Yksi kesän suurimmista pelaajasiirroista heinäkuun 1. päivä, kun yhdysvaltalaissentteri Paul Stastny siirtyi vapaana agenttina Vegas Golden Knightsiin.

Keväällä kovaa jälkeä Winnipeg Jetsissä takoneen Stastnyn oletettiin jatkavan kanadalaisseurassa sen jälkeen, kun Jets raivasi palkkakattoonsa lisää tilaa kauppaamalla Steve Masonin ja Joel Armian Montreal Canadiensiin. Lopulta jetit jäivät kuitenkin nuolemaan näppejään, sillä Stastny allekirjoitti Vegasin kanssa kolmivuotisen ja 19,5 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen.

Päätös oli Stastnylle kuitenkin kaikkea muuta kuin helppo.

– Kun muutimme Winnipegiin, vaimoni ja minä tunsimme välittömästi kuuluvamme yhteisöön. Se on jotain, minkä tulemme muistamaan ikuisesti. Se teki päätöksestä lopulta myös vaikean. Osa minusta ajatteli, että voisin jatkaa Winnipegissä, mutta kuten sanoin, joskus se on vaikeaa. Halusin kovasti jäädä sinne ja myös Jets halusi minut, mutta joskus bisnes-puoli tekee asioista hieman mutkikkaita, Stastny sanoi sunnuntaina The Athleticin toimittaja Ryan Clarkille

Myös pelillisillä asioilla oli valtava merkitys siihen, miksi Stastny päätyi valitsemaan Golden Knightsin.

– Pidän siitä, miten he pelaavat. Heillä on joukkueessaan paljon hyviä laukojia ja olen itse ”syötä ensin” -tyyppinen pelaaja. Sellaisten jätkien kanssa on hauska pelata. Pelaajien kanssa, jotka haluavat kiekon ja kykenevät liikkeellään muodostamaan tilanteita. Heitä vastaan oli viime kaudella todella vaikea pelata. Se ei johtunut vain yksilötaidoista vaan ennen kaikkea systeemistä millä he pelasivat. Pelasitpa sitten heidän ykkös- tai nelosketjuaan vastaan, he pelasivat kaikki samalla tavalla ja antoivat jatkuvasti painetta.