[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818555810{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Flyersin kausi lähti liikkeelle todella mollivoittoisesti, sillä joukkue hävisi ensimmäisestä 26 ottelustaan peräti 18. Tämän jälkeen sävelet loksuivat kuitenkin kohdilleen, ja seuraavista 37 kamppailusta Philadelphia onnistui kaapimaan mukavat 26 voittoa.

Näiden siivittäminä pennsylvanialaisseura nousi mukaan pudotuspelitaisteluun ja onnistui nappaamaan lopulta Metropolitan divisioonan kolmospaikan ennen pisteen taakse jääneitä Columbus Blue Jacketsia ja New Jersey Devilsiä.

Pudotuspeleissä vastaan luisteli rakas paikallisvastustaja Pittsburgh Penguins, joka vei Pennsylvanian kuninkuuden otteluvoitoin 4-2. Vaikka playoffs-taival tyssäsi jo ensimmäisellä kierroksella, oli Flyersin kaudessa kuitenkin paljon hyvää.

Sean Couturier nousi huimalla tavalla NHL:n puolustavien hyökkääjien eliittiin, Claude Giroux onnistui laitahyökkääjänä ja takoi uransa parhaat tehot 34+68=102, Shayne Gostisbehere palasi tasolleen ja Ivan Provorov sijoittui puolustajien maalipörssin jaetulle ykköspaikalle… näin muutama asia mainitakseni.

Tulevan kauden joukkue pääsee starttaamaan lähes samalla rungolla, joten lähtökohdat ovat hyvät.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Valtteri Filppula (New York Islanders)
Keskushyökkääjä, 34 vuotta

Suomalaiskonkari ei ole koskaan tehojensa osalta ollut mikään varsinainen pistehaukka. Tästä huolimatta hän pystyy aiheuttamaan sopivaa härdelliä vastustajan puolustuspäässä, minkä lisäksi hän on todella vastuullinen oman pään pelaaja. Isohko menetys Flyersin kolmosketjun ja alivoiman osalta. Jordan Wealilla on nyt iso näytön paikka.

 

Kuva: Getty Images

Brandon Manning (Chicago Blackhawks)
Puolustaja, 28 vuotta

Hyvä kolmosparin pakki, joka kykenee varsin fyysiseen peliin. Ei auta joukkuettaan juuri erikoistilanteissa, mutta tasakentällisin pystyy pelaamaan varsin luotettavaa kahdensuunnan kiekkoa. Flyersille Manningin menettäminen ei juuri surunkyyneliä aiheuta. Korvaaja löytynee Travis Sanheimista.

 

Kuva: Getty Images

Matt Read (Minnesota Wild)
Laitahyökkääjä, 32 vuotta

Peluutuksen uhri. Peter Lavioletten erottamisen (2013) jälkeen Readin peliaika lähti Flyersissa pahaan laskuun ja viime kaudella hän löysi itsensä AHL:stä. NHL-otteluita kertyi lopulta vain 19, joten aika Philadelphiassa oli sen myötä ohi.

 

Kuva: Getty Images

Petr Mrázek (Carolina Hurricanes)
Maalivahti, 26 vuotta

Flyers hankki Detroit Red Wingsin entisen ykköskassarin kesken viime kauden tuuraamaan loukkaantuneena ollutta Brian Elliottia. Pelasi lopulta 17 ottelua tilastoin 89,1/3,22. Tätä kaveria philadelphialaisilla tuskin tulee ikävä.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

James van Riemsdyk (Toronto Maple Leafs)
Laitahyökkääjä, 29 vuotta

Yksi kesän siirtomarkkinoiden halutuimpia nimiä siirtyi Flyersiin viisivuotisella ja 35 miljoonan dollarin arvoisella sopimuksella. Takoi viime kaudella huimat 36 maalia ja saalisti 18 syöttöpistettä – siitäkin huolimatta, että pelasi keskimäärin vain 14.54 minuuttia per peli. Van Riemsdykin myötä Flyers on muille joukkueille yksi vaikeimpia vastuksia oman maalin edustalla. Nyt huolenaiheena ei ole vain Wayne Simmonds, vaan myös JVR.

 

Kuva: Getty Images

Christian Folin (Los Angeles Kings)
Puolustaja, 27 vuotta

Isokokoinen ruotsalainen tuo lisää fyysisyyttä Flyersin takalinjoille. Pelaa varsin yksinkertaista peliä, eikä tee suurempia virheitä. Saa varmasti alkukaudesta enemmän peliaikaa nyt kun Andrew MacDonald on sivussa tositoimista.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”suomalaiset”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1537553458010{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Suomalaiset

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Jori Lehterä
Keskushyökkääjä, 30 vuotta

Lehterä teki upean sisääntulon NHL:ään kaudella 2014-15, jolloin espoolainen paukutti pelaamassaan 75 ottelussa 44 tehopistettä. Tämän jälkeen käyrä lähti jyrkästi alaspäin ja viime kaudella suomalainen keräsi vain kolme maalia ja viisi syöttöpistettä. Lukemat ovat suorastaan järkyttäviä hänen palkkapussiinsa nähden (4,7 miljoonaa dollaria kaudessa).

