Florida Panthers jäi viime kaudella niukasti pudotuspelien ulkopuolelle.

Joukkueen suurimpia ongelmia kauden aikana oli riittävän hyökkäyspelisyvyyden löytäminen, joka näkyi etenkin Aleksander Barkovin ja Vincent Trocheckin järkyttävissä peliminuuteissa. Molempien senttereiden peliajat sijoittuivat NHL-hyökkääjistä kuuden korkeimman joukkoon ja tämä rasittaa valtavasti pitkässä runkosarjassa – ja mikä oleellisinta, yksittäisten otteluiden suoritustasossa.

Nämä yksittäiset pelit jättivät Floridan lopulta pisteen päähän pudotuspeleistä. Tulevalla kaudella päävalmentaja Bob Boughner on jaettava rutkasti vastuuta myös alemmille ketjuille ja nyt siihen on myös oiva mahdollisuus.

Kaudella 2017-18 Panthersin kolmos-nelosketjujen keskellä operoivat lähinnä Derek MacKenzie ja Jared McCann. Näistä jälkimmäinen suoritti jäätävän surkealla tasolla ja kaapi aloituksia itselleen 38,5 prosentin voittomarginaalilla. Tämä ei tee 22-vuotiaasta McCannista huonoa pelaajaa vaan pikemminkin heikon aloittajan, joka pystyy pelaamaan myös laiturina.

Mikäli suomalaishyökkääjä Henrik Borgström kykenee nousemaan Floridan vakituiseen kokoonpanoon, on hänen paikkansa kolmosvitjan keskellä. Suomalaistaiturin vierelle voisi tällöin sopia McCann tai Colton Sceviour sekä lujaa ampuva Frank Vatrano. Kyseinen vitja voisi onnistuessaan tuoda tarvittavaa lepoaikaa kahdelle kärkiketjulle.

Parjattu tähtihankinta

Ottawa Senatorsissa kuohui kesän aikana, kun Erik Karlsson ja hänen Melinda-vaimonsa syyttivät hyökkääjä Mike Hoffmanin kihlattua Monika Caryk pariskunnalle lähetetyistä ikäväsävyisistä viesteistä.

Tilanne paisui lopulta siihen pisteeseen, että Senators kauppasi Hoffmanin San Jose Sharksiin, josta matka jatkui hetkeä myöhemmin Floridaan.

Tätä asiaa on turhaa sen pidemmin paisutella, koska se ei muuta miksikään Hoffmanin pelillisiä ominaisuuksia. Sen sijaan Panthers saa hänestä niin sanotun puuttuvan lenkin, joka tuo kaivattua syvyyttä joukkueen hyökkäysosastolle. Tämä taas mahdollistaa sen, että pantterit saavat rakennettua tehokkaan kolmosvitjan.

Viimeisen neljän kauden aikana komeat 102 runkosarjamaalia pyssyttänyt Hoffman tulee mitä ilmeisimmin istahtamaan Floridan kakkosketjuun yhdessä Trocheckin ja Nick Bjugstadin kanssa.

Näin ollen ykkösessä jatkaisivat Barkov, Jevgeni Dadonov ja Jonathan Huberdeau, jotka pelasivat yhdessä yli neljäsosan viime kaudesta. Tällöin joukkueen hyökkäsvitjat näyttäisivät suurin piirtein tältä:

Huberdeau Barkov Dadonov
Hoffman Trocheck Bjugstad
Vatrano Borgström McCann/Sceviour
McGinn MacKenzie Mamin/Malgin

Jos Florida saa toimimaan kaksi syvyysketjuaan, ei joukkueella pitäisi olla enää mitään hätää peluutuksen suhteen. Suomalaistulokas Borgströmillä on tässä mielessä äärimmäisen suuri vastuu ja mahdollisuus nousta yhdeksi Panthersin kantavimmista pelaajista.

Niko Leinonen
Twitter: @leiskaniko