[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818555810{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]New York Islandersin viime kaudesta löytyi tasan kolme positiivista asiaa: tulokaspelaaja Mathew Barzalin sensaatiomainen debyyttikausi, Josh Baileyn nouseminen joukkueen yhdeksi kärkipelaajaksi ja Anders Leen käsittämättömän tehokas maalineduspelaaminen.

Muutoin joukkueen kausi sujui lähes katastrofaalisesti. Oman pään pelaaminen oli umpisurkeaa ja Islanders päästi maaleja enemmän kuin yksikään muu joukkue, 296. Saldo on samalla tämän vuosikymmenen surkein.

Tämä riitti Islandersin omistajaportaalle, joka antoi lähtöpassit viimeiset 12 vuotta seuran general managerina toimineelle Garth Snow’lle sekä päävalmentaja Doug Weightille. Heidän tilalleen astuivat ikoninen Lou Lamoriello ja Washington Capitalsin Stanley Cupiin valmentanut Barry Trotz.

Islanders lähti heidän johdollaan rakentamaan parempaa huomista, mutta ensimmäinen vastoinkäyminen iski jo heinäkuussa. ”Saarelaiset” menettivät megatähti John Tavaresin Toronto Maple Leafsiin ja paniikki oli valmis syntymään. Joukkueen fanit järjestivät paitarovioita ja menettivät uskonsa omiin.

Lamoriellolle viime kauden ja kesän tapahtumat ovat kuitenkin mahdollisuus rakentaa joukkue täysin uudelle pohjalle. Uuden Islandersin keskipiste on 21-vuotias Barzal.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

John Tavares (Toronto Maple Leafs)
Keskushyökkääjä, 27 vuotta

Vuoden 2009 varaustilaisuuden kärkinimi järjesti kesän suurimman siirtopommin siirtymällä Torontoon. Islanders menetti Tavaresin myötä valtavan määrän taitoa ja johtajuutta, mutta onko hänen lähtönsä viimeinen naula saarelaisten arkkuun? Ei. Alkuun se tulee satuttamaan, mutta mikäli Islanders onnistuu kääntämään kurssinsa muutaman vuoden sisällä, on Tavares tämän jälkeen pelkkä muisto vain.

 

Kuva: Getty Images

Calvin de Haan (Carolina Hurricanes)
Puolustaja, 27 vuotta

Iso menetys. Äärimmäisen aliarvostettu puolustaja, joka ei ole kaukalon näyttävin pelaaja, mutta antaa ilta toisensa jälkeen kaikkensa pitääkseen oman pään mahdollisimman puhtaana. Vuoden 2014 jälkeen Islandersin paras puolustava pakki, joka uhraa kroppansa vaihto vaihdon perään. Kärsi viime kaudella loukkaantumisista, eikä pelannut kuin 33 ottelua tehoin 1+11 (12). Siirtyi nelivuotisella sopimuksella Carolinaan ja tulee olemaan joukkueelleen todella kova vahvistus.

 

Kuva: Getty Images

Jaroslav Halak (Boston Bruins)
Maalivahti, 33 vuotta

Takavuosien huippuvahti, jonka ura on lähtenyt vierimään lujaa vauhtia alaspäin. Viime kausi oli totaalinen pohjanoteeraus ja Halak torjui 54 ottelua tilastoin 90,8/3,19. Siirtyy Bostoniin Tuukka Raskin selän taakse. Ehkä pienempi vastuu nostaa miehen takaisin jaloilleen.

 

Kuva: Getty Images

Nikolai Kuljomin (Metallurg Magnitogorsk)
Laitahyökkääjä, 32 vuotta

Lähes 700 NHL-ottelua pelannut venäläishyökkääjä pudisteli tomut harteiltaan ja matkasi takaisin Venäjälle kymmenen vuotta kestäneen Pohjois-Amerikan visiittinsä jälkeen. Kärsi viime kaudella pahasta olkapäävaivasta, eikä pelannut kuin 13 ottelua.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Leo Komarov (Toronto Maple Leafs)
Laitahyökkääjä, 31 vuotta

Jokaisen valmentajan unelmapelaaja. Omiensa suosikki, vastustajien inhokki. Antaa jäällä kaikkensa, repii, raastaa, menee vihollisen ihon alle. Loistava puolustava hyökkääjä ja tärkeä tekijä Islandersin alivoimapelissä. Teki luultavasti NHL-uransa viimeisen sopimuksen rustattuaan nimensä nelivuotiseen ja 12 miljoonan dollarin arvoiseen kontrahtiin.

