Minnesota Wild on paljastanut kokoonpanonsa syyskuun alun Traverse City -turnaukseen.

Joukkueen ainoa suomalaispelaaja on nuori Kaapo Kähkönen, joka on yksi Wildin kolmesta maalivahtinimestä. Rauman Lukossa viime kaudella torjunut leijonalupaus antaa samalla ensimmäistä kertaa kunnolla näyttöjä NHL-organisaatiolle.

Kähkönen solmi keväällä kolmen kauden tulokassopimuksen Wildin kanssa. On todennäköisintä, että EJK-kasvatti aloittaa vielä tulevan kauden AHL:ssä Iowa Wildin puolella.

– En tietenkään pistä pahakseni, jos pääsen heti NHL-joukkueeseen, mutta farmi on realismia ja varmasti hyvä vaihtoehto minulle. Mutta mennään nyt ensin leirille. Teen parhaani joka päivä, ja katsotaan, miten siitä mennään eteenpäin, Kähkönen kommentoi aiemmin NHLcom/fi:n haastattelussa.

Nuori torjujan ura on sujunut nousujohteisesti. Kähkönen oli viime kaudella Lukon harvoja valopikkuja – alle tuli Liigassa yhteensä 56 peliä torjuntaprosentilla 92,2. Suuri yleisö muistaa vahdin Nuorten Leijonien kultajoukkueesta alkuvuodelta 2016.

Wildin lupaukset kohtaavat turnauksessa Dallas Starsin, Detroit Red Wingsin ja New York Rangersin 7.-11. syyskuuta. Minnesotan koko joukkue löytyy tästä.