Amerikkalaista jalkapalloa NFL-seura Jacksonville Jaguarsissa pelaava tähtipeluri Jalen Ramsey järisytti kiekkomaailmaa kovalla väitteellä.

Kulmapuolustajan paikalla pelaava Ramsey sanoi elokuussa ESPN:n Mina Kimesille pystyvänsä murtautua NHL:ään vain puolen vuoden harjoittelun jälkeen.

23-vuotiaan Ramseyn väite sai NHL-supertähdet näkemään punaista.

– Mielestäni tuo on loukkaus liigaamme kohtaan. Olemme omistaneet koko elämämme pelataksemme NHL:ssä. Hän luulee pystyvänsä pelaamaan luultavasti yhtä maailman vaikeimmista urheilulajeista vain puolen vuoden harjoittelun jälkeen? Mielestäni tuo on täysin naurettavaa, Buffalo Sabresin hyökkääjä Jack Eichel puhisi perjantaina ESPN:n Emily Kaplanille.

St. Louis Bluesin venäläistaituri Vladimir Tarasenko oli Eichelin kanssa samoilla linjoilla.

– Voin lyödä koko omaisuuteni vetoa sen puolesta, ettei hänellä ole mitään mahdollisuuksia nousta NHL:ään vain puolessa vuodessa. Se on mahdotonta. Kun hän sanoo jotain tuollaista, hän vähättelee lajiamme, Tarasenko tykitti.

Myöskään New York Rangersin laituri Chris Kreider ei löytänyt minkäänlaista logiikkaa Ramseyn väitteille.

– Tuo kuulostaa naurettavalta. Mielestäni hän (Ramsey) on uskomaton urheilija, mutta luistelu on täysin oma taitonsa – kuten juokseminen ja uiminenkin. Kuvitelkaa joku, joka ei ole koskaan uinut. Pystyisikö kyseinen kaveri – oli hän kuinka atleettinen hyvänsä – treenaamaan itsensä olympiatason uimariksi puolessa vuodessa?

Kaikesta kritiikistä huolimatta, Washington Capitalsin Jevgeni Kuznetsov pysyi kuitenkin optimisena Ramseyn suhteen.

– Haluaisin ehdottomasti nähdä sen. Hän voi tulla; voimme auttaa häntä. Mielestäni on hienoa, kun huippu-urheilija haluaa kokeilla jotain uutta, Kuznetsov kannusti.