[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818555810{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Florida sai kaudelleen vaisun startin ja hävisi ensimmäisestä 20 ottelustaan peräti 13. Tämän jälkeen kurssi hieman koheni, mutta ailahtelevuus näkyi vielä panttereiden otteissa.

Vasta kauden toisella puoliskolla joukkue heräsi tosissaan mukaan pudotuspelitaistoon, mutta paikka auringosta jäi lopulta YHDEN pisteen päähän.

Suurin syy rajuun ailahteluun oli kärkihyökkääjien päätön ylikuormittaminen ja uuden pelitavan opettelu. Keskushyökkääjät Aleksander Barkov ja Vincent Trocheck pelasivat molemmat keskimäärin yli 22 minuuttia per ottelu. Näillä lukemilla molemmat sijoittuivat NHL-hyökkääjien kärkikuusikkoon. Silkkaa hulluutta – sanottakoon se suoraan.

Ongelma paisui lähinnä siitä syystä, ettei Floridalta löytynyt alemmista ketjuista riittävästi taitoa tehokkaaseen hyökkäyspeliin. Niinpä kaksi kärkiketjua joutuivat mahdottoman paikan eteen ja kuluttivat itsensä loppuun.

Barkov pelasi ensimmäistä kertaa lähes täysin ehjän kauden ja takoi komeat 78 tehopistettä (21+57). Viimeisessä 17 ottelussaan suomalaistaituri ei osunut putkien väliin kuin ainoastaan kaksi kertaa. Katosiko itseluottamus? Tuskin.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Radim Vrbata (lopetti uransa)
Laitahyökkääjä, 37 vuotta

Muistatteko vielä Florida Panthersin ja kesän 2016? Tuolloin GM Dave Tallon ”ylennettiin” seuran jääkiekkotoiminnan johtajaksi. Todellisuudessa Tallon haluttiin vain syrjään Panthersin päätöksenteosta.

Tilalle nousi Tom Rowe, joka laittoi heti ranttaliksi ja erotti Floridan pääkykyjenetsijä Scott Lucen. Myös seuran entinen toiminnanjohtaja Mike Dixon sai kenkää.

Rowe kauppasi kesän aikana myös panttereiden kaksi avainpuolustajaa: Erik Gudbransonin ja Dmitri Kulikovin.

Kuulostaa melko normaalilta toiminnalta, etenkin jos edellinen kausi olisi mennyt totaalisesti syteen. Mutta kun ei mennyt. Panthers voitti Atlantin divisioonan ja sijoittui itäisen konferenssin kolmanneksi.

Joukkue oli vihdoin ja viimein oikealla suunnalla, mutta sitten tuli Rowe baseballista tutuin Moneyball-teorioin ja laittoi homman viimeisen päälle läskiksi.

Marraskuussa lähtöpassit sai myös pelaajien keskuudessa erittäin arvostettu päävalmentaja Gerard Gallant ja Rowe – kyllä – hyppäsi itse pääkäskyttäjän pallille.

Florida sijoittui kaudella 2016-17 itälohkon neljänneksi viimeiseksi ja tiedättekö mitä? Huhtikuussa 2017 Tallon nimettiin jälleen Panthers-GM:ksi.

Miksi tässä nyt muistellaan menneitä? No ihan vaan siksi, että nyt kesän aikana Panthers ei ole erottanut ainuttakaan avainhahmoaan – ei penkiltä eikä penkin takaakaan.

Merkittävin lähtijä on konkarihyökkääjä Vrbata (kuvassa), joka omatoimisesti päätti ripustaa hokkarit naulaan. Tästähän saattaa jopa syntyä jotain.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Mike Hoffman (Ottawa Senators)
Laitahyökkääjä, 28 vuotta

Kerrassaan erinomainen hankinta, jonka Panthers sai kaiken lisäksi suhteellisen edullisesti – kiitos Ottawassa käynnistyneen seurapiirikohun. Tuo Floridaan paljon kaivattua syvyyttä, nopeutta ja maalinteko-osaamista. Oli Senatorsin tehokkain maalipyssy viimeisen neljän kauden aikana iskien komeat 104 täysosumaa.

 

Kuva: Getty Images

Troy Brouwer (vapaa agentti)
Laitahyökkääjä, 33 vuotta

Calgary Flames osti ulos Brouwerin kallispalkkaisen sopimuksen, jota oli jäljellä kaksi vuotta. Florida kiitti ja kuittasi kanukkihyökkääjän edullisella 850 000 dollarin lappusella. Brouwerilla ei ole mitään asiaa kahteen kärkiketjuun, mutta tuo lisää syvyyttä ja variaatioita Panthersin hyökkäyspeliin. Mikäli pelaa hyvän harjoituskauden, saa mahdollisuuden nousta kolmosketjuun suomalaissentteri Henrik Borgströmin vierelle.

