtyi Bluesiin kolmevuotisella ja 15 miljoonan dollarin arvoisella sopimuksella.

 

Kuva: Getty Images

Leo Komarov (New York Islanders)
Laitahyökkääjä, 31 vuotta

Päävalmentaja Mike Babcockin yksi suosikkipelaajista. Äärimmäisen tärkeä joukkuepelaaja, joka antaa jäällä kaikkensa. Onnistui viime kaudella keräämään vain 19 tehopistettä, mutta ei kukaan Komarovia pistenikkariksi palkkaisikaan. Iso tekijä alivoimalla ja jättää siltä osin oman arpensa Toronton puolustuspeliin.

 

Kuva: Getty Images

Matt Martin (New York Islanders)
Laitahyökkääjä, 29 vuotta

Omiensa keskuudessa todella suosittu pelimies. Vastustajien päänvaiva – kirjaimellisesti. Pelasi viime kaudella keskimääräisesti vähemmän kuin yksikään muu Leafs-pelaaja, joten pelillisesti hänen katoamisellaan on hyvin pieni merkitys.

 

Kuva: Getty Images

Roman Polak (Dallas Stars)
Puolustaja, 32 vuotta

Mitä tulee Komaroviin, Martiniin ja Polakiin, Toronto menetti heidän myötään kolme aktiivisinta taklaajaansa. Kyseinen kolmikko paukutti viime kaudella yhteensä lähes 500 taklausta. Polak on myös hyvä alivoimamies ja todella arvokas oman maalin suojelija.

 

Kuva: Getty Images

Tomas Plekanec (Montreal Canadiens)
Keskushyökkääjä, 35 vuotta

Tshekkikonkari tuli Torontoon kesken viime kauden tuomaan kokemusta ja johtajuutta joukkueen pukukoppiin. Todella hyvä aloittaja ja kelpo kahdensuunnan hyökkääjä, jolle ei kuitenkaan löytynyt enää käyttöä pudotuspelien jälkeen.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

John Tavares (New York Islanders)
Keskushyökkääjä, 27 vuotta

Islanders jäi nuolemaan näppejään, kun kesän kuumin nimi, John Tavares, siirtyi lapsuutensa suosikkijoukkue Torontoon. Tekee Leafsin keskikaistasta yhden NHL:n vaarallisimmista yhdessä Auston Matthewsin ja Nazem Kadrin kanssa. Torontolla on nyt mahdollisuus rakentaa kolme tulosta tekevää hyökkäyspään ketjua.

 

Kuva: Getty Images

Tyler Ennis (Minnesota Wild)
Laitahyökkääjä, 28 vuotta

Wild osti kallispalkkaisen Ennisin sopimuksen ulos, joten Toronto käytti tilaisuuden hyväkseen ja palkkasi kanadalaiskiiturin vuoden mittaisella ja 650 000 taalan sopimuksella. Tuo Leafsiin lisää jalkoja ja hyökkäyspään oveluutta. Tehojen puolesta ura lähtenyt syöksymään väärille raiteille, mutta ehkä mies löytää jälleen itsensä Babcockin siipien alta.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”suomalaiset”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1537704972486{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Suomalaiset

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Kasperi Kapanen
Laitahyökkääjä, 22 vuotta

Kapanen saa tulevalla kaudella ensimmäisen todellisen näyttöpaikkansa NHL:ssä.

Viimeiset kolme vuotta farmin ja taalaliigan välillä palloilleen suomalaisen odotetaan pelaavan ensimmäisen täyden kautensa tarunhohtoisessa NHL:ssä. Nyt jos koskaan Kapasen on puskettava myös läpi, sillä hänen sopimuksestaan käynnistyy viimeinen vuosi. Tehojen on noustava viime kaudesta, jolloin kuopiolainen keräsi 38 otteluun yhdeksän pistettä.

Mahdollisuudet ovat erinomaiset, sillä sulavaliikkeinen laituri pelannee kolmosketjussa yhdessä Nazem Kadrin ja Andreas Johnssonin kanssa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö

Legendaarinen Maple Leaf Gardens toimi Toronton kotihallina vuosina 1931-1999. Viimeisen NHL-maalin (13. helmikuuta 1999) kuuluisassa pyhätössä iski kulttisankari Bob Propert, joka edusti tuolloin Chicago Blackhawksia.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818882743{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Päävalmentaja:
Mike Babcock (4. kausi)

Kun puhutaan kaikkien aikojen parhaista jääkiekkovalmentajista, nousee yleisesti esille kolmen kullan klubiin kuuluva Mike Babcock.

