Columbus Blue Jacketsin ympärillä leijuu pari kuumaa kysymystä:

Kaupataanko hyökkääjä Artemi Panarin ennen kauden alkua vai kesken kauden? Saako Jarmo Kekäläinen neuvoteltua jatkosopimuksen maalivahti Sergei Bobrovskin kanssa.

Panarin on ilmoittanut suoraan, ettei ole halukas tekemään ”sinitakkien” kanssa uutta sopimusta. Omien puheidensa perusteella venäläistähti suosii enemmän megakaupunkeja ja ykköstoive vaikuttaa olevan New York Rangers.

Se, että kaupataanko Panarin ennen kauden alkua, kesken kauden vai kaupataanko ollenkaan, selvinnee seuraavan 10 kuukauden aikana.

Panariakin kriittisempi asia on kuitenkin 29-vuotiaan Bobrovskin tilanne. Hänen sopimuksensa päättyy myös vuoden kuluttua ja muun muassa The Athleticin mukaan Bobrovski hamuaa itselleen vähintään 10,5 miljoonan dollarin vuosiliksaa – ehkä enemmänkin.

Aika näyttää, onko Kekäläinen valmis avaamaan lompakon nyörejään. Jos ei, niin silloin Columbus on lievestä sanoen lirissä. Kakkosvahtina toimii nykyään Joonas Korpisalo, eikä hänestä voi vielä viimeaikaisten näyttöjen perusteella povata seuran uutta ykkösvahtia.

Bobrovskin, joka on yksi maailman parhaista maalivahdeista – ellei paras – menettäminen olisi jättimäinen isku Blue Jacketsille. NHL-tason ykkösvahteja ei löydy jokaisen kiven alta, eikä niiden haaliminen muistakaan seuroista ole mitään ilmaista puuhaa. Siksi Bobrovskin kiinnittäminen olisi tällä hetkellä prioriteetti numero yksi. Panarin on jo 90 prosenttisesti menetetty tapaus.

Tortorella ei ole huolissaan

Vaikka tilanne Columbuksessa on vähintäänkin tulenarka, joukkueen päävalmentaja John Tortorella ei anna asian liikaa vaivata päätään.

– En ole vihainen. Tämä on heidän valintansa; heidän elämänsä. Jos asiaa tarkastelee Panarinin kannalta… tuleva päätös vaikuttaa hänen elämäänsä moneksi vuodeksi eteenpäin. En ole vihainen heille kummallekaan. Olen pettynyt. Pysytään Panarinissa… pidän todella paljon hänen valmentamisestaan. Pidän hänestä persoonana ja pidän hänestä pukukopissamme. Hänen tekemisensä ja intohimonsa tarttuu muihinkin. Olen pettynyt siitä, että hän saattaa lähteä. Mutta siitä huolimatta en tule valmentamaan häntä yhtään eri tavoin. Tulen laittamaan hänet joka h*lvetin tilanteeseen, johon hänet vaan voi laittaa, koska hän antaa meille todella hyvän mahdollisuuden voittaa pelejä, Tortorella puhisi The Athleticin toimittaja Aaron Portzlinelle.

Vaikka tilanne on Columbukselle haastava, niin se ei ole kuitenkaan ainoa NHL-seura, joka kärsii vastaavanlaisista huolenaiheista.

– Haluammeko näiden asioiden häiritä meitä? Pystymmekö käsittelemään nämä asiat pukukopissa vai kääntyvätkö ne häiriötekijöiksi? Luulen, että minun täytyy valmentaa sitä. Joskus tällaisia paskoja asioita vaan tulee vastaan. Emme ole ainoa joukkue, jolla on tällaisia asioita meneillään, Tortorella kiteytti.