NHL:n tulokastaistoon saatiin viime kaudella ikävä päätös, kun Vancouver Canucksin hyökkääjä Brock Boeser loukkaantui törmättyään selkä edelle vaihtoluukun reunaan.

Ennen kauden päättävää loukkaantumistaan Boeser ehti pelaamaan vain 62 ottelua, joissa hän paukutti hurjat 29 maalia ja yhteensä 55 tehopistettä. Tämän seurauksena Calder Trophy voitiin jo käytännössä ojentaa New York Islandersin Mathew Barzalille, joka niitti lopulta komeat 85 pistettä.

Nyt ikävä vamma on saatu kuitenkin hoidettua, ja Boeser on valmis astumaan Canucksin harjoitusleirille. Ennen tätä edessä on kuitenkin jatkosopimusneuvottelut. Boeserin nykyistä tulokassopimusta on vielä vuosi jäljellä, mutta Canucks haluaa kiinnittää timanttinsa jo hyvissä ajoin.

– Emme ole vielä istuneet alas keskustelemaan yksityiskohdista. En ole vielä varma, mihin suuntaan neuvottelut etenevät, mutta haluamme nähdä saammeko jotain aikaiseksi. Tälle ei ole kuitenkaan olemassa mitään aikaikkunaa, Vancouverin GM Jim Benning kertoi The Province -lehdelle vahvistaen samalla, että neuvottelut käynnistyvät ensi viikolla.

Boeserin edellisestä pelistä on ehtinyt kulumaan jo jokunen tovi (loukkaantui 5. maaliskuuta), mutta Benning ei usko tällä olevan suurta vaikutusta tulevaa kautta ajatellen.

– En odota Brockin laskevan tasoaan. Hän on tehnyt kovasti töitä jatkaakseen siitä mihin viime kaudella jäi.