Kun kanadalaiskoutsi värvättiin Torontoon vuonna 2015, tiedettiin välittömästi, että nyt on tosi kyseessä. Babcockin uskotaan olevan nimittäin se mies, joka johdattaa Maple Leafsin ensimmäiseen Stanley Cupiin sitten vuoden 1967.

Babcock vaatii pelaajiltaan paljon, eikä siedä pienintäkään lepsuilua jäällä. Olipa pelaaja statukseltaan kuinka superstara tahansa, koirankoppi kutsuu, mikäli hänen pelaamisensa ei miellytä tulisieluista päävalmentajaa.

Vastapainona Babcock kuitenkin kunnioittaa jokaista ja osaa antaa myös virheet anteeksi. Jos Torontossa halutaan murtaa jo yli 50 vuotta kestänyt kirous, tapahtuu se Babcockin valvovan silmän alla.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1536661335013{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Auston Matthews

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Myönnettäköön. Tähän olisi hyvin voinut iskeä myös Tavaresin, mutta…

Matthews edustaa Toronton uutta tulemista ja hän nousi joukkueensa tärkeimmäksi pelaajaksi heti debyyttikaudellaan.

Joukkuetta rakennetaan hänen ympärilleen, mistä kertoo myös se, että GM Kyle Dubas soitti ensimmäisenä Matthewsille napattuaan Tavaresin Torontoon.

20-vuotiaan yhdysvaltalaissentterin viime kausi oli jälleen huimaa näytöstä, vaikka loukkaantumiset hieman hidastivat menemistä. Siitä huolimatta 63 tehopistettä 62 pelissä on loistosuoritus, ja tämä on vasta alkusoittoa tulevalle.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1536662240790{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kiinnostavin tulokas – Andreas Johnsson

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Tätä kaveria on syytä pitää silmällä. Nyt ja tulevaisuudessa.

Johnsson varattiin NHL:ään kesän 2013 varaustilaisuussa vasta kymmenenneksi viimeisenä pelaajana (7. kierroksella, numerolla 202).

Sittemmin kehityskäyrä on ollut enemmän kuin huima. Johnsson nousi Frölundan juniorimyllystä yhdeksi SHL:n kärkipelaajaksi ja sijoittui joukkueensa sisäisen pistepörssin toiseksi kaudella 2015-16. Upea sesonki päättyi Ruotsin mestaruuteen ja Johnsson sai palkintona kutsun AHL-seura Toronto Marliesiin. Farmissa kertyi lopulta vain kaksi pudotuspeliä, mutta jo seuraavalla kaudella Johnsson oli Marliesin kolmanneksi tehokkain pelaaja (20+24).

Päättyneellä kaudella kurssi oli jälleen nousujohteinen ja Johnsson paukutti pelaamassaan 54 ottelussa yhtä monta tehopistettä (26+28). Maple Leafsilta tämä ei jäänyt huomaamatta, vaan ruotsalainen nousi loppukaudesta NHL-kokoonpanoon ja pelasi yhdeksän runkosarja- ja kuusi pudotuspelikamppailua tehoin 3+2.

Alkavalla kaudella Johnsson päässee aloittamaan kautensa suoraan Leafsissa, ja mitä ilmeisemmin hyvän ystävänsä Kasperi Kapasen kanssa samassa ketjussa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818912071{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: 2

Torontolla on kaikki edellytykset mennä tulevalla kaudella aivan päätyyn saakka. Hyökkäys on timanttia ja maalivahti Frederik Andersen on osoittanut kuuluvansa NHL:n eliittiin – joskin pudotuspelit menivät penkin alle.

Puolustus jää keskikastin alapuolelle, mutta sillä selviytyy runkosarjasta. Mikäli Leafs onnistuu vahvistamaan alakertaansa ennen siirtorajaa, on sillä mahdollisuus taistella jopa Stanley Cupista.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1535023738928{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kentälliset

[/vc_column_text][vc_column_text]Hyökkäysketjut:

Patrick Marleau Auston Matthews William Nylander
Zach Hyman John Tavares Mitchell Marner
Andreas Johnsson Nazem Kadri Kasperi Kapanen
Tyler Ennis Pär Lindholm Connor Brown

Puolustajaparit:

Jake Gardiner – Morgan Reilly
Travis Dermott – Nikita Zaitsev
*Calle Rosen – Connor Carrick
Ron Hainsey

Maalivahdit:

Frederik Andersen
Curtis McElhinney
*Garret Sparks

*Pelaajalla kaksisuuntainen sopimus. Saattaa aloittaa kautensa myös AHL:ssä.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820946075{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=52 /]

Niko Leinonen
Twitter: @leiskaniko[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]