Vancouver Canucksin nuori tähti Brock Boeser valloitti kiekkomaailman sydämet räjähtävällä sisääntulollaan NHL:ään. Kiekkotähdellä on edessään kirkas tulevaisuus, ja hänellä on varaa jakaa omastaan myös perheelle. Tähdistöottelussa voitettu auto päätyi pikkusiskolle.

– Se on sähköauto. Näin vanhemmiltani säästyy paljon bensarahaa, Boeser sanoi TSN:n haastattelussa.

Boeserin kommentti kertoo huomaavaisuudesta perhettään kohtaan, mutta sen takaa löytyy enemmän. Vancouver Canucksin hyökkääjä on peräisin vaikeista oloista, ja hänen perheessään raha on enemmän kuin tiukassa. Silti perheellä riitti aina rahaa jääkiekon kustannuksiin, jotka huitelivat kuukausittain 500 ja 600 dollarin välillä. Katkennut maila tarkoitti aina äidille ylimääräistä työvuoroa.

Brock Boeserin isällä todettiin Parkinsonin tauti miehen ollessa vasta 49-vuotias. Perheen vastoinkäymiset jatkuivat, kun isä Duke Boeser sairastui myöhemmin keuhkosyöpään ja sen lisäksi joutui vakavaan liikenneonnettomuuteen. Parkinsonin tauti hidasti toipumista, ja isä joutui jäämään työkyvyttömyyseläkkeelle.

– Opin isältäni voimaa ja sietokykyä. Hän taistelee valtavasti, ja silti hän aina hymyilee ja vitsailee ihmisten kanssa. Huolimatta siitä, mitä kaikkea hän on joutunut käymään läpi, Boeser sanoi.

Boeserin oma elämäkään ei ole sujunut ilman vastoinkäymisiä. Kun hän viimein pääsi pelaamaan NHL:ään, huolimattomasti pelattu tilanne johti vakavaan selkävammaan.

– En voinut kävellä neljään päivään. Makasin vain asunnossani. Kun menin vessaan, pelkkä ylöspääseminen kesti viisi minuuttia. Sitten palasin suoraan sänkyyn.

Nyt Boeserilla on mahdollisuus antaa perheelleen takaisin, ja hän tekee sen enemmän kuin mielellään. Muutama päivä ennen harjoitusleirin alkua hän käski äitinsä hoitaa vakuutusasiat kuntoon, sillä tämä voisi lopettaa työt vuoden sisällä. Ensi vuonna hän aikoo ostaa vanhemmilleen uuden talon. Hän on myös antanut heille oman Jeeppinsä.

– Minun täytyy auttaa perhettäni, ja tällaisia asioita on ajateltava. Pitää muistaa, kuinka onnekas olen, kun olen ylipäätään hengissä ja minulla on tällainen mahdollisuus, Boeser sanoi.