San Jose Sharksin konkarihyökkääjä Joe Thorntonin viime kausi päättyi jo tammikuussa tulleeseen polvivammaan ja hän pelasi sesongilla lopulta vain 47 ottelua.

39-vuotias Thornton kuitenkin uskoo pitkän toípilasajan valmistaneen häntä paremmmin tulevaan kauteen. Sentterin oikea polvi leikattiin heti loukkaantumisen jälkeen.

– Tunnen oloni todella hyväksi. Tiedän, että syntymätodistuksessani sanotaan 39, mutta se etten pelannut täyttä 82 ottelua runkosarjassa ja päälle pudotuspelejä auttoi toipumisessa ja olen nyt terve, Thornton toteaa NHL.comille.

Sharksien kanssa kesällä vuoden jatkosopimuksen tehnyt Thornton joutui kuntouttamaan ennen edellistä kautta vasemmassa polvessa ollutta, keväällä 2017 tullutta vammaa ja myöntää toipumisjakson saattaneen tuolloin jäädä turhan lyhyeksi.

– Mahdollisesti. Harjoittelin tuolloin todella kovaa kuntoutuakseni harjoitusleirille ja ehkä hosuin silloin liikaa, Thornton muisteli.

Upealla urallaan 1493 ottelussa muhkeat tehot 397+1030=1427 tehnyt Thornton ei viime kausien vammoistaan huolimatta ole vielä harkinnut lopettamista.

Ei, en ole. Aika menee niin nopeasti, että täytyy nauttia joka minuutista. Rakastan peliin kuuluvia ylä- ja alamäkiä. Mitä vanhemmaksi tulet, sitä enemmän tajuat ettei näiden kavereiden kanssa ole enää kovin montaa vuotta jäljellä.