Boston Bruinsin tolppien välissä nähdään tulevalla kaudella uutta verta, kun slovakkivahti Jaroslav Halak siirtyy kaksivuotisella sopimuksella massachusettsilaisseuraan.

Takana on yksi miehen heikoimmista vuosista – ellei jopa surkein. Halak torjui New York Islandersin maalinsuulla yhteensä 54 ottelua torjuntaprosentilla 90,8. Lisäksi hänen päästi taakseen keskimäärin 3,19 maalia per ottelu, joka oli yli 50 ottelua pelanneista maalivahdeista NHL:n toiseksi heikoin lukema heti Ottawa Senatorsin Craig Andersonin jälkeen (3,32).

Nyt Halak pääsee kuitenkin kääntämään uuden sivun urallaan ja hyppää Bruinsin kakkosvahdiksi. Kun kuormitus ei ole enää yhtä suuri kuin ennen, saattaa 33-vuotias Halak olla kunnossa ollessaan yksi ”taalaliigan” varmimmista kakkoskassareista – etenkin nyt kun hänen edessään pelaa raudanluja puolustusviisikko. Vastaavaa ei nähty Islandersissa.

Samaa toivoo myös Bruinsin suomalaisvahti Tuukka Rask, joka tietää, miten tärkeä rooli kakkosmaalivahdillakin on.

 

– Kyllähän se helpottaa henkisesti, kun tietää, ettei tarvitse pelata 15 ottelua putkeen ja tuhlata kaikkia energioita heti kauden alkupuolella. Mutta toisaalta peliaika on ansaittava. Se ei muutu mihinkään. Pitää tehdä töitä ja osoittaa olevansa luottamuksen arvoinen, Rask kertoi NHL.comin haastattelussa.

Myös Bostonin GM:llä, Don Sweeneyllä on kova luotto uuteen hankintaansa.

– Tässä liigassa ei voi voittaa ilman toisiaan täydentävää maalivahtikaksikkoa. Silloin ei vain yksinkertaisesti voi päästä päämäärään. Viime kaudella saimme annettua Tuukalle hyvin tukea, ja kaikki sujui hyvin, Sweeney korosti.

Bruinsin päättynyt kausi ja etenkin runkosarja sujui erinomaisen hyvin. Pudotuspeleissä Tampa Bay Lightning oli kuitenkin karhuryhmää selvästi terävämpi ja marssi itäisen konferenssin finaaleihin. Nyt edessä on jälleen uusi luku ja uudet haasteet.

– Aloitamme nollasta jokaisena vuonna. Kaikki joukkueet haluavat itselleen kaksi hyvää maalivahtia. Sitten pitää jakaa peliaika tasaisesti heidän välillään ja toivoa, että playoffien aikaan molemmat ovat vielä hyvällä energialla liikkeellä ja valmiina tosipeleihin. Mielestäni on tosi tärkeää, että joukkueella on kaksi hyvää veskaria, Rask pohti.