Suomalaistähti Patrik Laine nousi kahdella ensimmäisellä kaudellaan NHL:n historian kirjoihin pyssyttämällä hurjat 80 täysosumaa.

Suorituksellaan Laine kipusi NHL:n kaikkien aikojen kolmanneksi tehokkaimmaksi alle 20-vuotiaaksi maalintekijäksi heti legendaaristen Jimmy Carsonin (92) ja Dale Hawerchukin (85) jälkeen.

Tulevaan kauteen maalitykki lähtee varsin nöyränä, eikä asettele itselleen mitään turhia paineita.

– Minulla ei ole mitään maalimääriä, joita lähden tavoittelemaan. Jos olen tulevalla kaudella parempi pelaaja kuin edellisellä, niin olen tyytyväinen, Laine sanoi torstaina NHL.comin haastattelussa.

Winnipeg oli viime kaudella matkalla seurahistoriansa ensimmäiseen Stanley Cupiin. Matka tyssäsi lopulta läntisen konferenssin finaaleihin, josta Vegas Golden Knights punnersi itsensä jatkoon voitoin 4-1.

– Minun on oltava ylpeä joukkueesta ja itsestäni, koska pelasimme loistavan kauden. Mutta se ei kuitenkaan päättynyt niin kuin halusimme. Meillä on edelleen töitä edessämme, sillä emme olleet vielä valmiita ottamaan sitä viimeistä askelta. Toivottavasti kykenemme ottamaan sen tulevalla kaudella, Laine korosti.