[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818555810{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]New Jersey Devils oli yksi viime kauden suurimmista piristysruiskeista.

Jo vuosia puuduttavasta pelitavasta kärsinyt paholaisryhmä kasvatti sarvet heti ensimmäisestä ottelustaan lähtien ja luistin näytti varsin kevyeltä.

Menestyksekkään pelin avaintekijä oli päävalmentaja John Hynesin luoma tehokas suunnanmuutospeli, joka aiheutti vastustajalle jatkuvaa päänvaivaa.

Vaikka Devilsin ydinrunko oli liigan keskikastin alapuolella, ei se menoa hidastanut. Päin vastoin. Moni nuori pelaaja puhkesi kukkaan. Suurimmat valopilkut olivat Nico Hischier, Will Butcher, Jesper Bratt ja Miles Wood.

Heidän lisäkseen supertähti Taylor Hall purjehti jumalamoodissa läpi kauden ja takoi uransa parhaat tehot 39+54=93. 26-vuotias kanadalainen johdatti lopulta joukkonsa itäisen konferenssin kahdeksanneksi ja New Jerseyssä nähtiin pudotuspelikiekkoa ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen.

Ensimmäisellä kierroksella vastaan tullut Tampa Bay Lightning oli kuitenkin jokaisella osa-alueella vahvempi, eikä Devils onnistunut kaapimaan kuin yhden voiton.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Brian Gibbons (Anaheim Ducks)
Keskushyökkääjä, 30 vuotta

Kesän ehdottomasti suurin menetys Devilsin näkövinkkelistä katsottuna. Pelasi viime kaudella ensimmäisen kautensa ilman AHL-komennusta. Vaikka pelejä kertyi vain 59, Gibbons onnistui takomaan niissä alempien ketjujen miehenä tehot 12+14=26. Jenkkihyökkääjän suurin merkitys joukkueelleen ei korostu niinkään tasakentällisin vaan ennen kaikkea alivoimalla. Tällä saralla Gibbons oli Devilsin yksi suurimmista tähdistä pelaten solidia puolustuspeliä ja ollen joukkueensa tehokkain av-pelaaja tehoin 3+2.

 

Kuva: Getty Images

John Moore (Boston Bruins)
Puolustaja, 27 vuotta

Moore siirtyi vapaana agenttina Bruinsiin peräti viisivuotisella ja 13,75 miljoonan dollarin arvoisella sopimuksella (cap hit 2,75 miljoonaa). Jättää ison loven Devils-puolustuksen kärkinelikkoon ja alivoimapeliin. Pelasi viime kaudella yli 20 minuuttia jokaisessa pelaamassaan 81 ottelussa summaten 18 tehopistettä. Kova syömään kumia ja uhraamaan kroppansa jokaisessa vaihdossa. Mooren korvaaminen tulee aiheuttamaan Hynesille melkoista päänvaivaa.

 

Kuva: Getty Images

Michael Grabner (Arizona Coyotes)
Laitahyökkääjä, 30 vuotta

Kun puhutaan NHL:n parhaista alivoimapelaajista, nousee Grabnerin nimi lähes poikkeuksetta esille. Ei vain puolusta hyvin, vaan aiheuttaa myös nopeudellaan jatkuvaa päänvaivaa vastustajan ylivoimavitjoille. Laukonut tällä vuosikymmenellä useammin kuin kukaan muu pelaaja alivoimalla, mutta voisi vastapainona ampua kiekon useammin maalin perukoille.

Grabner siirtyi Devilsiin New York Rangersista kesken viime kauden vaihdossa lupaavaan venäläispuolustaja Jegor Rykoviin ja 2. kierroksen varausvuoroon. Peli New Jerseyssä ei kulkenut odotetunlaisesti ja Grabner summasi pelaamassaan 23 ottelussa kaksi maalia ja kolme syöttöpistettä.