 

Kuva: Getty Images

Valtteri Filppula (Philadelphia Flyers)
Keskushyökkääjä, 34 vuotta

Suomalaiskonkari siirtyy Islandersiin vuoden mittaisella sopimuksella. Ura on lähtenyt tehojen puolesta laskusuuntaan, mutta Filppulalla tulee olemaan valtava merkitys newyorkilaisseuran surkean puolustuspelaamisen korjaamisessa. Tuleva rooli on vielä arvoitus, mutta Filppulaa tullaan luultavasti kokeilemaan sekä kolmosketjun keskellä että vasemmalla laidalla.

 

Kuva: Getty Images

Jan Kovar (Metallurg Magnitogorsk)
Keskushyökkääjä, 28 vuotta

Todella mielenkiintoinen värväys. KHL:ssä viime vuosina hirvittäviä tehoja takonut tshekkihyökkääjä pelaa alkavalla kaudella ensimmäisen NHL-kautensa. Antaa Filppulalle loistavan vastuksen taistelussa kolmoketjun sentterin tontista ja Kovarilla on kaikki eväät napata se itselleen. Hyppy KHL:stä NHL:ään on kuitenkin valtava, eikä menestyminen maailman parhaassa kiekkokaukalossa ole mikään itsestäänselvyys. Tulee olemaan joka tapauksessa mielenkiintoista seurata, mitä tanakka (181 cm, 98 kg) keskushyökkääjä saa aikaiseksi.

 

Kuva: Getty Images

Matt Martin (Toronto Maple Leafs)
Laitahyökkääjä, 29 vuotta

Martin, Komarov, Cal Clutterbuck, Ross Johnston… Nämä kaverit pitävät huolen siitä, ettei Islandersille kettuilla ensi kaudella. Näiltä kavereilta löytyy kuitenkin paljon muutakin kuin pelkät nyrkit ja esimerkiksi Martin on äärimmäisen pidetty pukukoppipelaaja. Lisäksi hän on loistava maalineduspelaaja, jolta löytyy myös kelpo laukaus. Islanders-fanien suosikki, joka palaa takaisin New Yorkiin kahden Kanadassa vietetyn vuoden jälkeen.

 

Kuva: Getty Images

Tom Kühnhackl (Pittsburgh Penguins)
Laitahyökkääjä, 26 vuotta

Kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja tuo Islandersiin kaivattua voittamisen kulttuuria. Saksalaislaiturin on kuitenkin taisteltava pelipaikka itselleen. Ilman muiden pelaajien loukkaantumista Kühnhacklilla ei ole mitään asiaa kolmeen kärkiketjuun.

 

Kuva: Getty Images

Robin Lehner (Buffalo Sabres)
Maalivahti, 27 vuotta

Isokokoinen (192 cm, 111 kg) ruotsalaisvahti on seissyt läpi uransa NHL:n surkeimpien puolustusten takana. Siirto Islandersiin ei ainakaan paranna hänen asemaansa, mutta päävalmentaja Trotzin ja maalivahtivalmentaja Piero Grecon ohjauksessa hänellä on loistavat edellytykset nousta joukkueensa ykkösvahdiksi taistelussa Thomas Greissiä vastaan.

Tryout-pelaajat:

Stephen Gionta, Keskushyökkääjä, 34 vuotta
Luca Sbisa, Puolustaja, 28 vuotta
Dennis Seidenberg, Puolustaja, 37 vuotta[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”suomalaiset”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1537333422112{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Suomalaiset

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Christopher Gibson
Maalivahti, 25 vuotta

Karkkilassa syntynyt Gibson aloittaa jo kahdennentoista vuotensa Pohjois-Amerikassa.

NHL:ssä suomalainen on päässyt esiintymään kahden edelliskauden aikana 12 ottelun verran. Muutoin aika on vierähtänyt AHL:ssä, jossa hän aloittaa myös tulevalla sesongilla.

Islandersin maalinsuuta vartioivat Thomas Greiss ja kesällä hankittu Lehner. Mahdolliset loukkaantumiset avannevat oven Gibsonille.

Muut suomalaiset:
Leo Komarov (katso ylhäältä)
Valtteri Filppula (katso ylhäältä)[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö

Islanders-maalivahti Billy Smithistä tuli NHL-historian ensimmäinen maalin iskenyt veräjänvartija 28. marraskuuta vuonna 1979.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818882743{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Päävalmentaja:
Barry Trotz (1. kausi)

Apuvalmentajat:
Lane Lambert (1. kausi)
John Gruden (1. kausi)

Surkean kauden jälkeen saarelaiset laittoivat koko valmennusarsenaalinsa uusiksi ja palkkasivat Washingtonista mestarikoutsit Trotzin ja Lambertin.

