Washington Capitalsin kovaotteinen laidanryskyttäjä Tom Wilson solmi kesällä kuusivuotisen ja 31 miljoonan dollarin arvoisen jättisopimuksen.

Sopimus sai aikaan valtavan kahvipöytäkohun niin Pohjois-Amerikkalaisissa kuin suomalaisissakin medioissa. Moni pitää Wilsonia ylipalkattuna NHL-huligaanina, jonka kuuluisi nauttia huomattavasti pienempää palkkaa.

26-vuotiaalle Wilsonille kritiikki on kuitenkin yhtä kuin muurahaisen pisto kumisaappaaseen.

– Minua ei juurikaan kiinnosta, mitä ihmiset sanovat. Puolet ovat asiasta onnellisia ja toinen puoli ei. Ihan niin kuin mikä tahansa asia elämässä, joten en kiinnitä siihen liikaa huomiota, Wilson kertoi Suomen aikaa keskiviikkona amerikkalaismedialle.

Viime kauden runkosarjassa 250 taklausta summannut kanadalaispommi on todella arvostettu pelaaja omassa joukkueessa, mutta vastustajien silmissä hän on yksi NHL:n vihatuimmista pelaajista.

– Katsotaan, miltä tämä sopimus näyttää viiden tai kuuden vuoden kuluttua. Jos kysytte asiasta vaikka Jevgeni Kuznetsovilta, niin hän toivoo ennemmin minun menevän kiekon perään, jotta hänen ei tarvitse rynniä satuttamaan itseään, Wilson näpäytti roolistaan.

Pelikieltoihin riskeeraavasta pelityylistään huolimatta Wilson pelasi Capitalsin ykkösketjussa yhdessä Kuznetsovin ja Aleksandr Ovetshkinin kanssa takoen NHL-uransa parhaat tehot 14+21 (35). Jäähyjä 193-senttinen ja 98-kiloinen patukka keräsi puolestaan 187 minuutin edestä.