 

Kuva: Getty Images

Bogdan Kiselevitsh (TsSKA Moskova)
Puolustaja, 28 vuotta

Todella mielenkiintoinen hankinta. Kuulunut TsSKA:n avainpuolustajiin neljällä edelliskaudella, minkä lisäksi mies edusti Venäjää kaksissa viime MM-kisoissa sekä helmikuussa pelatuissa olympialaisissa. Loistava peruspuolustaja, joka ei hirveästi tehopisteillä mässäile vaan ennen kaikkea pitää oman pään puhtaana. Siirtyy Floridaan yksivuotisella, yksisuuntaisella sopimuksella ja taistelee Panthersin kolmosparin paikasta.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö

Ottawa Senatorsia nykyisin edustava maalivahti Craig Anderson torjui 2. maaliskuuta 2008 peräti 53 laukausta Floridan 1-0-voittoon päättyneessä ottelussa New York Islandersia vastaan. Kyseinen torjuntamäärä on Panthersin seurahistorian ennätys yksittäisessä nollapeliin päättyneessä voitto-ottelussa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818882743{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Päävalmentaja:
Bob Boughner (2. kausi)

Panthers ei ole vielä toistaiseksi julkistanut ensi kauden apuvalmentajiaan, mutta peliä tullaan pääsääntöisesti jatkamaan Boughnerin oppikirjan mukaisesti.

Viime kaudella pantterit joutuivat iskostamaan kaaliinsa täysin uudenlaisen pelisysteemin, jonka oppiminen ja sisäistäminen otti oman aikansa. Runkosarjan lopussa palikat alkoivat loksahdella kohdilleen ja Boughnerin määrätietoinen kädenjälki alkoi näkyä yhä paremmin ja paremmin.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1536070412109{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Aleksander Barkov

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Suomen kokonaisvaltaisesti paras pelaaja – ylivoimaisesti. Tekee kentällä hirveän määrän töitä niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä.

Heikkouksia Barkovilta on vaikea löytää, sillä tältä kaverilta löytyy niin valtava taitoarsenaali, että monet kirkkaimmatkin tähdet kalpenevat hänen edessään.

Ensimmäisinä NHL-vuosinaan Barkovin liike ei ollut missään nimessä sieltä parhaasta päästä, mutta tähänkin on tullut huima muutos viimeisen kahden vuoden aikana.

Ja täytyy muistaa, että kyseessä on vasta 23-vuotias pelaaja. Kun ottaa huomioon sen ajan, jonka Barkov käyttää treenaamiseen ja itsensä kehittämiseen, hänellä on vielä valtaisa kasvupotentiaali edessään.

Floridan selkeä ykköstähti ja hyökkäyspään aivot. Kärsinyt nuorella urallaan useista loukkaantumisista, mutta oppinut vähitellen laadun ja määrän merkityksen.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1536071432877{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kiinnostavin tulokas – Henrik Borgström

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Borgström pääsi jo viime kaudelle vetämään ensipiirtonsa NHL-jäille. Suomalaislupaus hyppäsi Panthers-kelkkaan ehkä pahimpaan mahdolliseen aikaan, sillä joukkue taisteli veripäissään viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Taitava keskushyökkääjä sai kuitenkin tililleen ensimmäiset neljä peliä ja onnistui tekemään yhden maalinkin.

Nyt 21-vuotias nuorukainen pääsee aloittamaan puhtaalta pöydältä ja jos harjoituskausi sujuu hyvin, nousee Borgström heittämällä Floridan kolmosketjun keskelle.

Helsinkiläisen merkitys joukkueelleen on valtaisa, sillä onnistuessaan hänen vitjansa tarjoaa elintärkeää lepoaikaa Panthersin kahdelle kärkiketjulle.

Takana loistava kausi Denverin yliopistojoukkueessa, jossa Borgström voitti Pioneersin sisäisen pistepörssin tehoin 23+29=52. NCAA:n pistetilastossa Borgström sijoittui viidenneksi.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818912071{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: 8

Floridan runko on pysynyt vuoden takaisesta täysin samana ja joukkue on saanut tuekseen pari loistavaa vahvistusta.

Viime kausi meni vielä paljolti uuden oppimisessa, mutta nyt joukkueen ei tarvitse enää keksiä pyörää uudelleen. Päin vastoin Panthers on heti kauden alusta alkaen valmis jatkamaan siitä, mihin se keväällä jäi. Tosin tällä kertaa Floridan ei pitäisi olla takaa-ajajan roolissa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1535023738928{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kentälliset

[/vc_column_text][vc_column_text]Hyökkäysketjut:

Jonathan Huberdeau Aleksander Barkov Jevgeni Dadonov
Mike Hoffman Vincent Trocheck Nick Bjugstad
Jared McCann Henrik Borgström Troy Brouwer
Frank Vatrano Derek MacKenzie Colton Sceviour

Puolustajaparit:

Keith Yandle – Aaron Ekblad
Michael Matheson – Mark Pysyk
*Bogdan Kiselevitsh – Alex Petrovic

Maalivahdit:

Roberto Luongo
James Reimer

*Pelaajalla kaksisuuntainen sopimus. Saattaa aloittaa kautensa myös AHL:ssä.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820946075{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=38 /]

Niko Leinonen
Twitter: @leiskaniko[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]