Boston Bruinsin supertähti Patrice Bergeron paini viime kaudella alaraajavammojen kanssa ja missasi niiden takia alkukauden ja osan kevään runkosarjaotteluista.

Tästä huolimatta 33-vuotias konkarisentteri pelasi huiman sesongin ja summasi pelaamassaan 64- ja 11 pudotuspeliottelussa komeat 79 tehopistettä (36+43).

Nyt Bergeronin pelikunto on jälleen tapetilla, sillä kanadalaishyökkääjälle tehtiin kesäkuussa nivusleikkaus. Tämä on pitkittänyt kauteen valmistautumista, jonka vuoksi Bergeron jää pois Kiinassa pelattavista NHL:n harjoitusotteluista.

– Tämä on kieltämättä pieni takapakki, koska leikkaus tehtiin vasta kuukausi kauden päättymisen jälkeen. Heinäkuu vierähti lähinnä kuntoutuksen merkeissä, joten olen hieman aikataulusta jäljessä. Tavoitteenani on kuitenkin olla pelikunnossa heti runkosarjan avausottelusta lähtien, Bergeron puntaroi viime viikolla NHL.comille.

Bruins matkaa Kiinaan ensi viikolla, jolloin se kohtaa Calgary Flamesin syyskuun 15. päivä. Toinen kamppailu pelataan puolestaan 19. syyskuuta.