NHL:ssä on ollut jo pitkään ongelma aivotärähdyksien korkea määrä ja nyt siihen vihdoin pohditaan reagointia konkreettisesti.

Amerikkalaiseen jalkapalloon kypäriä valmistava yritys Vicis teki kesällä NHL:lle ja sen pelaajayhdistykselle esityksen mahdollisesta yhteistyöstä tulevaisuudessa.

Yhtiön perustaja Dave Marver uskoo, että amerikkalaisessa jalkapallosta tutun kypärän tekniikkaa voitaisiin käyttää myös NHL:ssä.

– Havaitsimme, että NHL oli aidosti kiinnostunut uudesta teknologiastamme, joka voi auttaa pelaajia, Marver sanoi TSN:n haastattelussa.

The Vicis Zero1 -mallin panssari joustaa iskun tullen ja ponnahtaa takaisin päin.

– Se muovautuu ja taipuu samalla tavalla kuin autossa oleva turvatyyny törmäyksessä. Se hidastaa iskun tuloa, juuri ennen kuin se osuu päähän. Pelaajat ovat raportoineet, että he eivät tunne ollenkaan niin paljoa iskun vaikutusta, eivätkä he saa päänsärkyä, Marver selosti.

Vicisin amerikkalaisen jalkapallon kypärää käytetään tällä kaudella Yhdysvalloissa yli 25 NFL-joukkueessa, 125 yliopistojoukkueessa sekä 1000 yläasteella.

– Jääkiekon dynamiikka on hyvin samanlaista kuin amerikkalaisessa jalkapallossa. Viimeisen vuosikymmenen aikana valmistajat ovat luoneet muutaman uuden kypärämallin, uusilla ominaisuuksilla ja pienillä muutoksilla. Yksikään niistä ei ole luonut parempaa kypärää aivan alusta asti. Me uskomme, että jääkiekkokypärän tehokkuutta voi parantaa dramaattisesti, Marver uskoo.

Uudessa kypärämallissa on myös yksi ongelma. Vicisin amerikkalaisen jalkapallon kypärien hinta on noin 950 dollaria kappaleelta. Kilpailijat myyvät omia tuotteitaan 200-400 dollarin kappalehintaan.

Marvel paljasti, että Vicis päättää vuoden sisällä ryhtyvätkö he yhteistyöhön NHL:n kanssa.