Nyt Lehterän sopimuksesta käynnistyy viimeinen vuosi. Tulosta on tultava, tai kausi voi olla hänen viimeisensä NHL:ssä. Rooli tulee olemaan puolustava, joten mitään ilotulitusta häneltä on turha odottaa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö

Kaudella 1972-73 Bobby Clarkesta tuli NHL-historian nuorin kapteeni, eikä hän pettänyt odotuksia. Tuolloin 23-vuotias Clarke voitti Hart Trophyn ja Ted Lindsay Awardin sijoittuen pistepörssin toiseksi 104 tehopisteellään. Nykyään kaikkien aikojen nuorimman kapteenin titteliä pitää hallussaan Edmonton Oilersin Connor McDavid.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818882743{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Päävalmentaja:
David Hakstol (4. kausi)

Flyers ei ole vielä virallisesti nimennyt tulevan kauden apuvalmennusosastoaan. Oletettavasti ainakin Kris Knoblauch ja Gord Murphy jatkavat kuitenkin tehtävissään.

Hakstolin ja tulevan valmennusrykmentin suurin haaste on saada viime kaudella surkeasti toiminut alivoimapeli paremmalle mallille. Positiivista Flyersin kannalta oli se, että typeriä jäähyjä otettiin huomattavasti vähemmän kuin kaudella 2016-17, eivätkä pelaajat istuneet jäähyaitiossa kuin ainoastaan 223 kertaa. Vastapainona pelaaminen alivoimalla kuitenkin tökki, ja joukkue päästi vajaamiehisenä peräti 54 maalia selkänsä taakse (av-% 75,8).

Tilannetta ei helpota myöskään se, että Filppula siirtyi vapaana agenttina Islandersiin. GM Ron Hextall onkin avoimesti myöntänyt, että hän etsii vielä markkinoilta uutta alivoimaeksperttiä.

Plussaa viime kauden pelaamisessa oli kuitenkin se, että Flyers alkoi saada yhä paremmin kiinni Hakstolin vaatimasta aktiivisesta pelitavasta, jossa hyökkäyksiin ajetaan koko viisikolla. Vaikka omissa kolisi edelleen totuttuun malliin, onnistui Philadelphia kuitenkin heiluttamaan vastustajan verkkoa 37 kertaa useammin kuin toissa kaudella.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1536566927829{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Claude Giroux

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Flyers syö, hengittää ja elää tämän miehen mukana. Joukkueen kapteeni, sydän ja sielu.

Giroux siirrettiin viime kaudella keskushyökkääjästä laituriksi ja tulos oli vähintäänkin mykistävää. 82 ottelua ja 102 tehopistettä kertovat kaiken Giroux’n vaarallisuudesta, mutta samalla hän pelasi myös erinomaista oman pään peliä.

30-vuotias kanadalainen on missannut NHL-uransa aikana vain yhdeksän (!) peliä. Miettikää, mitä Flyersille tapahtuisi, jos Giroux joutuisi sivuun pidemmäksi aikaa. Katastrofihan siitä syntyisi.

Mikäli Giroux pelaa jälleen yhden ehjän vuoden lisää ja jatkaa lentoaan, ei Flyersilla ole mitään hätää.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1536567826361{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kiinnostavin tulokas – Oskar Lindblom

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

22-vuotias ruotsalaislaituri pääsi tekemään NHL-debyyttinsä jo viime kaudella ja pelasi 23 ottelua tehoin 2+4. AHL-seura Lehigh Valley Phantomsissa runkosarjapelejä kertyi puolestaan 54 ja niissä 187-senttinen hyökkääjä naputti mukavat 34 tehopistettä.

Lindblomia ei pidetty ennen NHL-varaustaan minään varsinaisena huippulupauksena, mutta SHL:ssä vietetyt kolme kautta muuttivat tätä näkemystä suuresti.

Pääsi Flyersissa pelaamaan yhdessä Nolan Patrickin rinnalla, mutta ensi kaudella hänet nähdään luultavasti kolmosketjussa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818912071{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: 6

Van Riemsdykin hankinta vain vahvistaa Flyersin jo hyvin toimivaa hyökkäyspeliä. Mikäli Travis Konecny, Provorov ja ehjän kesän viettänyt Patrick jatkavat nousujohteista kehitystään, on Philadelphialla hyvät mahdollisuudet jatkaa siitä, mihin se viime kaudella jäi.

Suurimmat kysymysmerkit kohdistuvat joukkueen alapäähän. Pysyykö puolustus kasassa? Kuinka maalivahdit selviytyvät? Elliott on jälleen vuoden vanhempi ja hän on kärsinyt useista loukkaantumisista. Michal Neuvirth on liian ailahteleva, eikä ole tästä syystä noussut kertaakaan luotettavaksi ykköstorjujaksi.

Mikäli nämä osa-alueet pysyvät hallinnassa, pitäisi Flyersin selvitä heittämällä Metropolitanin kolmen parhaan joukkoon.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1535023738928{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kentälliset

[/vc_column_text][vc_column_text]Hyökkäysketjut:

Claude Giroux Sean Couturier Travis Konecny
James van Riemsdyk Nolan Patrick Jakub Voracek
Oskar Lindblom Jordan Weal/Jori Lehterä Wayne Simmonds
Michael Raffl Scott Laughton Dale Weise

Puolustajaparit:

Ivan Provorov – Andrew MacDonald/Christian Folin
Robert Hägg – Shayne Gostisbehere
Travis Sanheim – Radko Gudas

Maalivahdit:

Brian Elliott
Michal Neuvirth[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820946075{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=47 /]

Niko Leinonen
Twitter: @leiskaniko
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]