Montreal Canadiensin tähtivahti Carey Pricen viime kausi oli kauniisti sanottuna surkea, eivätkä hänen tilastonsa 90,0/3,11 mairitelleet ketään – etenkään häntä itseään.

– Loppujen lopuksi tiedän, miltä pelaaminen tuntui ja tiedän, että olisin voinut pelata paremmin. Tiedän myös, että joukkuekaverini odottavat minun pelaavan paremmin tulevalla kaudella, Price totesi NHL.comin haastattelussa.

31-vuotias veräjänvahti järjesti hiljattain vuotuisen ”Päivä Pricen kanssa” -leirin, jossa hän työskenteli nuorten maalivahtien parissa. Leiri toimi samalla myös Pricelle pienimuotoisena herätysliikkeenä ja hän bongasi omasta tekemisestään yhden ison asian.

– Huomasin, että olen liian levällään. Toisin sanoen jalkani ovat liian kaukana toisistaan. Tämän asian kanssa täytyy vielä tehdä töitä, Price huomautti.

Montrealin viime kausi oli vaikeuksien sävyttämä ja joukkue sijoittui itäisen konferenssin kolmanneksi viimeiseksi. Pricelta löytyi oma vastauksensa siihen, miksi asiat menivät niin kuin ne menivät.

– Tuntui siltä kuin yrittäisimme ylikorjata asioita. Yritimme liikaa ja teimme asiat toisin kuin piti, koska luulimme auttavamme siten pelaamistamme. Loppujen lopuksi satutimmekin vain itseämme. Joskus vähemmän on enemmän… meillä on muutamia uusia kasvoja valmennuksessa, kuten puolustuspelivalmentaja Luke Richardson, joten meidän täytyy istua harjoitusleirillä alas ja pähkäillä, mitä haluamme tehdä.

Etenkin Pricella on edessään suuri näytön paikka. Hänen uusi kahdeksan vuoden mittainen, vuosipalkaltaan 10,5 miljoonan dollarin arvoinen jättidiili käynnistyy alkavalla kaudella ja nyt hänen on osoitettava olevansa kyseisen hinnan väärti.