 

Kuva: Getty Images

Patrick Maroon (St. Louis Blues)
Laitahyökkääjä, 30 vuotta

Kuten Grabner, myös Maroon siirtyi Devilsiin kesken viime kauden. Jyrämäinen laituri sen sijaan suoriutui itävaltalaista paremmin ja nappasi 22 peliin 14 tehopistettä. Devils menetti Maroonia vastaan lupaavan Joey Dudekin ja ensi kesän 3. kierroksen varausvuoron. Näin ollen Maroonin ja Grabnerin tuomat riskit eivät kannattaneet. Etenkään nyt kun molemmat pelaajista siirtyivät kesän aikana vapaina agentteina toisaalle.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Jegor Jakovlev (SKA Pietari)
Puolustaja, 26 vuotta

Devilsin kesästä muodostui enemmän ukkosmyrskyinen kuin auringonpaisteinen. Lähtijöitä oli enemmän kuin tulijoita ja merkittävin hankinta saapuu rapakon takaa KHL:stä.

Kuten tiedetään, näissä piilee aina omat riskinsä ja sama kohdistuu myös olympiakultaa ja maailmanmestaruuden voittaneeseen Jakovleviin. Vasemmalta ampuva venäläinen on kuulunut viime vuosina KHL:n parhaisiin runkopuolustajiin ja Devilsissä hänen odotetaan täyttävän Mooren jättämä tyhjiö.

Nähtäväksi jää kuinka miehen käy, mutta potentiaalia löytyy hirvittävä määrä. Tästä omaa kieltään kertoo kahden edellisen kauden aikana naputtamat 30 pistettä (11+19) ja huima +48 teholukema.

Muutoin Devils veteli siirtomarkkinoilla hirsiä. Onkeen tarttuivat puolustaja Eric Gryba ja hyökkääjä Eric Tangradi, jotka aloittavat luultavasti kautensa AHL-seura Binghamton Devilsissä.

Tryout-pelaajat:
Drew Stafford, Laitahyökkääjä, 32 vuotta[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”suomalaiset”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1537419769264{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Suomalaiset

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Sami Vatanen
Puolustaja, 27 vuotta

Jyväskyläläinen lähtee tulevaan kauteen Devilsin selkeänä ykköspakkina, joten nyt häneltä odotetaan myös näyttöjä.

Tämä tarkoittaa samalla sitä, että punalampun on sytyttävä jatkossa useammin. Vatanen kiskaisi ensimmäisellä kahdella (täydellä) kaudellaan komeat 21 maalia, mutta viimeiset kaksi vuotta ovat tuottaneet vain seitsemän osumaa. Se on aivan liian vähän ottaen huomioon, kuinka paljon hän saa vastuuta ylivoimalla.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö

Maalivahtilegenda Martin Brodeurin kaudella 2006-07 asettama 48 runkosarjavoittoa on vielä tänäkin päivänä NHL:n kaikkien aikojen ennätys.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818882743{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Päävalmentaja:
John Hynes (4. kausi)

Apuvalmentajat:
Alain Nasreddine (4. kausi)
Mike Grier (1. kausi)
Rick Kowalsky (1. kausi)

Devilsin valmennusosastolla nähdään ensi kaudella kaksi uutta nimeä, kun NHL:ssä yli 1000 ottelua pelannut Mike Grier ja New Jerseyn farmijoukkueen päävalmentajana vuosikaudet toiminut Rick Kowalsky hyppäävät liikkuvaan junaan.

Grier päätti pelaajauransa vuonna 2011 ja siirtyi kolme vuotta myöhemmin Chicago Blackhawksin pelaajatarkkailijaksi. Nyt mies pääsee näyttämään osaamisensa NHL-joukkueen valmentajana ja hänen ensisijainen roolinsa on tuoda Devilsiin ennen kaikkea johtamisen kulttuuria. Grier oli pelaaja-aikoinaan todella pidetty joukkuekaveri ja hän kantaa isoa vastuuta pelaajien kanssa käytävässä kommunikaatiossa.

Mitä tulee Devilsin pelitapaan, se tulee muistuttamaan pääsääntöisesti viime kaudella nähtyä suoraviivaista suunnanmuutospelaamista. Lisäksi joukkue pyrkii tekemään vastustajan olon omalla puolustusalueellaan todella tukalaksi ja luomaan sitä kautta kiekonriistoja.