Ensimmäisenä tavoitteena on saada kuntoon rähjäinen puolustuspeli, johon Trotzilta löytyy jo oma visionsa.

– Yksi helpoimmista asioista toteuttaa, on kiekon pitäminen oman maalin ulkopuolella – kunhan siihen on sitoutunut. Meidän täytyy myydä ajatus siitä, laittaa rakenteet kohdalleen, varmistaa oikeat yksityiskohdat ja tehdä pelaajista vastuullisia. Jos he eivät ole, hankimme tilalle jonkun joka on vastuullinen, Trotz kertoi elokuussa The Athleticille.

Pelaajille lähdetään painottamaan myös merkittävää asennemuutosta, jonka Trotz haluaa nähdä niin jäällä kuin sen ulkopuolella.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1535658863115{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Mathew Barzal

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

John Tavares häipyi maisemista, mutta ei hätää – Mathew Barzal on valmis ottamaan paikkansa Islandersin ykköstähtenä.

Toukokuussa 21 vuotta täyttänyt kanadalaissentteri säväytti debyyttikaudellaan ja paukutti huimat 85 tehopistettä (22+63) pelaamassaan 82 ottelussa.

Omaa erinomaisen pelisilmän, räjähtävän nopeuden ja huiman taitoarsenaalin. Barzalia kannattaa todellakin pitää silmällä, sillä mitä vain voi tapahtua hänen ollessa jäällä.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tulokas”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1535659124980{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kiinnostavin tulokas – Kieffer Bellows

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Islandersin kesän 2016 ykköskierroksen varaus aloittaa luultavasti kautensa AHL-seura Bridgeport Sound Tigersissa, mutta saa todennäköisesti mahdollisuutensa NHL:ssä jo tulevan kauden aikana.

Loistavasta laukauksestaan ja maalinteko-ominaisuuksistaan tunnettu Bellows pelasi päättyneellä kaudella 56 WHL-ottelua tehoin 41+33=74 ja hänestä voi odottaa Islandersin seuraavaa maalitykkiä.

Kuvitelkaa tämä taitava kiekonkäsittelijä ja loistava luistelija tulevaisuudessa yhdessä Barzalin ja Oliver Wahlströmin kanssa. Islandersilla on asiat paremmin kuin yleisesti kuvitellaan.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818912071{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: 12

Tuleva kausi ei näytä vielä sitä, miltä Islandersin tulevaisuus tulee näyttämään. Joukkue ajaa superlupauksiaan hiljalleen sisään ja nyt on Joshua Ho-Sangin vuoro näyttää, mistä hänet on tehty.

Newyorkilaisten kokoonpanossa on tällä hetkellä 15 hyökkääjää, joten pelipaikoista käydään harjoituskaudella kiivas taistelu – etenkin muutamien pelaajien kohdalla.

Hyökkäyksestä löytyy paljon kykyä ja taitoa, mutta toistaiseksi se on riittämätön painimaan NHL:n kärkijoukkueita vastaan.

Sama koskee puolustusta, jonka suurin ongelma piilee siinä, ettei siitä löydy riittävästi tukea hyökkäyspelin käynnistämiseen. Ainoat valopilkut tällä saralla ovat Nick Leddy ja Ryan Pulock, eivätkä he yksinkertaisesti riitä. Sebastian Ahon tai Devon Toewsin mahdollinen läpimurto tekisi terää.

Positiivista on kuitenkin se, että Islandersilta löytyy valtava määrä nousevia lahjakkuuksia (Bellows, Wahlström, Dobson ja niin edelleen). Toistaiseksi heidän kanssaan tulee kuitenkin elää kärsivällisesti ja odottaa oikeaa hetkeä, jotta Islanders nousee vielä tulevaisuudessa takaisin menestyksensä tielle.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1535023738928{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kentälliset

[/vc_column_text][vc_column_text]Hyökkäysketjut:

Anders Lee Mathew Barzal Jordan Eberle
Anthony Beauvillier Brock Nelson Josh Bailey
Andrew Ladd Valtteri Filppula *Joshua Ho-Sang
Leo Komarov Casey Cizikas Cal Clutterbuck


Puolustajaparit:

Nick Leddy – Johnny Boychuck
Thomas Hickey – Ryan Pulock
*Sebastian Aho – Adam Pelech

Maalivahdit:

Thomas Greiss
Robin Lehner

*Pelaajalla kaksisuuntainen sopimus. Saattaa aloittaa kautensa myös AHL:ssä.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820946075{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=44 /]

Niko Leinonen[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]