Kesällä Edmonton Oilersin kanssa 2,5 miljoonan dollarin yksisuuntaisen sopimuksen allekirjoittaneen maalivahti Mikko Koskisen taival Pohjois-Amerikassa on lähtenyt käyntiin melkoisen nihkeästi.

Kahdessa harjoitusottelussa on taakse mennyt jo kahdeksan maalia torjuntaprosentilla 80.

Heikoista tilastoista huolimatta Oilersin päävalmentaja Todd McLellan oli tyytyväinen Koskisen otteisiin viime yönä Suomen aikaa pelatussa, edmontonilaisjoukkueen 3-5-tappioon päättyneessä ottelussa Winnipeg Jetsia vastaan.

– Mielestäni hän pelasi aivan kelvollisen pelin, paljon paremmin kuin Calgaryssa, McLellan totesi Oilersin nettisivulla viitaten Koskisen viimeviikkoiseen otteluun, jossa hän vaikutti huomattavasti nyt nähtyä epävarmemmalta.

Myös paikallislehti Edmonton Sun katsoi suomalaisen onnistuneen suorituksessaan tällä kertaa vähintäänkin kohtuullisesti.

– Koskisella ei ollut mahdollisuuksia päästämissään maaleissa ja hän liikkui paljon paremmin maalillaan kuin aiemmassa, epävarmassa esityksessään Calgaryssa, julkaisu totesi, mutta muistutti kuitenkin tosiasioista:

– Joskus NHL:ssä on kuitenkin torjuttava myös ne laukaukset joihin ei ehkä pitäisi pystyä.

Lehti viittasi kommentillaan Jets-maalivahti Connor Hellebuyckin ottelussa tekemiin useisiin haamupelastuksiin, joilla jenkki teki tyhjäksi Oilersin Pontus Åbergin ja Drake Caggiulan läpiajot ja Jesse Puljujärven mainion maalintekoyrityksen.