Las Vegas Golden Knights hankki itselleen ykkösketjun hyökkääjän Max Paciorettyn muodossa. Kaupassa Montrealille piti antaa Tomas Tatar, jonka arvoa laskee ylihintainen sopimus, toisen kierroksen varausvuoro sekä kakkoskorin hyökkääjälupaus Nick Suzuki. Kovaa hintaa Las Vegasin ei pitänyt maksaa, mutta oliko sekin liikaa?

Katsotaanpa hieman tilastoja. Pacioretty on menneisyydessä ollut luotettava 30 maalin ja 65 pisteen mies. 70 pisteen maagista rajaa laituri ei ole ylittänyt koskaan. Alla hänellä on uran heikoin kausi, kun verkko pöllysi ainoastaan 17 kertaa ja pisteitä kertyi rikkonaisessa runkosarjassa 37.

Tärkein numero on kuitenkin 29, joka on Paciorettyn ikä. Yleistäen voi sanoa, että jääkiekkoilijan parhaat vuodet ovat 25 ja 27 ikävuoden välissä. Tämä ei tee Paciorettystä ikäloppua, mutta uran suunta on tulevaisuudessa alas-, ei ylöspäin.

Huippunopeutta Montrealin entiseltä kapteenilta löytyy, mutta jalkojen tikkaaminen on kankeaa. Sulavasta luistelijasta ei voi hyvällä omalla tunnolla puhua. NHL sen sijaan nopeutuu vuosi vuodelta.

Tulevaisuus Las Vegasissa

Huhujen mukaan Pacioretty ei olisi halunnut siirtoa, ellei jatko tulevassa seurassa olisi myös varma. Las Vegasin voi siis olettaa sitoutuvan jenkkihyökkääjään pidemmäksikin aikaa. Kuinka monta näistä vuosista tulee olemaan hyviä?

Ennustukseni on yksi.

Ykkösylivoimassa ja hyvien pelaajien rinnalla Pacioretty nakuttaa varmasti pisteitä. Jäänteet viime kauden Tuhkimotarinasta ajavat joukkuetta yhä eteenpäin, vaikka samanlaista menestystä ei kannata odottaa.

Seuraavalla kaudella Pacioretty on taas vuoden vanhempi, piirron verran hitaampi. Las Vegasin taika on himmennyt entisestään, eikä jenkkilaiturista ole enää menestyvän joukkueen ykkösketjun hyökkääjäksi.

Tai: Nevadan aavikon taika puree yhä ja kaikki, mitä Golden Knights koskettaa, muuttuu jälleen kullaksi.