Suurin haaste päävalmentaja Hynesilla ja kumppaneilla on siinä, kuinka viime kaudella nähty menestystarina saadaan jatkumaan. Joukkueen runko on kapeampi ja idässä moni kilpailija on puolestaan vahvistunut kesän aikana. Irtopisteiden saaminen on alkavalla kaudella huomattavasti haastavampaa kuin viime kaudella.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1536045061162{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Taylor Hall

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Hallin viime kausi oli enemmän kuin sensaatiomainen. Kanadalainen oli joukkueensa ylivoimaisesti paras pelaaja ja merkittävin syy siihen, miksi Devils ylipäätään ylsi pudotuspeleihin.

Hall voitti täysin ansaitusti Hart Trophyn (NHL:n runkosarjan arvokkain pelaaja), vaikka monen mielestä pysti olisi kuulunut Colorado Avalanchen Nathan MacKinnonille. Mikäli palkinto olisi matkannut Denveriin, ei se olisi mikään vääryys ollut. Nämä kaksi miestä olivat ne merkittävät tekijät, jotka mahdollistivat joukkueidensa viime kauden menestykset.

Hallilla ei ollut kuitenkaan vierellään muita tähtikaliiperin pelaajia, mikä nosti hänet lopulta jopa MacKinnonin edelle.

Tulevalla kaudella haaste on melkoinen. Pystyykö Hall dominoimaan enää yhtä mielivaltaisesti? Pudotuspeleissä nähtiin, kuinka Tampa Bay kykeni pimentämään kanadalaistähden ja tähän samaan pyrkivät myös muut joukkueet heti syksystä alkaen.

Hallin harmiksi GM Ray Shero ei onnistunut kesän aikana kiinnittämään ainuttakaan merkittävää pelaajaa, joka voisi pienentää Halliin kohdistuvaa painetta. Vieressä pelaavalta Hischieriltä vaaditaan jälleen nousua uudelle tasolle.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1536046077955{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kiinnostavin tulokas – Michael McLeod

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

20-vuotias sentteri paukutti neljällä OHL-kaudellaan komeat 207 tehopistettä (76+131) pelaamassaan 215 ottelussa. Tätäkin merkittävämpänä voidaan pitää sitä, että hän kaapi tuona aikana itselleen peräti 61 prosenttia kaikista 3390 aloituksestaan.

Kesän 2016 ykköskierroksen varaus taistelee harjoituskaudella pelipaikastaan NHL:ssä ja nyt se olisi korkea aika lunastaa. Haaste on kuitenkin melkoinen, sillä McLeodin olisi kammettava tieltään Hischier, Travis Zajac, Pavel Zacha ja Brian Boyle. Heidän lävitseen käveleminen ei tuosta vain onnistu ja McLeod joutunee odottamaan mahdollisia loukkaantumisia noustakseen NHL-kokoonpanoon.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818912071{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: 10

Devilsin nuoret avainpelaajat – Hichier, Zajac, Bratt, Wood, Butcher ja kumppanit – ovat jälleen vuoden kokeneempia. Heidän olisi suotavaa nousta jälleen uudelle tasolle, jotta New Jerseyllä olisi rahkeita menestymiseen. Toistaiseksi joukkue on taas liikaa Hallin varassa.

Palkkakattoon on matkaa vielä reilut 18 miljoonaa, joten pelimerkkejä löytyy vielä joukkueen vahvistamiseen. Devils ei kuitenkaan petrannut kesän aikana, ja niinpä pudotuspelihaaveet tuntuvat tällä hetkellä varsin ohkaisilta.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1535023738928{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kentälliset

[/vc_column_text][vc_column_text]Hyökkäysketjut:

Taylor Hall Nico Hischier Jesper Bratt
Marcus Johansson Pavel Zacha Kyle Palmieri
Blake Coleman Travis Zajac Stefan Noesen
Miles Wood Brian Boyle Joseph Anderson

Puolustajaparit:

Andy Green – Sami Vatanen
*Jegor Jakovlev – Damon Severson
Will Butcher – Ben Lovejoy

Maalivahdit:

Corey Schneider
Keith Kinkaid
Eddie Läck

*Pelaajalla kaksisuuntainen sopimus. Saattaa aloittaa kautensa myös AHL:ssä.

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820946075{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=43 /]

Niko Leinonen
Twitter: @leiskaniko[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]